A jelenleg ismert forgatókönyvek szerint akár márciusig is elhúzódhat a Fidesz európai néppárti tagságának kérdése.

Deutsch Tamás, a párt alapítója és EP-delegációjának vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta: egyelőre nincs hivatalos tudomásuk arról, hogy a néppárti vizsgálóbizottság jelentése elkészült volna.

Nekünk bármelyik időpont jó. A lényeg, hogy minden esetben mi döntünk, és nem rólunk döntenek

– fogalmazott a politikus a lapnak.

Nem a Fideszről fognak dönteni, hanem magának a kormánypártnak a döntése lesz, hogy melyik európai pártcsaládban képzeli el a jövőjét

– kommentálta Deutsch Tamás azt a sajtóértesülést, miszerint már Donald Tusk, az Európai Néppárt elnökének asztalán fekszik a néppárti jelentés a Fideszről. Hozzátette: a Fidesznek egyelőre nincs hivatalos tudomása a jelentés elkészültéről, de ha igaz a sajtóértesülés, annak nagyon örülnek.

Deutsch szerint a Fidesz dönti el, hogy marad-e a Néppárt tagja

Az MTI szemléje szerint

a politikus a lap kérdésére megerősítette, hogy a Fidesz részéről az ügyben kijelölt grémium – Novák Katalin államtitkár, Varga Judit miniszter és Szájer József európai parlamenti képviselő – hamarosan szintén elkészíti az összegzését.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke tavaly március 20-án jelentette be Brüsszelben, hogy a kormánypárt egyoldalúan felfüggeszti a pártcsaládban gyakorolt jogait mindaddig, amíg a vizsgálóbizottságok munkája tart – idézte fel a Magyar Nemzet, hozzátéve, hogy a kormányfő nyilvánosan legutóbb tavaly ősszel szólalt meg a kérdésben, és akkor úgy fogalmazott: amennyiben a pártcsalád visszatér kereszténydemokrata gyökereihez, a Fidesz talán a pártcsalád berkein belül folytatja.

Cikk- és címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

(MTI)

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Megint a pökhendi kismajom lemez! Még követeld is a tisztelet kokós Tomika! Tényleg mint egy elkényeztetett hülye gyerek úgy viselkednek. Csakhogy a sitten nagyon szeretik az ilyen kis pöcsöket felhúzni, majd ott megtanuljátok, hogy ha valaki állon vert, akkor nem Janikodunk azzal, hogy nem is ő volt, hanem mi, mert jön a másik pofon...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
orbán a pálfordulásaival az örökös ellenség keresés-gyártással csak azt próbálja leplezni,hogy piszokúl elszámolta magát ! mentségére szolgáljon a nem túl okos hívei között,hogy ö nem az országot szerette vóna fölvirágoztatni, csak a gyermekkori álmát a magyar focit.
advocat
És a FIDESZ fújja a passzát szelet?
Eladott Ország
Micsoda?! Hát ő a legfontosabb ember ottan! "A kör közepén állok, körbevesznek jó barátok, Körbevesznek jó barátok, rosszak." uploads.disquscdn.com/images/89fb18f724d4f38a83e462460d4d2fa775ecc2da5934acd218bf539b178967fa.jpg?w=600&h=337
Hát kellemetlen amikor az embert lesz@rják.
kereső
Azért ez sor más fontos kérdést is felvet. Ugye a beléptetőkapus az EPP "szineiben" lett bizottsági alelnök, járóka meg EP alelnök. És van egy sor, más bizottsági tagság is- amely nem a fidess-t, hanem az EPP-t illette, akkor ezeket mostan, ha orbán kilép a néppártból, akkor az is úszik? Minden esetre- ez az egész Magyarországnak a legrosszabb, hiszen az fingot sem érő frakcióban oda lesz az ország érdekérvényesitő képességének nagy része. Orbánnak volt/van egy álma???, amelyre feltette az egész országot. Mi már vesztettünk- ő még nem. Majd akkor , ha a német mutti nem nyúl többé a hóna alá.A német nagytőke meg beláthatná- hogy akkor sem lenne neki rosszabb- csak talán egy kicsivel , ha nem orbán és a fidess uralkodik az országban- hanem az ellenzék kormányoz.
Kiváncsian várom, hogy miért is ment fuccsba a T-Systems megvásárlása. Ki gondolta meg magát végül?
Eladott Ország
@kereső: Fennáll a veszély, ha kevesebb Uniós pénz jön tovább fogja nyomorítani a népet a csúti gazember! Nehogy már neki kevesebb legyen. Így is EU koldusházát sikerült megvalósítania!
kereső
@Eladott Ország: Igen, ez valós veszély- hiszen a klientúrát etetni kell. És ez a kör nem szűkül, hanem bővül- most úgy látszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.