A Nemzeti Színház Trianon 100 rendezvénysorozatának részeként, a Tizenhárom almafa című Wass Albert-bemutatóhoz kapcsolódva a teátrum színművészei csütörtökön elültettek 13 őshonos, oltott almafát – tájékoztatta a színház az MTI-t.

A közlemény szerint a március 6-án bemutatandó előadás szereplői

Budapesten, Somoskőújfalun, Balassagyarmaton, Tompán, Kelebián, Tarpán, Újszalontán, Dunaszigeten, Magyarszombatfán, Berzencén, Sátoraljaújhelyen, Gyálaréten és Nagylakon ültettek emlékfát.

A budapesti ünnepséget a Nemzeti Színház kertjében tartották, ahol Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója, az előadás rendezője és Szarvas József színművész ültette el a Tündérkert Projekt által biztosított, Wass Albert regényében szereplő Pónyik almafát.

Ezután a Nemzeti Színház 12 színművésze, Szarvas József mellett Rátóti Zoltán, Tóth Auguszta, Szabó Sebestyén László, Bakos-Kiss Gábor, Nagy Márk, Tóth László, Rácz József, Rubold Ödön, Nagy Mari, Horváth Lajos Ottó és Bordás Roland elindultak a határmenti településekre, ahol a helyi képviselőkkel elültettek egy-egy almafát.

A Nemzeti Színház célja a faültetéssel az volt, hogy közösen emlékezzünk a 100 évvel ezelőtti eseményekre olyan határmenti magyarországi településeken, amelyek Trianon következtében közvetlenül élték át a szétszakítottság fájdalmát, és annak következményeit

- hangsúlyozták a közleményben.

Mint fogalmaztak,

Trianon ma nem csupán a veszteséget jelenti, hanem hitforrásként is szolgálhat minden magyar számára: a nagy tragédia után is vagyunk, létezünk

A Nemzeti Színház által elültetett tizenhárom almafa ezt szimbolizálja.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Inkább a teltházas darabok előadásán törnék a fejüket. Egy színháznak talán fontosabb lenne ebben munkálkodni.
Persze, nem a nézőszám és a teltház a fontos (azt a Főni kipótolja), hanem a ""szellem"". Arra pedig mindig megkapják a bekövetkező hiány pótlását.
CsipkeRózsa
@namihami: Persze a Főni a mi adónkból pótolja ki.
CsipkeRózsa
13 almafa, és csak 12 színész, jobb lett volna 13 faültető.
namihami
@CsipkeRózsa: Eszembe nem jutott, hogy a saját és a nagycsalád, kemény munkával, véres verejtékkel összegürcölt pénzét várjam ezen cél érdekében. Mi pedig, ezen fontos és népnemzeti cél (almafaültetés) érdekében (is) önként s dalolva ajánljuk fel a pénzt. Akár a többszörösét is. Hiszen amiben benne a Fidesz keze, ahhoz már eleve így szocializáltak minket évek óta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.