Az ország egyik vezető gimnáziumában további tanárok nyújtották be felmondásukat – közölte a Telex.

„Meg szeretnék élni a fizetésemből, ezt szívesen kipróbálnám” – otthagyják munkahelyüket a rangos iskola pedagógusai

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Eötvös József Gimnáziumban történt távozások jelentősége túlmutat az intézmény határain, és nem csupán egy egyetlen iskoláról szól: ez a helyzet az oktatásnak, az anyagi és társadalmi elismerésnek mély válságát mutatja, valamint azt jelzi, hogy sok tanár nem látja, hogy a kormányzat valóban figyelembe venné a pedagógusok problémáit és konstruktív módon változtatna a rendszeren.

„Az utolsó csepp a pohárban a státusztörvény lebegtetése. Ez nyilvánvaló megalázása a tanároknak. Újabb és újabb elemek kerülnek bele, bebetonoznak vitatott részeket: ilyen a 24-re felvitt kötelező heti óraszám. Tovább csökken a tanárok és az iskolák autonómiája”

– mondta a Telexnek Szeiman József.

A földrajz-történelem szakos tanár szerint a megélhetésre elégtelen fizetések mellett ezek a fő okok, amiért sok tanár távozik a közoktatásból.

„Meg szeretnék élni a fizetésemből, ezt szívesen kipróbálnám”

- nyilatkozta Szeiman.

Hozzátette, hogy személy szerint ő úgy érzi, az oktatás helyzete, valamint a kormány által támogatott, a parlament elé került státusztörvény tartalma olyan kereteket határoz meg, amelyek között már magasabb fizetés mellett sem vállalná tovább a tanári hivatást. Az eddigi tapasztalatok alapján nem lát semmilyen esélyt arra, hogy a kormány változtatna ezen hozzáálláson. Sőt, úgy tűnik, hogy a kormánynak nincs problémája azzal, ha több tanár felmond, hiszen ez számukra egyszerűbb, mint őket elbocsátani. A kormány logikája szerint ugyanis még mindig több oktató van az diákokhoz képest

Forrás: Telex

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Előre az Orbán által elvárt és folyamatosan végrehajtott ""közművelődés"" útján! A vége az lesz, hogy a szavazólapon is külön kell megjelölni, hogy melyik a Fidesz és azt kell beikszelni, mert még azt se fogja tudni a fideszes szavazótábor elolvasni és megérteni!
De nyugi, az elitnek még ott lesznek a fizetős magániskolák!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Előre az Orbán által elvárt és folyamatosan végrehajtott ""közművelődés"" útján! A vége az lesz, hogy a szavazólapon is külön kell megjelölni, hogy melyik a Fidesz és azt kell beikszelni, mert még azt se fogja tudni a fideszes szavazótábor elolvasni és megérteni!
De nyugi, az elitnek még ott lesznek a fizetős magániskolák!
Csizmás Kond
..most akkor otthagyják és polcfeltöltők lesznek a nagy tanári odaadásukban ?
Ha fizetésről beszélünk akkor nem csak egyik vagy a másik szektor van szarban hanem úgy totál mindenki...sőt inkább azok akik kétkezi munkát végeznek ...
Havanagi
A sok léhűtő képviselő többmilliós fizetéssel bezzeg többszörösen túl van fizetve.Abból áll a pályafutásuk,hogy vedlenek,mint a kígyó,majd felveszik az új pártbőrüket,oda állnak,ahol több a pénz.Nem csinálnak mást csak a xart lapátolják,de ebből jól megélnek.A tudás ebben az országban szitokszó.A művelődéssel együtt.És ez egyetlen embernek köszönhető.Hol voltak az egyetemisták a tüntetéseken? Sehol.Ők is jól elvannak a maguk punnyadásában,a társadalom tönktretétele sem érdekli őket.A humán, a műszaki értelmiség?Ők le vannak fizetve ugyanúgy,mint a primitívek.Nagy a bűz , a lábszag ebben az országban .A nép,aki elárulta a saját hazáját.Tudjuk,hogy ezért nagyon meg fog bünhödni,de meg is érdemli.
Nessy
Lesz elég tanár! Csak nem mindegy, hogy milyen szakos! Lehet sok hitoktató, vagy tornatanár, de ki fog matematikát, informatikát, természettudományos tárgyakat oktatni. Úgy mellékesen ezek tárgyak párt semlegesek! A történelmet át lehet írni, a magyar irodalmat lehet cenzurázni . Csak így a "tudásalapú társadalom" egy szűk réteg privilégiuma lesz. Szép jövő!
DR PRÉDlKÁTOR
Nocsak-nocsak! Heti 24 óra munka sok a t. tanároknak???

