A rendőrök kihűléstől mentettek meg egy jászfényszarui nőt.

Leült a padra, majd a földre zuhant a kihűlés miatt elalvó jászfényszarui nő

A Jászfényszarui Rendőrőrs járőrei 2020. január 3-án 13 óra körül Jászfényszaru egyik élelmiszerboltja előtt egy földön fekvő nőre lettek figyelmesek.

A helyi lakos elmondta, hogy a vásárlást követően leült egy padra, amin elaludt, majd csak az ébresztgetésre ébredt. A kollégák – az időjárási körülmények miatt csúszóssá vált járda miatt – hazaszállították a szolgálati gépkocsival.

Az asszonyt bekísérték otthonába, ami teljesen ki volt hűlve, és a kialudt kályha mellett nem volt bekészítve tűzifa. A rendőrök az udvaron található fából hasogattak össze tüzelőt, amiből begyújtottak és a kályha mellé is odakészítettek. A nőt pléddel takarták be a ház átmelegedéséig, majd átadták a rendőrök által értesített rokonnak.

(police.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
www.facebook.com/100008780882003/videos/2031169927185684/
A videón is jól látszik, hogy a vilmányi asszony Parkinson-kórban szenved, ez mégsem tántorítja el attól, hogy mindent, amit csak tud, megadjon két unokájának. Teszi ezt annak ellenére, hogy jóval kevesebb mint 100 000 forintból kénytelen saját magát és családját eltartani. Az asszony sorsa messze nem egyedi, sőt: szabolcsi, borsodi, nógrádi nyugdíjasok ezrei élnek ilyen, vagy még rosszabb körülmények között. Úgy, hogy ezen sem a mostani, sem pedig a korábbi kormányok nem próbáltak meg érdemben javítani. Ezen eldugott kis falvakban – ott, ahol már a háziorvos is ritkaságszámba megy – él a magyarok egy igen nagy hányada, róluk mégis sokan megfeledkeznek. Ők azok, akik nap mint nap küzdenek az életben maradásért, egészen addig, ameddig egy hosszú, sötét téli éjszakán örökre el nem szenderülnek. Róluk a mindenkori kormány megfeledkezett, mindössze 4 évenként jut eszükbe, hogy talán kéne nekik is juttatni valami kis alamizsnát, mégis csak szavazati joggal bírnak. Azonban sem a választások előtt, sem pedig azok után nem látunk egyetlen árva politikust sem borsodi, vagy nógrádi falvak utcáin. Egy teljes generációt hagynak csendben elpusztulni, miközben arról pofáznak, hogy már arra is van pénz, hogy Szerbiától Ukrajnáig, Laosztól Ugandáig iskolákat, kórházakat újítsanak fel, a milliárdos stadionokról nem is beszélve. Kérdem én, ha olyan hatalmas a gazdagság ebben a nyomorult országban, vajon hogyan fordulhat az elő, hogy egy 2 unokáját nevelő, Parkinson-kóros nagymama a Facebookon kénytelen anyagi segítséget kérni? A határon túlra jut bőséggel, a határon belülre viszont már nem? Hogy is van ez? Ez ma a vidéki Magyarország.
Egyet fontos tudni és megérteni: ez az állapot elfogadhatatlan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
@Macskaszem: na ezt a jogot is átvette orbán a jó istentől!!??
Nessy
@Jozefina: A passziv eutanáziát már törvényesítették, a minimálnyugdíjjal, és az egészségügyi ellátással! Csak az aktív ellen tiltakoznak a Bibliára hivatkozva. Bár én én az előzőekre sem találtam utalást benne!
Kutyaur30
@Macskaszem: hogy lehet ennyire cinikus és korlátozott gondolkodású? Netán képtelen értelmezni a hírt? Remélem, a jó isten csak addig hagyja élni magát, ameddig képes az önálló életvitelre. Pusztuljon a férgese ugyebár!
Macskaszem
@Kutyaur30: Ezt magamra nézve is így gondolom. Nem szeretnék tovább élni, mint ameddig testileg és mentálisan is képes vagyok önállóan cselekedni. Nem szeretnék magatehetetlenül ágyhoz kötve, vagy a nevemet sem tudva, a gyerekemet sem felismerve, állandó segítségre szorulva élni. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.
Nessy
@Macskaszem: Ismerve a jelenlegi idősek szociális ellátásának körülményeit, beleértve az elmeszociális otthonokat is, én is még ép elmével az aktív eutanáziát választanám. Mert a vegetálásnak már semmi értelme.
Yoda69
@Eladott Ország: A fideSS nem feletkezik meg roluk. Rajta vannak a kubatov-listan es a szavazatukat az utolso szalig begyujti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.