A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések sok ember életét menthetik meg, ezért nagyon fontos, hogy azokat mindenki betartsa – közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Karácsony Gergely végrehajtja a beígért béremeléseket

A politikus azt mondta, a korlátozások nagyon fontosak abból a szempontból, hogy a koronavírus terjedése ne roppantsa össze az egészségügyi rendszert.

"A kormány ma reggel nagyon helyesen újabb ilyen korlátozó intézkedéseket vezetett be"

- fogalmazott, majd arra kérte az embereket, hogy tartsák be az előírásokat.

A főpolgármester a járvány megfékezése szempontjából pozitív hírként számolt be arról, hogy a tömegközlekedést használók aránya a tizedére esett vissza. Ugyanakkor hozzátette, bizonyos járatokon még így is tömeg volt, ezért április elsején új menetrend lép életbe. A legfontosabb vonalakon csúcsidőkben növelik a járatok sűrűségét, de összességében kevesebb jár majd Budapesten – közölte Karácsony Gergely.

Elmondta, a főváros vezetése rengeteg erőfeszítést tesz, hogy védőfelszerelésekkel láthassa el a dolgozóit az egészségügyben, a szociális ágazatban, a hulladékgazdálkodásban és a közösségi közlekedésben.

A főpolgármester megköszönte a Belügyminisztérium segítségét, amellyel a tárca hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt napokban 20 ezer új maszkot kaptak a szociális dolgozók megsegítése érdekében. A Külügyminisztériumnak is köszönetet mondott azért, mert segítségükre voltak a Budapest kínai testvérvárosai által felajánlott védőfelszerelések beszállításában.

Karácsony Gergely közölte, azon dolgoznak, hogy másfél millió maszkot tudjanak biztosítani a város működését ellátó dolgozóiknak, "azoknak, akik most a legtöbbet teszik azért, hogy a város túl legyen ezen a válságon".

A főpolgármester kijelentette: a főváros vezetése végrehajtja azokat a korábban eltervezett béremeléseket, amelyek most különösen indokoltnak látszanak.

"Az a gazdasági válság, ami már itt dörömböl az ajtónkon, csak akkor lesz legyőzhető, hogyha lesz jövedelmük az embereknek. Ha van fizetés, akkor van pénzünk arra, hogy elmenjük fodrászhoz, vásárolni, akkor tud a gazdaság talpra állni"

- fogalmazott Karácsony Gergely.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Mi történt Geri???
Még a végén számodra is kiderül, hogy az Orbán kormány vészhelyzetben is tud kormányozni és jó döntéseket hozni?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Bezzegh a pohos csak kapni szeret sigílyt mégszarosnak.
Eriksson
Tartsuk meg jó emlékezetünkben Karácsony úr mondását:
"Az a gazdasági válság, ami már itt dörömböl az ajtónkon, csak akkor lesz legyőzhető, hogyha lesz jövedelmük az embereknek. Ha van fizetés, akkor van pénzünk arra, hogy elmenjük fodrászhoz, vásárolni, akkor tud a gazdaság talpra állni"
Jozefina
Karácsony nem hazudott és nem lopta el ezt a pénzt!!!
Gyütt Mönt
@Pegero: bizonyára nem arra gondolsz, hogy a kórházakat katonai parancsnokok irányítják.
Pegero
@Gyütt Mönt: Ne terelj kicsi rigó!
Én Karigeri pálfordulásáról csevegek, te meg itt a katonai parancsnokokról recsegsz?!
Ez nem az az oldal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. May 30., 07:27
Vádat emelhetnek Árpa Attila ellen
Itthon - 2020. May 30., 07:50
Figyelem: változik a MÁV menetrendje