Nem kellett Novák Katalin államfőnek a magyar csodazongora, vett helyette másikat 66,4 millióért. Bár a Bogányi-zongora az állam támogatásával készült hazai fejlesztésű, a kormányzat által favorizált hangszer, a Köztársasági Elnöki Hivatal nem ezt, hanem egy hasonló árkategóriájú Steinway & Sons hangversenyzongorát vásárolt. A Népszava szerint kérdéses, hogy valóban szükség van-e erre a minőségre a Sándor-palotában, ahol nyilvános koncerteket vagy teljes zongoraesteket valószínűleg nem fognak rendezni. Egy év alatt a köztársasági elnök szinte mindent megújított, kicserélt, lecserélt a hivatalában. 

Novák Katalin államfő 2022. május 12-én költözött be munkahelyére, a budavári Köztársasági Elnöki Hivatalba (KEH), amelyet júniustól az épület elnevezése nyomán hivatalosan is Sándor-palotaként kell majd emlegetni, és amelyben a tavaly megkötött szerződései alapján sok minden más is megváltozott – szúrta ki korábban az mfor.hu a dokumentumok alapján. Az elmúlt egy évben sok-sok tíz millió forintot áldoztak arra, hogy Novák Katalinra szabják az épület berendezését és működését. 

A Népszava most ennek kapcsán járt utána, milyen is Novák új zongorája.

Novák Katalinnak nem kellett a sok százmillió közpénztámogatással készült magyar csodazongora, vett helyette másikat 66,4 millióért

Novák Katalin köztársasági elnök (elöl középen) a meghívott vendégek társaságában az államfő hivatalba lépésének első évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Sándor-palotában 2023. május 10-én. MTI/Bruzák Noémi

Múlt decemberben a Cseke Hangszerjavító és Kereskedelmi Bt.-től 66,4 millió forintért beszereztek egy Steinway&Sons versenyzongorát az állami protokoll feladatok ellátására. Ezzel lecserélték a 2010-ben még Schmitt Pálnak vásárolt 2,5 milliós zongorát.

A lap azt írja,

mivel teljes zongoraesteket minden valószínűség szerint nem fognak rendezni a Sándor-palotában, a hivatalos protokolleseményekhez a Steinwaynél kisebb hangszer is elég lett volna.

A hangszert a márka egyetlen hazai képviselőjétől szerezte be Sándor-palota. Az ár reális, ám számos kérdés felvet a vásárlás a Népszava szerint. A lap így megkérdezte a hivatalt, hogy milyen célt szolgál a hangversenyzongora, és rendeznek-e nyilvános koncerteket.

Miért a Steinway & Sons mellett döntöttek és mi az oka annak, hogy nem a magyar fejlesztésű, sok százmillió közpénztámogatással készült Bogányi-zongorát vették meg? Mire használják az államfői rezidencia zeneszobáját, amelyről korábban már írt a sajtó?

A hivatal mindeddig nem válaszolt a lapnak.

Forrás: Népszava, mfor.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Egy köztársaság nélküli köztársasági elnök.Magyar nevén sándor palota elnöknő urizál a mi pénzünkből.
A hatalma mindöszesen annyi,aláírhat mindent amit elé tesznek,de legnyagyobb örömünkre azért kap
őtmillió azaz 5.000.000 forintot,persze természetesen a mi pénzünkből.Igazi hungarikum sándor palota elnöknő.Olyan magyarosch.
Qqberci
"a Bogányi-zongora az állam támogatásával készült hazai fejlesztésű, a kormányzat által favorizált hangszer"

bár "kicsit" hasonlít a Peugeot Pleyel zongorára, mondhatni annak "Tesco Gazdaságos" változata...
jáger laszló
Micsoda igények
Ó-ó-ó-ó ez nem igaz!
Szécsi Pál
barátilag
J.L.
kulabombaafityiszre
Egy köztársaság nélküli köztársasági elnök.Magyar nevén sándor palota elnöknő urizál a mi pénzünkből.
A hatalma mindöszesen annyi,aláírhat mindent amit elé tesznek,de legnyagyobb örömünkre azért kap
őtmillió azaz 5.000.000 forintot,persze természetesen a mi pénzünkből.Igazi hungarikum sándor palota elnöknő.Olyan magyarosch.
Yeromos
Azért kiváncsi lennék az eredetileg ott lévő több száz millás csoda zongorának vajon mi lett a sorsa? lehet, hogy valamelyik orbán pulya zongorázni tanul.
Németh István
A hülyékre frankón jellemző,hogy egyet értenek az eegymás hülyeségeivel, pont olyanok mint a sejtek a maguk szintjén bármivel képesek lehetnek egyesülni pl. mint a trutymó! Na így is kell kezelni őket!
A zongorára pedig nagy szükség van a 64 millcsiért az már magától is zenélni tud! Amire marha nagy szükség van mert a Móczárt, ja meg a Strauszról ne is beszéljek csak ilyenen tudott zon-gorázni kivíncsi vagyok mikor vesz egy Stadivárit mert azért a családi tivornyához kell egy hegedű is! Na szóval nem irigylem tőle de a büdös kurva anyját annak aki mint egy állami fő-fő azon tüsténkedik, hogy több milliós eszközöket szedjen össze az ÁLLAM, A NÉP, A NEMZET pénzén! tetszik érteni!? DE ARRA NINCS PÉNZ, HOGY A KÖZUTAK KÁTYUIT MEGSZÜNTES-SÉK, HA MÁR AZ ILLETÉKES RZÉRT IS FELELŐS ELVTÁRSAIK EZT NEM TESZIK MEG!
Tetszenek érteni!?
Az usa-nató-Eu.vezetés és az usa nagyköveti célok változatlanok!
evacica
És mindjárt verseny zongora kellett a "művésznőnek"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.