Hétpárti egyeztetést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a koronavírus elleni védekezésről szóló, a kormány által előterjesztett törvényjavaslatról.

Egyeztetést kezdeményez az ellenzék a "felhatalmazási törvényről"

A Gyurcsány Ferenc (DK), Jakab Péter (Jobbik), Keresztes László Lóránt (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Tóth Bertalan (MSZP) által aláírt, szombaton az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az ellenzéki pártok azt kezdeményezik, hogy

még a hétfői plenáris ülés előtt legyen egy valamennyi parlamenti frakció részvételével zajló egyeztetés a kormánnyal a "felhatalmazási törvényről".

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot a kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter nyújtotta be pénteken az Országgyűlésnek. A kétharmados támogatást igénylő előterjesztés lehetővé tenné, hogy a kormány megtehessen minden olyan intézkedést és megalkothasson minden olyan normatív rendelkezést, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében szükséges.

A javaslat szigorítaná a büntető törvénykönyvben a karantén megszegésére és a rémhírek terjesztésére vonatkozó szabályokat is.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Háát!
.
Felhatalmazást adni annak, aki migráncs egycse, és március 6-án meghosszabbította/tatta az un. tömeges '"migráncs" veszély izét, amikor már a koronavírussal KÖZJOGILAG ki-, be caplatnak a a jogi kiskapukon, és még mindig nem a KÜLÖNLEGES JOGREND izét buzerálják, hanem azt, hogy kiiktatják a parlamentet, oszt' majd őfélesége döntheti el, hogy mikor lesz vége a járványnak, amiko maj ü mongya!:
.
---- A kormány megint meghosszabbította a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”
.
444.hu/2020/03/05/a-kormany-megint-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet
.
!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@kereső: Milyen jól tájékozott vagy más országok belügyeiben. Érdekes, az itthoni dolgokban nem annyira.
kereső
@Eriksson: Tudod, közvetlen közelről értesülök dolgokról- első kézből, ahogy mondani szokás. Az meg, hogy az itthoni dolgokról nem vagyok tájékozott? Mert nem az operativ törzs tájékozatóját adom vissza, vagy a "közszolgálati "média és a86 %-ban kormánymédia szövegét? Nem elég, hogy azokat igyekszem cáfolni? Más???,valami kifogás???,
Eriksson
@kereső: Semmi. Csak tájékoztató jelleggel linkeltem be. Minden további hióbhírek ellensúlyozására.
csak úgy....
@Eriksson: nálatok a templomban a szenteltviz tartóba van szenteltvíz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.