Sorra vizitálnak a belügyminiszternél az ágazat meghatározó szereplői, szaktekintélyei, mindez aligha független a készülő átalakításoktól.

A rendőrminiszter vette kézbe a hazai egészségügy sorsát?

Pintér Sándor belügyminiszter beszél az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén a Parlament Széll Kálmán termében 2020. február 7-én. Jobbról Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki formálisan az egészségügyi szektor első számú embere.

A Népszava értesülései szerint megszaporodott az egészségügyi szakemberek látogatása a belügyminiszternél az elmúlt hetekben.

Pintér Sándor a közelmúltban fogadta a Magyar Kórházszövetség, valamint a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több egészség-gazdaságtanban jártas ágazati szaktekintélyt is.

Az ellenzéki, ám a kormányhirdetéseit rendszeresen megjelentető napilap szerint a belügyi tárca vezetőjének fokozott érdeklődését az magyarázhatja, hogy felhatalmazást kapott a miniszterelnöktől az ágazat átvilágítására, az állapotok felmérésére.

Arról már korábban is szó volt, hogy az egészségügy járvány utáni újraindítása a korábbiaktól eltérő gyakorlatot, működtetést hozhat a betegellátásban.

A lap forrásai emlékeztettek: a kórházparancsnokok kinevezésével már március végén Pintér Sándor belügyminiszter, az Operatív Törzs vezetőjének közvetlen irányítása alá került az intézmények készlet-, erőforrás- és információgazdálkodása. Úgy tudjuk, a kórházparancsnoki rendszer bevezetését is maga Pintér Sándor belügyminiszter javasolta a kormányfőnek.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Soós Lajos

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Qqberci: Még egy "hozzáértő kormánytag"! Isten óvja az egészségügyet, és a betegeket! Csak tudnám, mi köze a belügynek az egészségügyhöz?
"A súlyos betegeket lelövik, ugye?" (Egy régi film címe után szabadon.)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Mit vétettünk,hogy "szőkíteni"akarnak minket is?
Qqberci
Univerzális Pintér elvtárs az ágyszámcsökkentéssel Dietmar Clodot bízza meg...
Nessy
@Qqberci: Még egy "hozzáértő kormánytag"! Isten óvja az egészségügyet, és a betegeket! Csak tudnám, mi köze a belügynek az egészségügyhöz?
"A súlyos betegeket lelövik, ugye?" (Egy régi film címe után szabadon.)
ómió
Uccu, kavarjunk egy kicsit, efftársak!
Gyütt Mönt
@ómió: az Fidesz műfaj, it's not of my cup of tea.
Rockxy
és igen!
rendnek kő lenni mindenüttt!
dr. prédikátor
a"legjobb kézbe" kerül az egészségügy!!! A SINTÉR SANYA KEZÉBE!!!
Nyírfa
@Qqberci: Ezekről már rég elfeledkeztem. De mindig van, aki emlékezik. Mindig. Van úgy, hogy az elkövető maga. Ezért nem futhat el senki a tettei elől.
Mi lett ebből az országból? Vagy a felszín alatt ilyen is volt?
Nyírfa
Akkor egy kis ismétlés: ha bajba kerültök, csak üljetek át egyik mentőautóból a másikba. Biztos, ami biztos: legyen nálatok rózsafüzér, gyógyszer és WC-papír. Jó egészséget, boldog karácsonyt!
ómió
@Gyütt Mönt: It's definitely "your cup of tea"! As anything made by the Fidesz!
verőce21
Remélem, hogy a most folyó gazdasági átvilágításon kiderül, hogy az ország 143 kórházából 85-90 is bőven elegendő egy ilyen kis országnak!
A többit be lehet zárni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.