A Fidesz frakcióvezetője pénteken a Hír Tv-n beszélt arról a most benyújtott törvényjavaslatról, ami pontosan meg nem határozott ideig meghosszabbítaná a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetet. A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet ugyanis csak 15 napig érvényes, ezért most a parlamentnek meg kellene újabb felhatalmazást adnia. De hogy a veszélyhelyzet meddig tartana, azt a kormány mondhatná meg. A parlament legközelebb hétfőn ül össze, és erről a törvényjavaslatról csak akkor dönthet már kedden, ha eltérnek a házszabálytól, amihez a jelen lévő parlamenti képviselők négyötödének támogatása kell. De ha ez a négyötödös támogatás nem lesz meg, akkor Kocsis Máté hétfőn kezdeményezni fogja a koronavírus-törvény sürgősségi tárgyalását, ami legalább nyolc napig tart, ami után március 31-én kétharmaddal megszavazhatják. „Akkor is el fogjuk fogadni a koronavírus-törvényt, csak lesz egy pár nap, ami ilyen szempontból jogvitás lehet”- jegyezte meg Kocsis Máté. Egyébként szerinte...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kocsis biztos nem tudja, hogy később a bűnszövetségben, nyereségvágyból, előre megfontolt szándékkal és aljas indokból elkövetett népellenes cselekedetért sokkal több év jár.
kereső
Akkor mi a lófüttynek a cécó?? Ja, mutatjuk, hogy itt mekkora nagy, hatalmas demokrácia és jogállam van.Tudjátok mit, ha összeültök legyen köztetek legalább öt fertőzött- az majd megoldja a dolgot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.