Sinkó-Káli Róbert vizsgálatot indított az állítólagos kiszivárogtatás miatt, ugyanakkor megvádolta az ellenzéki polgármestert személyiségi jogok megsértésével.

A jászberényi kórházigazgató két lábbal szállt bele a polgármesterbe, amiért az nyilvánosságra hozta a fertőzés hírét

A mai nap bekövetkezett az, amitől mindannyian tartottunk… de amire valahol mindannyian számítottunk: egy 74 éves jászberényi néninek pozitív lett a koronavírus tesztje

- írta Budai Lóránt, Jászberény ellenzéki polgármestere a Facebook-oldalán.

Az ősszel, a megismételt önkormányzati választáson elsöprő többséggel megválasztott városvezető megjegyezte:

A néni és családja felelősen viselkedett, a hozzátartozók otthon tartották és ellátták idős rokonukat, a vírust közülük vihette haza valaki.

Mint a bejegyzésből kiderül, az idős hölgyet jelenleg Szolnokon kezelik, a hozzátartozók vizsgálata és a karanténban való elhelyezése folyamatban van. 

A jászberényi Szent Erzsébet kórház igazgatója nem sokkal később így reagált Budai posztjára:

Sajnálatos módon polgármester úr hivatalos fb oldalán tájékoztatásnak tűnő bejegyzėsében, több személyisėgi jogokat sėrtő, beazonosítható adatot közöl, mind a betegről, mind pedig hozzátartozóival kapcsolatban. Emiatt fegyelmi eljárást kell indítanom kiszivárogtatås gyanuja miatt.

Sinkó-Káli Róbert hozzátette:

Ez tilos, főkėnt rokonságára vonatkozóan a járványügyi hatóság általi eljárás lezárása előtt, nem megrősített adatatokat, mint tényeket állítani.

Beláthatalan következményei lehetnek, például – a lehet ártatlan – rokonságra nėzve.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Megáll az ész. Senki sem fog hinni a statisztikában ha a kormány és köre tovább folytatja a titkolózást és a tények elferdítését. Normális országban a kórházigazgató jelenti be a fertőzést. De hát ez 2010 óta nem normális az ország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
A rendőrség remélem nagyot nevet az ilyen barmokon !!
gazdag dezső
Ajánlom ennek a feketelelkű kórházigazgatónak olvasson is egy kicsit néha,hogy művelődjön ,ha ennyire elmaradott.Éppen afeljelentését közliaz Propeller ,és a követkzőben pedig közli az elhunytak számát korát,és nemét ,betegségeit hívatalosan ..
Rockxy
a pógármesternek má harci kuttyákkal szagoltatják a lábanyomát.
a korházigaz gató meg náthás, keveri a szagokat.
meg a szarokat.
Borsodi
@kereső: A kórház igazgató ellen kellene.Az emberekkel valós adatokat kellene közölni nem félre tájékoztatni.De ezt már megszokhattuk a fidesz orrunknál fogva vezet minket.Példamutató a polgármester viselkedése ezért irritáló a doktor úrnak.
Józsipapa
4 napja csendben van az igazgató NERtárs...
visszavonult a lukába...
Csak a polgármestert akarta megfingatni...
mert nem fdeSS-es...
cikicakk55
Hódmezővásárhelyen is ilyen sikeredetlen a kórház igazgató. Ez van mikor a politikát kverik az egésségüggyel. Most a jelen helyzetben a pátoknak és a politikusoknak hátrább kéne lépniük és hagyni,hogy az orvosok,infektiológusok, virológusok,pulmonológusok mondhassák meg a pártnak,a kormánynak,hogy mire lenne szükség. Ez az ellenség láthatatlan,itt nem sokra mennek a katonákkal,a rendőrökkel. Szakemberek kellenek,akik kellö tudással,de politika mentesen tudnak dnteni a vírus megfékezésében

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.