Már négyen meghaltak a Pesti úti idősotthonban. Az országos tisztifőorvos szerdán elmondta, hogy nemcsak a Pesti úti otthon érintett a fertőzés tekintetében. Korán léptek, így minden hatósági intézkedést bevezettek, így nincs felvétel és látogatás – mondta Müller Cecília.

Két fővárosi idősotthonban is megjelent a koronavírus, mindkét intézményben halálos áldozatot is követelt a fertőzés

-  írta meg az Origo.

Az operatív törzs keddi bejelentése szerint a 17. kerületi Pesti Úti Idősek Otthonában 65 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést, ebből 52 gondozott és 13 dolgozó. Közülük 15 idős gondozott került kórházba. Ebben az idősek otthonában 525 idős ember él, és 196-an dolgoznak ápolóként vagy a kisegítő személyzet tagjaként.

A Pesti úton a lakók fele már leszűrésre került, a teljes dolgozói kört le fogják szűrni ebben az otthonban

- mondta Müller Cecília. A helyszínen az egészségügyi ellátás sérelmet szenvedett.

Teljes egészségügyi ellenőrzést rendelt el Müller Cecília a helyszínen.

Mindeközben a terézvárosi Vázsonyi Vilmos Idősek Otthon több lakójánál is diagnosztizálták a fertőzést. A lap szerint itt 114 gondozott és 29 dolgozó van. Eddig innen öt idős beteget szállítottak kórházba, mindannyiuknál laboratórium igazolta a fertőzést. Három dolgozó otthoni karanténban van, mert jelentkeztek náluk a tünetek. A fertőzött idősek szobatársai saját szobájukban vannak elkülönítve.

Müller Cecília országos tiszti főorvos korábban arról számolt be, az idősotthonok kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban, egyrészt, mert sokan vannak egy helyen, másrészt, mert lakóik idős, gyakran krónikus beteg emberek, akikre a vírus különösen veszélyes.

Forrás: Origo, 24.hu

Címlapkép: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Fényes példa a dilettantizmusra...egy öregotthont aztán tényleg hermetikusan el lehet zárni..kaját vinni nekik...az ellátást meg biztosítaná a hadsereg...elvégre csak kibírnának két -három hetet az épületben...persze nem olyan kényelmes mint lófrálni az utcákon,meg vízfejnek a kórházak élén,de legalább valami haszna lenne!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.