Egy rendőrségi idézés után tudta meg a most 26 éves Adrienn, hogy három éve mindkét petevezetékét eltávolították. 

Botrány a miskolci kórházban: rasszista indokból, titokban vehették ki egy fiatal nő petevezetékét
Fotó: Pixabay

A 168 óra cikkéből kiderül,

nemhogy beleegyezést nem kértek a nőtől, még csak nem is tájékoztatták a szakmailag teljesen indokolatlan beavatkozás előtt és után sem, amivel az önrendelkezési és a tájékoztatáshoz való jogát sértették meg. 

Adrienn már túl volt öt vetélésen, amikor hasi görcsök miatt kereste fel a kórházat, ahol megállapították, hogy méhen kívüli terhessége van, és a műtőasztalra fektették. Bár a méhen kívüli terhességnek nyoma sem volt, de

eltávolították a bal oldali petevezetéket, a jobb oldali petevezetéken pedig cisztát találtak. Ezt olyan mértékben csonkolták, hogy Adrient természetes úton már nem eshet teherbe.

Felmerült az a gyanú is, hogy még egy küretet is végeztek, ami arra utalhat, hogy a már megfogant magzatát is elvették.

A lap szerint a beavatkozást az osztályvezető főorvos rendelte el, és egy rezidensre bízta szakorvosi felügyelettel. Amikor telefonon jelezték neki, hogy méhen kívüli terhességet nem találnak, csak annyit mondott:

„Vegyétek ki mindkét petevezetékét ennek a büdös cigánynak, ne szaporodjanak!”

Bár egyelőre nem bizonyított tény, azt, hogy ez a mondat elhangzott, több forrásból is megerősítették, és többeknél túl is lépte a tűréshatárt. 

Adrienn egyik kórszövettani leletét sem kapta meg, és nem említették neki, hogy terméketlenné tették. Így mit sem sejtve tovább próbálkoztak párjával, de nem sikerült teherbe esnie.

A fordulat akkor következett, amikor a nyíregyházi rendőr-kapitányságról kapott egy idézést. Ebből kkiderült, hogy az ügyében valaki feljelentést tett a kórházzal, illetve a főorvossal szemben.

A főorvos feltételezésével ellentétben Adrienn nem roma származású.

Nem vagyok cigány származású, mindemellett a cigány embertársaim nevében is sértőnek, megalázónak tartom az osztályvezető lekicsinylő, embertelen eljárását, viselkedését, feltéve, hogy bebizonyosodik embertelen utasítása. Ezáltal még súlyosabb minősülhet az osztályvezető magatartása, méltatlan az orvosi hivatáshoz

- mondta a nő a lapnak.

A 168ora.hu a birtokukban lévő dokumentumokból azt olvasta ki, hogyz első leletben még a méhen kívüli terhesség gyanúja sem szerepelt, ez a másodikba került be, abban viszont megegyezik a két szöveg, hogy a nőnek mindkét petevezetéket eltávolították. Adriennre most egy újabb műtét vár: ez kell ugyanis ahhoz, hogy igazolják a három éve történteket.

Révész János, a kórház főigazgatója annyit reagált, hogy maximálisan együttműködnek az ügyben eljáró hatóságokkal, de a folyamatban lévő eljárás miatt nem adhat érdemi választ a kérdéseikre.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Elképesztő az, ha cigány, ha hottentotta a páciens altatásban bárki ki lehet téve annak, amelyeket korábban a lágerekben is elkövettek azok azok az életre esküdtek.
.
Borzalmas!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@human: Ha lehetne, a cigányok esetében megállítanák az időt, és csak szavazások idejére oldanák föl, míg leszavaznak rájuk!
kissé felnőttem
orvos és beteg kiszolgáltatottság ez igy is meg úgy is.Titokban ? jé nahát etika orvosi eskü? hopp okra kész
már nem Hipokratész ? szanatórium ? átalakitva fizetőssé, uraknak urhölgyeknek. TV, hütő ingyen Wifi. a tőbbi nem számit már.
cikicakk55
@Nyírfa: január 18 14:43
Látod,az írásodból is kiderül,hogy meg van az a 10%. Az a kislány akiről írtál,nem olyan környezetben nőtt fel,ahol a génjei dominánsá vállhattak. Mivel a szülői példa a tanulsára, a becsületes életre nevelte,így le tudta győzni a benne lévő géneket. Igen,nagyon sok az a 10% is akik szeretnének rendesen becsületesen élni,csak valamiért ebben az országban sokkal több az olyan ember,aki nem bízik bennük és még egyetlen bizonyítási lehetőséget sem adnak nekik. Azok a cigány kislányok akikről én írtam,nem kaptak akkora figyelmet,hisz nem várható el egyetlen intézettől sem,hogy mindenkire egyformán figyeljenek. Nála szinte természetes volt,hogy kialakul az a magatartás ami jellemző a cigányság 90%-ra Részemről minden cigányra úgy nézek,hogy nem ítélem el csak a bőrszínne miatt,de ha kiderül róla,hogy bűnöző életmódot folytat,akkor inkább elkerülöm. Szerintem minden városban vannak úgynevezett " No-Go" zónák,ahová mi még nappal sem szívesen megyünk be. Ezt a félelmet szinte belénk nevelték,pedig 65 évesen már láttam sok jó és sok rossz cigányt is.
Nyírfa
@cikicakk55: Értem, hogy igazolni próbálod a negatív elvárásaidat %-okkal, genetikával , a fajelmélet visszaköszönésével , ami riasztó, de, amíg vannak befolyásolható emberek, el kell fogadni a létezését. Ahogy kinyílik az értelem, úgy fog eltűnni a világunkból a rasszizmus, de hát, ez még odébb van.
Megüt, hogy mennyire ragaszkodsz a megbélyegző állításaidhoz, de talán éppen a gyermekkorod tett fogékonnyá e tartalmak iránt. Ha így akarod gondolni, meg kell hagyni téged a hiedelmeidben.
Csak azt nem tudom, honnan az az információ, hogy Indiában genetikailag torzult gyermekek születnek. Bár, itt százalékot nem közöltél, érdekelne a forrás, s annak hitelessége.
cikicakk55
@Nyírfa: Nem ragaszkodok én semmihez. Engem nem zavarnak a cigányok.A bűnözőket nem szeretem,de az meg nem a bőrszín miatt van. Az Indiában született genetikai problémás gyerekeket(felnőtteket) a tv-ben látom. Nálam a távkapcsoló a 68-as csatornánál kezsdődik. Csak természet filmeket szeretek nézni,egyen az állatokról,növényekről,vagy valamilyen népcsoportról szóló. A TLC tv adón van egy olyan sorozat,hogy " Bizarr testek" Ott mondták,hogy valamiért Indiában születik a legtöbb genetikai rendelleneséggel született gyermek. Indokot különösebben nem mondtak,én csak sejtem,hogy az lehet,hogy a falvakban élő szegények családon belül nősülnek,vagy mennek férjhez. Ez kifejezetten India elmaradottabb részén van mely terület elég nagy az országhoz képest is. Nem hinném,hogy lennének negatív elvárásaim. Én örülnék a legjobban,ha az országban minden ember egyenlő esélyt kaphatna a boldogulásra,a tanulásra,a megélhetésre.
Shikari
Már megjelent a hír, hogy a 168 tóra újságíróját e miatt a hazug cikk miatt kirúgták. Na ennyit a tényekről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.