A Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó 4iG Nyrt. mégsem vásárolja meg a T-Systems Magyarországot.

Mégsem veszi meg Mészáros Lőrinc a T-Systems Magyarországot a Telekomtól

A 4iG és a Magyar Telekom Nyrt. július elején jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a telekommunikációs cég leányvállalata, a T-Systems Magyarország adásvételére vonatkozó kölcsönös szándékról.

Végül a 4IG lépett vissza az ügylettől.

Ahogy a közlemény fogalmaz, a 4iG és a Magyar Telekom tovább vizsgálják az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén. A felek között korábban létrejött konzorciumi megállapodások változatlan feltételekkel hatályban maradnak.

A Telekom küldött egy közleményt a saját dolgozóinak is, de ez alapján is csak annyit lehet biztosan tudni, hogy a 4iG kezdeményezésére hiúsul meg az üzlet. A cég vezérigazgatója azt írja az adásvétel elmaradásáról, hogy:

Tudom, hogy ez sokatok számára meglepő fejlemény.

Ezenkívül azonban semmilyen konkrétumot nem közöltek a munkavállalókkal sem.

Forrás: Index

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Hejába, most már vigyázni kell a pénzre, mert jövőre már jóval kevesebb jön...
RonaGyuri
@nevemnick: majdnem ráhibáztál: a vállalatot vezető Jászai Gellért a visszalépésről a Portfoliónak azt mondta, hogy „A visszalépésünk mögött inkább olyan dilemmák állnak, mint például az osztalékfizetési politika. Egy ilyen volumenű tranzakcióval járó hitelfelvétel ugyanis hosszú évekre korlátozta volna a 4iG lehetőségeit. Márpedig mi már az idei csúcsév után is osztalékot akarunk fizetni.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.