Az ellenzék helyében megszavaztam volna a törvényjavaslatot – hangsúlyozta Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke a Facebook-oldalán közzétett hétfői bejegyzésében.

Hozzátette: lehet, hogy a Fidesz visszaél majd a "felhatalmazási" törvénnyel, de most ez másodlagos.

A politikus azt írta, elkeseredett, mert ebben a helyzetben senkinek sem sikerült felnőnie a feladathoz.

Értem én az ellenzék félelmeit, nekem aztán nem kell erről semmit elmagyarázni. De azzal, hogy nem támogatták ezt a törvényt, valójában a szétszakítottságot erősítették. És ez pedig pont a kormány érdeke

- értékelt.

Hozzátette, lehet, hogy a Fidesz visszaél a felhatalmazással, de ha eljön az idő, a kormányt a – felhatalmazási törvénnyel együtt is – elsöpri a nép vagy a történelem.

Most azonban nem ez a kérdés, hiszen nem tudjuk, mi vár ránk, milyen világ jön, de mindenképp cudar, abban biztosak lehetünk

- írta Vona Gábor, hozzátéve: ebben a helyzetben nagyon nem mindegy, hogy az ország milyen lelki állapotban vág neki ennek a kihívásnak. Márpedig – jegyezte meg – megint bebizonyosodott, hogy megosztva és gyűlölettel.

Úgy vélte, talán egyedül Karácsony Gergely főpolgármester viselkedett államférfiként.

"Milyen jó lett volna, ha az összes párt vezetője, ellenzéké és kormánypártoké ma (most az egyszer?) azt üzeneték volna, egymás mellett állva: közösen fogjuk legyőzni ezt a vírust. Nem mi, nem ők, hanem közösen. Ezért szavaztam volna meg az ellenzék helyében a törvényjavaslatot. Orbán Viktor helyében pedig ezért tettem volna valami kedvezményt az ellenzék felé, hogy az ne érezze magát ugyanúgy csapdába csalva, mint az elmúlt 10 évben mindig" – írta a volt pártelnök.

Forrás: MTI

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ez a vona elővette a fideSSes kinevezését!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Sámannus: Azt mondod, nem a személyes érdekek és értékek a fontosak, de a végén csak kikötöttél Orbán személyes érdekeinél.
Semmi baj nincs egyébként a személyes érdekkel, mindenki élni és boldogulni akar. Probléma akkor keletkezik, ha a személyes érdek nem képviseli a személy valódi érdekét, a saját értékességének a tudatát, a tehetségének a felismerését, a kibontását, a megélését, a folyamatos fejlődést. Ez ugyan ideális létállapot, de mégis csak ez vezet a társadalmi integráció megteremtéséhez.
Sámannus
@Nyírfa: Én a mi személyes érdekünket vetem alá az összefogásnak, ha így pontosabb. Azt hiszem ez egyszer már működik valahol. Saját értékeinket így kell kifejteni, ettől még nem leszünk kevesebb, ha a másik értékeit megismerjük.
Nyírfa
@Sámannus: Értem, de mégsem. Az én személyes érdekem az összefogás, mert ezáltal tudunk más, minőségibb életet létre hozni.
Az más kérdés, hogy közben ki rokonszenvesebb vagy kivel nem szeretnék akár egy munkahelyen sem dolgozni. De, ha szükség lenne rá, nyilván nem a pillanatnyi, hanem a hosszú távú érdekeket tartanám szem előtt. Az embernek mérlegelnie kell, látni, hogy a döntései hová vezethetnek.
Szerintem a lényeget illetően egyet gondolunk, csak más nézőpontból közelítjük meg. Abban pedig abszolút egy hullámhosszon vagyunk, hogy csak többek lehetünk egymás értékeinek a megismerésével.

Én most kilépek, de holnap, ha kedved, dumcsizhatunk. Jó éjt! :)
Yoda69
Ezt tudjuk vóna, hiszen miattad (is) van most 2/3a a fideSS maffianak.
Sámannus
@Nyírfa: Köszike Csak kevesekkel osztom meg a nézeteimet, azért nem nagyon szeretnek, különösen akkor amikor lehetetlennek látszó dolgokba fogok bele, mint például ez itt. Nem tehetek róla ez valahogyan belém ivódott. Olyankor amikor elkezdek valamit, nem foglalkozom mások véleményével nem hagyom hogy bele szóljanak, és csak a legvégén esik le nekik is ha sikerül valami. Azt szoktam mondani azért vagyunk emberek, mert tudjuk változtatni a jövőnket. A hogyan dönti el hogy sikerüljön. A környezetem ezt mindig szkeptikusan fogadja. Ez NEM ÉRDEKEL.
Nyírfa
@Sámannus: Ez ismerős. Életem legnagyobb tanulsága, hogy senkinek, de tényleg senkinek nem szükséges megfelelnünk. Sem apának, sem anyának, sem vélt barátoknak, sem vágyott szerelmesnek, sem munkahelyi kapcsolatoknak. Mindig ráfáztam, ha engedtem az elveimből, abból az értékrendből, amelyben jól érem magam, s amelyben éppen az öröm által produktív is vagyok. Ha tudnád, mi mindent bántam meg! Abban biztos vagyok, hogy az első érzésre hallgatni kell, súg az intuíció, nincsenek véletlenek, sem érzésben, sem gondolatban, sem találkozásban. Én szeretek mindennek utána járni, miért azt éreztem, azt gondoltam, amit, miért azzal a helyzettel, emberrel találkoztam, amivel, akivel. Mindennek oka van.
Mire meghalok, úgy kikupálódom! :) Vagy nem. :)

Ugyan nem a születési jegyem a mérleg, de sok a mérleghatás a horoszkópomban. Ez nagyon jó , ha az ember a békebíró szerepébe bújik, ha egyensúlyt kell teremteni, harmóniát - amit nagyon, nagyon szeretek -, de csapda is, mert könnyen feladhatod a saját életutadat a vélt békesség kedvéért. Nekem ezt a tanulnivalót - karmát - sózta a nyakamba az élet. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.