A kórházparancsnokok feljelentése alapján három kórházban indult büntetőeljárás védőeszközök eltűnése miatt – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Büntetőeljárás indul három magyar kórházban
Fotó: Pixabay

Kiss Róbert ismertette: literes kiszerelésű fertőtlenítőszerek, szájmaszkok, kézfertőtlenítők, vizsgálókesztyűk, törlőkendők és informatikai eszközök is tűntek el az érintett intézményekből.

Beszámolt arról is, hogy elfogtak, majd idegenrendészeti őrizetbe helyeztek egy Magyarországról kitoloncolt – korábban koronavírus-fertőzéssel kezelt – iráni állampolgárt, aki megszökött a hatósági intézkedések elől. Őt a Terrorelhárítási Központ (TEK) kutatta fel és a Készenléti Rendőrség fogta el. Tíz társának csütörtökön kell elhagynia az országot.

Egyre több a kórházi ápolt

Folyamatosan nő a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma Magyarországon, jelenleg 729 embert ápolnak egészségügyi intézményben, közöttük hét gyerek van – mondta el az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Müller Cecília közölte: a kórházban kezelt fertőzöttek közül 60-an szorulnak lélegeztetőgépre, tehát az intenzív terápiás kezelésen felül a lélegeztetés is szükséges a kezelésükhöz.

Magyarországon jelenleg 1652 – a kijelölt laboratóriumokban elvégzett vizsgálattal igazolt – koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, 199-en gyógyultak meg, de az elhunytak száma is tovább nőtt, ők jellemzően valamilyen krónikus betegségben szenvedő idősek voltak – sorolta az országos tisztifőorvos.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Eltűntek a védőeszközök. A határon túl keressétek őket, oda ment most nagyobb szállítmány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
na mit mondtam? Az egyik megszökött, mert tudja, hogy a Szavak börtönében rohad meg...

Ahogy hallottam, a kórházakban minden ki van szervezve, még az őrzés is. Kérdés, hogy a raktárkészlet biztonságáért a főnővér felel-e, vagy külsős?
peterkelemen
Minek a kórházparancsnokok:::. Ja igen azért, hogy meghamisított adatok mehessenek ki a kórházakból miközben só szerint irtják a legvédtelenebbeket. Orbán katonai diktatúrája.
csetere
@Nessy: Engem inkább a készletleltár érdekelne!
csetere
@jesz: Az nem a főnővér dolga! Azt a törvény szerint raktárra kell venni és könyvelni a kiadott dolgokat naprakészen, átláthatóan, teljeskörűen!
vacsi
@simmering73: Szerintem meg a magánrendeléseken kellene keresgélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.