A Központi Statisztikai Hivatal adatairól a Világgazdaság írt a hétfői számában. Eszerint az állami statisztikusok szerint javult a háztartások jövedelmi helyzete és nőtt a fogyasztás is tavaly. Az egy főre jutó éves bruttó jövedelem 2018-ban 10,4 százalékkal volt magasabb és elérte az 1 millió 815 ezer forintot. Az egy főre jutó éves nettó jövedelem 10,2 százalékkal nőtt, 1 millió 432 ezer forint volt 2018-ban. A reáljövedelmek összege 7,2 százalékkal nőtt 2017-hez képest. Az egy főre jutó bruttó jövedelem Budapesten a legmagasabb, 2 millió 335 ezer forint, míg a legalacsonyabb az Észak-Alföld régióban, 1 millió 559 ezer forint volt 2018-ban. Emelkedett a háztartások fogyasztása is, az egy főre jutó éves összes személyes célú kiadás 1 millió 223 ezer forintot tett ki tavaly, 10,6 százalékkal haladta meg az előző évi összeget. Az átlagos, 2,8 százalékos fogyasztói áremelkedés mellett a fogyasztás reálértéken 7,5 százalékkal bővült. Leginkább a kultúrára és szórakozásra fordított...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Az utóbbi néhány éve, évről-évre jobban élünk!
simmering73
Tavalyhoz képest az idén minden hónapban 10-15 ezer ft-tal többe kerül a megélhetés (háztartási kiadás). És nem azért, mert áttértünk a minőségileg jobb élelmiszerekre. Nem, hanem ahogy ez a hülye mondja, mert évről évre jobban élünk. És a kutya is jó dolgában veszik meg.
Nessy
Nem vitatom, hogy valóban vannak csalások, akikre ez ráillik!
De azért általában ők vannak kevesebben.
Népnemzeti mese.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.