Fűben fekvő őzgidákat lopott el egy borszörcsöki nő, majd hónapokon keresztül nevelgette őket.

A hatóságok és az állatvédők is folyamatosan felhívják a figyelmet arra, hogy a magukra hagyott, fűben fekvő vagy ülő őzgidák nem betegek. A lehető legjobbat akkor cselekszi az ember, ha még csak meg sem közelíti őket.

Még október 20-án érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint Borszörcsökön, egy családi ház melléképületében egy nő két őzet is tart magánál. A ház és a melléképületének ellenőrzése közben pedig a rendőrök valóban megtalálták a két fogvatartott vadat.

Két őzgidát lopott el egy nő

A 45 éves nő, aki a történtekért a felelős, a kihallgatásán beismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy még májusban a családi háza mögötti erdőnél talált rá a két elveszett őzgidára, a fűben fekve, magányosan. Emiatt vitte haza és kezdte nevelgetni az őzgidákat az udvarán, még egy kis karámot is kialakított a számukra.

Az állatokat végül a rendőrség lefoglalta és visszaadták az illetékes vadásztársaság képviselőinek.

A helyi rendőrség lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene nyomozást, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Cikk- és címlapkép: police.hu

(police.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hol volt hol nem volt és az őzgidák a vadásztársaság bográcsában végezték be földi pályafutásukat. Ha a gidák többen lettek volna az én mesém is tovább tartott volna.
jesz
a gidák anyját valamelyik rapsic, vagy a részeg vadász lőhette le. A gidáknak sikerült megpattani és életbwn maradni..persze addig, amíg a vadásztársaság gondjaiba nem vette őket.

Isten irgalmazzon nekik.

Azt a jószívű nőt meg jól megbüntetni. Hadd tudja meg, milyen a törvény...főleg, ha lesújt...méghogy őzgidákat ment...felháborító.

(ha most valaki azt mondja, hogy ha a szabadon engedett őzikéken megérzik az erdő vadai az emberszagot, elűzik őket, ezt én is tudom. A telet így sem, úgy sem élik túl, mert már mossák a bográcsot)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.