Újabb jelentős digitális fejlesztés fogja segíteni a betegeket, a minisztérium már dolgozik a járóbeteg-szakrendelőkbe tervezett új időpontfoglaló és behívó rendszeren, amely akár mobiltelefonon, alkalmazáson keresztül is elérhető lesz, és a betegek így is tudnak majd időpontot foglalni. 

Végre megérkezik a XXI. század a magyar egészségügybe – Gyorsabb időpontfoglalás, kevesebb várakozás?

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a fejlesztés 90 egészségügyi intézmény 160 telephelyét érinti szerte az országban. A járóbeteg-irányítási rendszer (JIR) célja, hogy minél hamarabb kapjanak időpontot a betegek a vizsgálatra, és minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben.

Jelenleg a rendelőkben évente 50 millió alkalommal fordulnak meg betegek, páciensek, akiket leginkább a várakozási idő aggaszt, ezért fontos, hogy átláthatóbbá és gyorsabbá váljon a rendszer – közölte.

Aláhúzta, "célunk, hogy csökkentsük a várakozási időt".

Elmondta, a következő hónapokban nagy fejlesztések várhatók, ugyanis a rendszert integrálják az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) mobil alkalmazásába, az Egészségablakba is. Így a páciensek mobiltelefonon is nyomon tudják követni, hogy milyen időpontok állnak rendelkezésre a kivizsgálásokra.

"A fejlesztések érdekében korábban egyeztettünk már a Magyar Orvosi Kamara elnökével, a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagjaival, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökével, 100 járóbeteg-rendelő vezetőjével és az informatikai rendszereinek készítőivel" – mondta.

