Az ország egyik vezető gimnáziumában további tanárok nyújtották be felmondásukat – közölte a Telex.

„Meg szeretnék élni a fizetésemből, ezt szívesen kipróbálnám” – otthagyják munkahelyüket a rangos iskola pedagógusai

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Eötvös József Gimnáziumban történt távozások jelentősége túlmutat az intézmény határain, és nem csupán egy egyetlen iskoláról szól: ez a helyzet az oktatásnak, az anyagi és társadalmi elismerésnek mély válságát mutatja, valamint azt jelzi, hogy sok tanár nem látja, hogy a kormányzat valóban figyelembe venné a pedagógusok problémáit és konstruktív módon változtatna a rendszeren.

„Az utolsó csepp a pohárban a státusztörvény lebegtetése. Ez nyilvánvaló megalázása a tanároknak. Újabb és újabb elemek kerülnek bele, bebetonoznak vitatott részeket: ilyen a 24-re felvitt kötelező heti óraszám. Tovább csökken a tanárok és az iskolák autonómiája”

– mondta a Telexnek Szeiman József.

A földrajz-történelem szakos tanár szerint a megélhetésre elégtelen fizetések mellett ezek a fő okok, amiért sok tanár távozik a közoktatásból.

„Meg szeretnék élni a fizetésemből, ezt szívesen kipróbálnám”

- nyilatkozta Szeiman.

Hozzátette, hogy személy szerint ő úgy érzi, az oktatás helyzete, valamint a kormány által támogatott, a parlament elé került státusztörvény tartalma olyan kereteket határoz meg, amelyek között már magasabb fizetés mellett sem vállalná tovább a tanári hivatást. Az eddigi tapasztalatok alapján nem lát semmilyen esélyt arra, hogy a kormány változtatna ezen hozzáálláson. Sőt, úgy tűnik, hogy a kormánynak nincs problémája azzal, ha több tanár felmond, hiszen ez számukra egyszerűbb, mint őket elbocsátani. A kormány logikája szerint ugyanis még mindig több oktató van az diákokhoz képest

Forrás: Telex

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Előre az Orbán által elvárt és folyamatosan végrehajtott ""közművelődés"" útján! A vége az lesz, hogy a szavazólapon is külön kell megjelölni, hogy melyik a Fidesz és azt kell beikszelni, mert még azt se fogja tudni a fideszes szavazótábor elolvasni és megérteni!
De nyugi, az elitnek még ott lesznek a fizetős magániskolák!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Yeromos: Gyermeke már olyan iskolába járhat, ahol a közalkalmazott a fiókból felolvassa nekik a tankönyvet...
Már ha megtanult írni/olvasni!
Dr. Proktor
@Németh István: Süt belőled a sötétség...
kulabombaafityiszre
@Németh István: tegnap, 19:46
Te ilyen hülyén születtél vagy külön megtanítottak rá?
- Pistike mi szeretnél lenni felnőtt korodban?
- Hülye.
- Jól van németh pistike nem lesz nehéz,megoldjuk.
kereső
@DR PRÉDlKÁTOR: tegnap 17:24 .A 24 óra a kötelező tanitási óraszám.Azon kivül az órákra készülni kell. Ha új anyagot ad le, annak vázalatával, ha számon kérés lesz- akkor feladatlap elkészitéssel, a dolgozatokat ki kell javitani. Egy fizika tanár 5-8 -ig, négy évfolyamot tanit- ezeknek nem ugyanaz a leadandó tananyag. Szóval az a 24 óra, összejön heti 40+ órára, főleg ha még szakkört is tart, vagy éppen helyettesitenie is kell. Ja, és kötelező továbbképzést is be kell iktatni- minden szemeszterben. Igy van ez, amikor a suszter nem marad a kaptafánál, és olyanba szól bele, amihez nem ért.
Németh István
@m73: @Yeromos: @kereső: @kulabombaafityiszre: @Dr. Proktor: @namihami: @DR PRÉDlKÁTOR: >> akik védelmére keltek azok nem pedagógusok, nem tanárok, hanem szar kommunista trógerek akik a magyar bálint és a korcs agyú szdsz vezér kuncze tankönyvkiadó, a nagyon hülye horn gábor nevezetű elfuserált tudálékos figura hatalmi mániáiból kiesett seggfejek nyalósai! Akik a gyerekeket a nagyon primkó szüleiket felhasználva szart keverni igyekeznek! ma a tánárok, pedagógusok, holnap balatoni lángossütők, vagy a tiszai horgászok lesznek a téma! hülye barmok vagytok! Biztos vagyok benne, hogy sikerrel végeztetek a foxi-maxi egyetemen! ami nem lenne baj ha eszetek is volna! DE ahhoz is hülyék vagytok, hogy felfogjátok lenin apátok szavait >> tanúlni-tanúlni- tanúlni >> tehát äzt viszont nem az utcán kordont bomtva kell elkö-vetni! seggfejek!
Dr. Proktor
@m73: Hagyd szerencsétlent békén, hagy ontsa a baromságait! Mikor bezárták az OPNI-t, nagy hiba volt, a nyakunkra szabadították ezeket a félnótásokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.