A szeptemberi kézbesítés után októberben használták fel a legtöbb utalványt.

Már 18 milliárd forint értékben váltottak be rezsiutalványt a nyugdíjasok, ez a tavaly december 20-áig kézbesített 7,5 millió utalvány csaknem 80 százaléka –

közölte a Magyar Posta Zrt. szombaton.

Összesen 18 milliárd forint értékben váltottak be rezsiutalványt a nyugdíjasok

A közlemény szerint a postai beváltási statisztikák azt mutatják, hogy minden hónapban 4. és 11. között váltják be a legtöbb utalványt, hiszen a csekkek befizetési határideje általában erre az időszakra esik. A szeptemberi kézbesítés után októberben használták fel a legtöbb utalványt csekkbefizetéseknél a nyugdíjasok a postákon, az összes rezsiutalvány egyharmadát. A még fel nem használt rezsiutalványok beváltása március végéig lehetséges – írták.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@cikicakk55: Lehet hogy az adófizetőknek a rezsiutalvány, a papír nyomdai és postai költségével együtt kétszer annyiba, azaz: 2 x 9 = 18 ezer forintba kerül, ahelyett hogy a nyugdíjszámlára tették volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Akik nyugdíjas otthonokba laknak, hogy használják fel? Lesz, aki érték alatt felvásárolja?! Mi lett volna ha átutalják a nyugdíjszámlára? Ja, akkor valamelyik oligarcha/vazallus nem jut pénzhez! Rohadt banda!
cikicakk55
Csak azt tudnám mire olyan büszkék azzal,hogy a nyugdíjasoknak küldtek rezsi utalványt. Kb annyit jelentett,mint a rezsicsökkentés annó. Mi például tavaly előtt decemberben a gázóra leolvasás után +-ban be fizettünk 38.000 ft. ot.Tavaly kértük,hogy 4000 forint emelést tegyenek az átalány díjunkra. Így havi 13.500 ft-ot fizettünk.Minő csoda,a novemberi gázóra leolvasásnál kiderült,hogy bár kevesebbet fogyasztottunk mint tavaly előtt,+ 48.000 ft többletet fizettünk be,még így is 24.000 ft ráfizetésünk volt,amit természetesen karácsony előtt kellett befizetni. A villanynál dettó volt ráfizetésünk,de ott "csak" 5700ft. Szóval a rezsi utalvány mivel ketten vagyunk,még arra sem volt elég,hogy a rezsicsökkentett gázt kifizessük. Természetesen mint nyugdíjasok,az egész életünket végig dolgoztuk,végig adóztuk,nem tehetünk róla,hogy a forint annyira elértéktelenedett,hogy az általunk befizetett adó csak ennyi nyugdíjat fedez. Talán ha kevesebbet költenének stadionokra, luxus utazásokra,a nem létező köztársaság elnökének 3 millió forintos fizetésére,akkor futná rendes nyugdíjra és normális egészségügyre is. Akik eztuán mennek nyugdíjba,azokkal sok gond nem lesz,mert az is csoda lesz,ha elérik a 65 évet.
cikicakk55
@Eladott Ország: Tulajdonképpen most ezzel saját magukat jutalmazták meg,elvégre ezt az utalványt amit most kaptunk ( 9000ft/fő) csak rezsire költhettük.Vagy villanyra,vagy gázra,az meg mint tudjuk állami kézben van.Tehát vissza kerül oda,ahonnan kaptuk. A Böskéből legalább tudtunk enni valót vásárolni,bár a rezsicsökkentett gáz egy részének kifizetése is jól jött
Eladott Ország
@cikicakk55: Lehet hogy az adófizetőknek a rezsiutalvány, a papír nyomdai és postai költségével együtt kétszer annyiba, azaz: 2 x 9 = 18 ezer forintba kerül, ahelyett hogy a nyugdíjszámlára tették volna.
cikicakk55
@Eladott Ország: Az biztos,hogy sokkal jobb lett volna ha a bankszámlánkra jön. Na de akkor mi lett volna a haszna Orbánnak? Ez így lett direkt kikalkulálva. Az a mit tudom én hány tízezer nyugdíjas,aki még hisz Orbánnak( szerencsére egyre kevesebben vannak.Vagy meghalnak,vagy végre megértették,hogy nem értük van a kormány) volt a lényeg,akik még bedőlnek annak,hogy mennyire gáláns a Miniszterelnökünk,hiisz ad pénzt gázra. Nem ugrik be nekik,hogy miért is,hisz rezsit csökkentettek. Mondjuk nekünk egyáltalán nem látszott egyetlen egy számlánkon sem az a hangos palávert felvert rezsi csökkentés. orbán egy évig legalább azzal kampányolt.
lusta
@cikicakk55: Itt a lényeg.
1. A rezsiutalvány körüli propagandával, nyomtatással és egyéb járulékoz költséggel szerintem duplájába került.
2. Mint most is, lehet hangaztosan nyomatni, milyen jót cselekedtek a rezsi utralvánnyal.
3. Átutalják a számlára, utána semmi, csak síri csönd.
Na ezért nem velósult meg a 3. pont, hanem az első kettő. A sok nyudíjas meg sorban áll , hogy kezet csókolhasson a jótevőnek.
Eladott Ország
@lusta: ma, 17:13; Ha a rezsipénzt átutalták volna a nyugdíjszámlára, akkor a vazallusoknak nem jutott volna közpénz.
kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2016/11/Orban_nyugdijas_kezcsok.jpg
Sámannus
Az úszómedencék fűtése is sokba kerül ám!
cikicakk55
@lusta:Én is nyugdíjas vagyok,de soha nem szerettem Orbánt és a Fideszt sem. Az biztos,hogy nekem egyetlen egy dologgal tudna jót tenni Orbán és akkor kezet is csókolnék neki,ha önként bevonulna valamelyik fegyházba,de előtte vissza adná az országnak azt amit eddig ellopott.
kokopelli
@Eladott Ország: Annyira gyökerek,hogy külföldre is küldik a "3000-es cetliket",mintha valaki ott fel tudná
használni! Valami félrecsúszott náluk,mert a külföld röhög rajtuk,és kérdezi,hogy "azok" odaát alulmegvilá-
gítottak? (;-))))))
lusta
@cikicakk55: Édesanyám is természetesen kapott. Most jutott el odáig, segítettünk neki, hogy tudná kihaználni az utalványt. Olyan helyen lakik. Ha kp-ben kapta volna, már réges rég túl lenne rajta és nekünk sem kellett volna agyalni.
ómió
Ennyit Böszméék is kaszáltak egy-egy gázáremeléssel! Sok "haladó" máig is ennek az elvonási betegségében szenved.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:25; Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele .Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén. Nagy kár, hogy anyád nem a WC-re ült amikor megszülettél, mert akkor egyből a helyedre kerültél volna, te rohadt szarházi faszszopó fideszes gerinctelen patkány! Mert csak a fidesz, csak a nemzet, csak a pusztítás és jönnek a fehérvári huszárok a haza fényre derül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.