El lehet menni gyártósorra dolgozni, és majd a vécére is akkor mehetnek ki, ha már majdnem befolyik a bugyingójukba..
Németh István
Azon pedagógusok akik az anyagiak okán hagyják el az életpályájikat azok csak szar tanár utánzatok > nem pedagógusok! Különben a végzettségeiknek megfelelően történt besorolásaik szerint javadalmazottak > amely jóval magasabb bért jelnet mint általában az un. minimál, meg átlagbér! ÉS! mivel az átlagon feletti a bérzésük és átlag alatt kevesebbet dolgoznak és kevesebbet is teljesítenek >> egy nagy büdös lófaszt nekik, nem béremelést!
Németh István
@m73: Azon magukat embernek mondó sperma hulladékok akiknek fingjuk nincs az oktatásban bevezetett bérezésről, a bérezési struktúráról, azoknak az egyéb átlaghoz viszonyított össze-géről, azok valójában ok és alap nélkül ugatnak! Nem beszélnek, állást foglalnak > ugatnak! Mivel sajnos a polgárok alapjaiban a maguk dolgaival törődnek - nagyon helyesen - fingjuk nincs az egyes ágazatok eltérő bérezéséről, bérezési rendszeréről! Ezeket a valójában tályékozatlan embereket és anagyon hülye gyerekeket vonják be a hülye szüleikkel együtt egy aljas VALÓJÁ-BAN egy a KORMÁNYT és a KÖZHANGULATOT ALAP NÉLKÜL IRRITÁLÓ MEGNYILVÁNU-LÁSBA!
Akik beadták a felmondásaikat a legjobb ha el is tünnek az oktatás területéről, mert eleve egy romlott erkölcsű, megygőződésem, hogy a munkahelyükön is utálatnak örvendő aljas szemetek! Rohadjanak meg és takarosjanak a büdös picsába! ÁMEN! A pedagósoknak meg kéne tanúlni tisztességesen dolgozni, élni és valóban TA-NÍ-TANI! A balliberális belső ellenségnek meg a büdös picsába eltűnni!
Yeromos
@Shikari: Más lenne a véleményed ha jártál volna iskolába.
Dr. Proktor
@Yeromos: Gyermeke már olyan iskolába járhat, ahol a közalkalmazott a fiókból felolvassa nekik a tankönyvet...
Már ha megtanult írni/olvasni!
Dr. Proktor
@Németh István: Süt belőled a sötétség...
kulabombaafityiszre
@Németh István: tegnap, 19:46
Te ilyen hülyén születtél vagy külön megtanítottak rá?
- Pistike mi szeretnél lenni felnőtt korodban?
- Hülye.
- Jól van németh pistike nem lesz nehéz,megoldjuk.
kereső
@DR PRÉDlKÁTOR: tegnap 17:24 .A 24 óra a kötelező tanitási óraszám.Azon kivül az órákra készülni kell. Ha új anyagot ad le, annak vázalatával, ha számon kérés lesz- akkor feladatlap elkészitéssel, a dolgozatokat ki kell javitani. Egy fizika tanár 5-8 -ig, négy évfolyamot tanit- ezeknek nem ugyanaz a leadandó tananyag. Szóval az a 24 óra, összejön heti 40+ órára, főleg ha még szakkört is tart, vagy éppen helyettesitenie is kell. Ja, és kötelező továbbképzést is be kell iktatni- minden szemeszterben. Igy van ez, amikor a suszter nem marad a kaptafánál, és olyanba szól bele, amihez nem ért.
Németh István
@m73: @Yeromos: @kereső: @kulabombaafityiszre: @Dr. Proktor: @namihami: @DR PRÉDlKÁTOR: >> akik védelmére keltek azok nem pedagógusok, nem tanárok, hanem szar kommunista trógerek akik a magyar bálint és a korcs agyú szdsz vezér kuncze tankönyvkiadó, a nagyon hülye horn gábor nevezetű elfuserált tudálékos figura hatalmi mániáiból kiesett seggfejek nyalósai! Akik a gyerekeket a nagyon primkó szüleiket felhasználva szart keverni igyekeznek! ma a tánárok, pedagógusok, holnap balatoni lángossütők, vagy a tiszai horgászok lesznek a téma! hülye barmok vagytok! Biztos vagyok benne, hogy sikerrel végeztetek a foxi-maxi egyetemen! ami nem lenne baj ha eszetek is volna! DE ahhoz is hülyék vagytok, hogy felfogjátok lenin apátok szavait >> tanúlni-tanúlni- tanúlni >> tehát äzt viszont nem az utcán kordont bomtva kell elkö-vetni! seggfejek!
Dr. Proktor
@m73: Hagyd szerencsétlent békén, hagy ontsa a baromságait! Mikor bezárták az OPNI-t, nagy hiba volt, a nyakunkra szabadították ezeket a félnótásokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.