A lényeg, hogy a lakosság a veszélyhelyben is biztonságban érezhesse magát – jelentette ki a Magyar Honvédség Rendészeti Központjának parancsnoka az M1 aktuális csatornán szerdán.

Mergancz Sándor elmondta: a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a katonai rendészeknek alapfeladataikon felül most további két komoly feladatuk van. Az egyik a közlekedési folyosó közbiztonságának fenntartása. Mint kiemelte: az úgynevezett korridor lényege, hogy a rendészet az átmenő forgalmat azon keresztül biztosítsa.

A rendőrség kilenc benzinkutat jelölt ki, ahol az átengedett külföldi állampolgárok megállhatnak pihenni. Öt helyen a katonák is ott vannak

- tette hozzá.

Emellett a rendészek 15 városban járőrszolgálatot is teljesítenek, hogy jelenlétükkel erősítsék a lakosság biztonságérzetét. A dandártábornok elmondása szerint a többség pozitívan fogadja jelenlétüket.

Kérdésre válaszolva azt is közölte, az operatív törzs döntésének megfelelően, szükség esetén, tudják emelni a feladatokban résztvevő katonák számát.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
Talán egyenként lövik főbe a vírusokat? Kit nénzzetek hülyének?
tudode
A járvány lecsengése után tisztalappal kell kezdenie minden halandónak az életet, az un. kormánynak is, aki/amely átverő show-t játszik még a koronavírus közepette is, üres szólamokkal, amelynek a gyakorlati élethez semmi köze nincs/nem lesz!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok