Nem kell. Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján közölte: "Nincs szükség semmilyen igazolásra annak, aki a kijárási korlátozások ideje alatt otthonából a munkahelyére tart".

Az egész lakosság védelmét szolgálja a szombattól életbe lépő kijárási korlátozás – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília kiemelte: az intézkedést nagyrészt a sérülékeny csoportok, az idősek védelme és a járvány terjedésének megfékezése érdekében vezették be. A 65 év felettiek számára kijelölt vásárlási idősáv ellenére arra kérte az időseket, ha tehetik ne hagyják el otthonaikat, vegyenek igénye családi vagy önkormányzati segítséget.

Nincs szükség semmilyen igazolásra annak, aki a kijárási korlátozások ideje alatt otthonából a munkahelyére tart

- mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes újságírói kérdésre válaszolva.

Müller Cecília tisztifőorvos a HVG kérdésére még azt is hozzátette, hogy

a korlátozás nem öncélú, a lényege nem maga a korlátozás, hanem az, hogy ne menjünk ki közösségekbe, ne legyen csoportosulás

Vagyis azoknak, akik nem állandó tartózkodási helyükön, hanem mondjuk albérletben élnek, nem kell hazaköltözniük, míg azok, akik nem állandó lakcímükön tartózkodnak, de hazamennének, nyugodtan így tehetnek.

Mindenki maga határozhatja meg, hogy hol kíván tartózkodni

- tette hozzá

Forrás: 444

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
Kérdésem: a nyugger 65 feletti csak és csak ő 9 -12 kettő között járhat bevásárolni. Most akkor egy bolti alkamazottnak van joga elkérni a szig-et?
vacsi
Nem hiszem. Az is terjesztheti a vírust. Bízzunk az öregek bölcs belátásában.
peterkelemen
Tudtommal Szijjártó büszkén jelentette be pár nappal ezelőtt, hogy megegyezett a Szlovákokkal így a magyarok, akik Szlovákiába ingázva dolgoznak továbbra is ingázhatnak utána bejelentette, hogy megegeyezett a románokkal is a határmenti magyarok szintén ingázhatnak továbbra is. Kérdem én nem látáják a magyarok, hogy mennyire átverték őket, amikor Orbán karanténba zárja őket + kijárási tilalmakat vezet be holott SEMMI NEM INDOKOLJA.
peterkelemen
a mostani új koronavírus (2019-nCoV) egy viszonylag "gyenge" vírus. A fentebb már említett két sokkal veszélyesebb járvány idején vajon miért nem hirdettek azonnal veszélyhezetet a kormányok??? Nem nehéz kitalálni, hogy valami nagyon nem stimmel, ami mostanság a világon zajlik. Az amúgy is felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő, degenerált elitnek köszönhetik az emberek a jelenlegi áldatlan állapotokat. Gyakorlatilag nem sok jelentősége van annak, hogy mely elitekről van itt pontosan szó (bár jó párat meg lehetne említeni akiket össze lehet kapcsolni a koronavírussal), kik vannak emögött, ki kinek az érdekeit kéviseli, de egy biztos nem véletlen az ami manapság zajlik. Ha igazak az előrejelzések, akkor ennek a lényegét úgy lehetne összefoglalni, hogy: burkolt népirtás zajlik, ami a leggyengébb rétegeket érinti. Az eszetlenül maradj otthont harsogók több kárt okoznak, mint hasznot, mivel ezeket a leggyengébb (anyagilag instabil) rétegeket hosszútávon egyértelműen kivégzik. Bárki, aki azt hangsúlyozza eszetlenül, hogy mindenki maradjon otthon az egy felelőtlen és kegyetlen ember. Ilyet kijelenteni csak abban az esetben szabadna ha egyúttal fizetik a napi megélhetésüket a leggyengébb rétegeknek ami ugye milliókat jelent. Az egész a népirtásról (szándékos népességcsökkentésről), pénzről és a hatalomról szól. Ráadásul ezekután még könnyebben megtudják majd figyelni az embereket magyarul durván csorbítva lesznek az alapvető emberi szabadságjogok.

Ráadásul még nem beszéltünk az eboláról, aminek a halálozási rátája 50-90%! Nem mellesleg a világ legpusztítóbb járványa a mai napig a TBC (tuberkolózis), aminek következtében évente másfélmillióan halnak meg és még serm húzzák a vészharangokat a kormányok. Minden jel arra mutat, hogy a kornavírus miatt bevezett azonnali veszélyhelyzetek, maradj otthon kampányok, szükségállapotok, kijárási tilalmak szinte azonnali bevezetését semmi nem indokolta. A mostani járvány mögött egészen más aljas, alattomos okok húzodnak meg, amit a...
Málna
@Pálinkás Pál: Nem, én nem vagyok paranoiás...
Pálinkás Pál
@Málna: Én sem,csak hülye egybites fideszes sem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.