Az új törvénytervezetnek van olyan része, ami indokolt, és olyan is, ami egyértelműen büntetni akarja a rosszabb társadalmi helyzetűeket. Ráadásul a tb-átalakítás az egészségügyi dolgozókra is új terheket rak.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
miközben ugye a derék megvásárolt semjén-magyarokra sajnálni a pénzt az hazaárulás!!! =))
solidedge
Obama Medicaid programjáig az USA-ban 60 millió ellátatlan ember volt. Elértük, hogy hazánkban is lesznek ellátatlanok szép számmal. Ó te bájos rendszerváltás!
Málna
Nagyon helyes. Már vagy 20 éve mondogatják, hogy bevezetik, volt idő felkészülni rá. Nem is normális dolog, hogy a rendesen fizető dolgozók fizetik a munkakerülők és ügyeskedők ellátását.
ittott
az nem is szavaz, dögöljön meg. így ÓCSÓ az országnak
kereső
akkor talán először meg kéne szüntetni a sportolók indokolatlan kedvezményeit: eltörölni a sport klubok szochó mentességét, megemelni a sportolók által fizetett 15 %-os ekho-t ( szja+eü.jár+nyjár. vált ki), vagy lecsökkenteni az éves 60millió Ft-os értékhatárt az átlagkereset szintjére.
A családi adókedvezménynél ,amikor is az szja-n fölül a fizetendő járulékokra is kiterjed a mentesség, felső plafon bevezetése.Mondjuk itt is lehetne az "bttó.átlagbér" a plafon felső határa.
Meg kell szüntetni a kettős állampolgárok teljesen igyenes eü. ellátását. ( még eu-s kártya sem kell hozzá)- legalább kössék az eu-s kártya meglétéhez, és az ellátást téritse meg a lakóhely szerinti állam.
Vannak még ötleteim...
Nessy
Egy részről igaza van a törvény javaslatnak. Ki kell szűrni a "potyautasokat", de mindenkit, határon innen és túl!
Más részről van egy szabály: beteg ellátatlan nem maradhat.
Ezek szerint, egy életmentő műtétet ( pl. gyomorvérzés, baleset) egy sürgősségi ellátást nem fizetnek ki a kórháznak, rendelőnek.
Tehát az orvos vagy elfelejti az esküjét ( Nil nocere!) , vagy növeli az intézmény adósságát. Amit esetleg a vezetés vele fizettet meg. A NAV meg csücsül a babérjain! Fárasztó lenne nyomon követni a nem fizetőket, és felszólítani a fizetésre. Hiszen lehet, hogy nem is tudja a delikvens, miszerint nincs bejelentve! Nem egy eset van, amikor a dolgozótól levonja a járulékot a munkáltatója, csak éppen nem fizeti be!
Persze a törvény alkotó a leggyengébb ellenállás felé büntet.
lusta
Nem hagynak senkit sem az árok szélén. Maguktól is bele fognak gurulni.
lusta
Már most szólok.
Kis hazánkban az amerikai rendszerfog meghonosodni. Ez is egy indok volt az Obama medicare rendszerének bevezetésért. Meg fog nőni a bűnözés. Már az előzetesben is jár a teljeskörű egészségügyi ellátás. Ingyen és bérmentve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.