Közölte, kilencven intézmény – az első ütemben harminc, a másodikban hatvan, köztük négy egyetemi klinika – mintegy 160 telephelyét érinti a fejlesztés. Két intézményben, az Albert Schweitzer Kórház hatvani és aszódi telephelyén, valamint az Országos Mozgásszervi Intézetben megtörtént a tesztelés időszaka, amely sikeresen zárult.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a fentieken túl az alábbi kórházakban történt meg a JIR rendszer telepítése: az Almási Balogh Pál Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Csornai Margit Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Gróf Tisza István Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet járóbeteg-rendelőjében, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Jávorszky Ödön Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Kanizsai Dorottya Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Károlyi Sándor Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Kazincbarcikai Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Keszthelyi Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet járóbeteg-rendelőjében, a Komlói Egészségcentrum járóbeteg-rendelőjében, a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet járóbeteg-rendelőjében, a Misszió Egészségügyi Központ járóbeteg-rendelőjében, az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet járóbeteg-rendelőjében, az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet járóbeteg-rendelőjében, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet járóbeteg-rendelőjében, a Pásztói Margit Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Selye János Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Siófoki Kórház-Rendelőintézet járóbeteg-rendelőjében, a Szent Damján Görögkatolikus Kórház járóbeteg-rendelőjében, a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet járóbeteg-rendelőjében, a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet járóbeteg-rendelőjében, a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet járóbeteg-rendelőjében, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet járóbeteg-rendelőjében, valamint az Uzsoki Utcai Kórház járóbeteg-rendelőjében.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mekkora mázlim van! Rövidülnek a várakozási időpontok!
Éppen ma kaptam 16 nappal későbbi időpontot egy szimpla vérvételre! Nem terheléses vagy valami bonyolult dolog! Csak egy szimpla!
Mielőtt a Fidesz ""megjavította és javítja folyamatosan"" , azelőtt aznap, bejelentés nélkül csakúgy(!!) odamentem és 2 nap múlva már kezemben volt az eredmény! Na, ezt javífották a min 2 hétre!
Talán nem kéne, hogy ilyen jó legyen!
(Egy szakvizsgálat és gyógyszerhosszabbítás 2 HÓnap!)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Elmentek ti a picsába,kis vérképre egyhónapos az időpont.
namihami
Mekkora mázlim van! Rövidülnek a várakozási időpontok!
Éppen ma kaptam 16 nappal későbbi időpontot egy szimpla vérvételre! Nem terheléses vagy valami bonyolult dolog! Csak egy szimpla!
Mielőtt a Fidesz ""megjavította és javítja folyamatosan"" , azelőtt aznap, bejelentés nélkül csakúgy(!!) odamentem és 2 nap múlva már kezemben volt az eredmény! Na, ezt javífották a min 2 hétre!
Talán nem kéne, hogy ilyen jó legyen!
(Egy szakvizsgálat és gyógyszerhosszabbítás 2 HÓnap!)
Nessy
Ettől nem igazán lesz több szakorvos, és asszisztens. Apropó, eltörli Pintér elvtárs a tvk-t ? (Teljesítmény volumen korlát).
Macskaszem
Inkább az a kérdés, hogy eddig miért nem volt ilyen?
Azért ez nem akkora dolog, sok helyen működik már évek óta. Bank, okmányiroda, stb.
Remélem valamelyik fideszgeci ezért is milliárdokat kaszál mint világrengető találmányért.
gina
Csak éppen orvos nincs, persze a portás sem rossz hahahahahha a sok fidesz birkának be lehet magyarázni
Nessy
@sgl: Ez Óbudán is évek óta így működik, de ha három kardiológusból csak egy van, akkor csak egy időpont van.
emerencia
Remélem, hogy a rendszer meg fogja akadályozni a rokon, barát, uncsitesók, stb.előresorolását is. Szörnyű betegen, fájdalmakkal kínlódva nehéz munkán dolgozni hónapokig miközben más azzal henceg, hogy az ismerőse elintézte, hogy egy héten belül bejusson a tb. finanszírozott szakrendelésre és azonnal kezdjék el a kezelését. Anno volt olyan vásárló, aki közölte velem, hogy menjek be az illetékes vezetőhöz és mondjam meg neki, hogy amennyiben a nagy értékű árura ad árengedményt elintézi neki, hogy bármely szakrendelésre azonnal fogadják. (Nem tettem meg.) Utána odajött hozzám valaki és megkérdezte: na mit akart a főorvos úr?
csak úgy....
bencét egyszer a sikertörténetei viszik el...,fideszék majd föllélegeznek, -egy buzival kevesebb..
emerencia
@kulabombaafityiszre: ma:15:33 Nálunk nem kell kérni a vérvételre időpontot és másnapra már ott van az eeszt-ben az eredményem, saját magamnak kinyomtathatom. Szépséghiba: a háziorvosi beutalóra akár éveket kell várni és közben szedni a krónikus betegségre a gyógyszert.
ómió
Az efftársak, bezzeg, ezt 70 kórház bezárásával már tavaly "megérkeztették volna"!
drrotf
Micsoda hír!Már időpont foglalásra be lehet jelentkezni !Telefonon is?Mert nem mindenkinek vagv okos telefonja, vagy számító gépe!Ha még azt is meg tudnák buherálni, hogy az orvos ne egy fél év vagy netán egy éves várakozás után fogadja a beteget vizsgálatra, az azután világbajnok lenne, olyan ami még a Holdról is látszik , de nekünk elég lenne ha ki magyarok ezt itt a földön , ahol élünk és lakunk érzékelni tudnánk!Ha erre törekedjen Pintér Sanya bácsi és rendőr csapata!
kulabombaafityiszre
@emerencia: tegnap, 17:21
Itt juni 21-én kértem időpontot,juli 20-ra kaptam.
emerencia
@kulabombaafityiszre: Elképesztő. Nagyon sokan panaszkodnak az egészségügy miatt de az is megesik, hogy szerencséje van az embernek. Soha nem lehet a beteg biztos abban, hogy idejében megkapja-e a szakszerű ellátást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.