Kezdjük azzal, hogy a politikus nem diplomata. A diplomatát ugyanis nem választják, hanem kinevezik, éspedig vagy azért nevezik ki, mert ért valamihez, vagy azért, például az Egyesült Államokban, mert sok pénzt adott a választási kampányra, nálunk esetleg még lehet a Műkörmös Micike unokatestvére…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A Szájjártató a kontraszelekció maga

Nekem már megint egy részletkérdés tetszett a legjobban

A forgokinpad.blog „Kis magyar diplomácia” címmel írt elmélkedést a mi drága jó külgarázdánkról, s első sorban a működéséről. „Péterünk szakértelme csodálatos, ugyanis kezelhetetlenül nem ért a külügyekhez. Ilyenkor a minisztérium szakértői segítenek, nyilván nem érthet mindenki minden országhoz, de a mi Péterünk visszaél ezzel a lehetőséggel, mert ő egyikhez sem ért. És az ilyen emberen, aki be van oltva diplomácia ellen, még egy Stein Aurél vagy Vámbéry Ármin sem tudna segíteni” – írja a szerző, amivel lefedi a lényeget. Bár én még azt is hozzátenném, hogy a köznapi értelemben is ismert diplomatikus kifejezés minimumát sem hozza.
A cikk messziről indulva általában a politikusok alkalmassága kérdést is feszegeti. Ennek kapcsán írta: „kéne tudni, hogy mit akarunk hosszú távon, de mivel minden kormány legfontosabb célja a következő választások megnyerése, ha lehet, kétharmaddal, és két választás között az államcsőd elkerülése, a helyes válasz a ’mit akarunk’ kérdésre az, hogy ’a fene tudja, én egy dupla whiskyt.’”!
Nos nekem erről ugrott be ez a bizonyos hazai blődli a dupla whisky-ről. Nem, nem akarok erőszakos lenni és vallom, hogy mindenki igya úgy ahogy szereti. Na jó azért vannak határok, mondjuk CocaCola -val azért mégse, bár igazából azt a … majd megmondtam kik márkás francia vörösborokkal fogyasztják.
No de vissza a dupla whisky-hez, aki persze egy szaros bunkó közkeletű marhasága – legalább olyan vicces rá hallgatni, mint a barátjára, aki Orbánnal szokott Kantot elemezgetni -, ami persze azóta terjed, mint minden marhaság.
„Jég dupla whiskyvel
Két dózis egy helyen
Egy a társaság miatt, igen
Egy hogy jó napom legyen”
recsegi a mikrofonban tanúságul, hogy nem dupla , hanem kettő. Azt meg hogy a jeget issza – már maga a jég is tréfli – whisky-vel és nem fordítva ???
No, de hogy teljes legyen a hatás megolvastam, hogyan vélekedik a témáról a hazai...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt...
No, de hogy teljes legyen a hatás megolvastam, hogyan vélekedik a témáról a hazai „szakirodalom”.
Nos azt hogy a jeget felejtsük el addig OK. Azonban a vízzel igyunk dologban több gond is akadt:
egyfelől ha mát víz, akkor az a forrásvíz, amivel a gyárban dolgoznak,
a szokás még régről maradt meg mikor nem 40°-os volt a szokás
s végül a csúcs az egyik portál szerint:
„A szakértők ½ dl skót whiskyhez körülbelül 5 ml víz hozzáadását javasolják, ezzel 3-4% hígítást elérve maximálisan kiélvezheted az ital aromáját.”!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.