Az eltűnt Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány ügyében Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes (DK)képviselőtől írásbeli kérdést kapott.

Polt Péter bajban van, muszáj nyomoztatnia a milliárdos közpénzből létrehozott Fudan Alapítvány miatt

Csak a szokásos fideszes buli: rengeteg közpénz a haveroknak. Forrás: Pixabay

Írásbeli kérdését feljelentésként értékelem, és azt elbírálás céljából a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságának küldtem meg – válaszolta a fideszes párttagból lett legfőbb ügyész.

Az Orbánék által hazánkba hívott kínai egyetem mellett a működésért felelős, 14 milliárd forintnyi közpénzből kistafírozott Alapítvány is elérhetetlen távolságba került.

Vadai Polt Péternek írt levelében felidézte, a Napi szerint „eltűnt a székhelyéről a kormányzati százmilliókkal feltöltött Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány. Korábban a Márvány utcában volt az alapítvány székhelye, de a recepción nem tudnak semmit az alapítványról.

Korábban a RTL Híradó is próbálkozott a kapcsolatfelvétellel, de az alapítványnak a telefonszáma sem él. A Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány tavalyi beszámolója szerint azonban közben rendesen költenek fizetésekre, erre a célra tavaly 123 millió forint ment el. A főigazgató bére havi bruttó 2,1 millió forint, az öt kuratóriumi tagnak havi 811 ezer forintot, a felügyelőbizottsági tagoknak havi 740 ezer forintot fizetnek”

– írta Vadai.

Az ügyészség szerint mi történt a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvánnyal? – tette fel a kérdést az ellenzéki képviselő.

A Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány fő feladata a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának fenntartása lenne, ám az nemhogy nem működik, de a jövője tavasz óta még kétségesebb, hiszen a fideszes kormány szerint a Fudan Egyetem egyelőre a beruházási stop áldozata lett, emiatt pedig a fenntartó alapítvány életben tartásának indokoltsága is megkérdőjeleződhetett.

Forrás: Napi , Parlament
Fotó: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ugyan már! Miért lenne bajban a maffiózó Peti?
Majd megoldja a gondot úgy, ahogy mindig is szokta: 6-8 évig nyomozgatnak, vizsgálódnak, aztán egy vasárnap kora délután hirtelen felindulásból megszünteti fű alatt az egészet.
Bejárt módszer ez...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ugyan már! Miért lenne bajban a maffiózó Peti?
Majd megoldja a gondot úgy, ahogy mindig is szokta: 6-8 évig nyomozgatnak, vizsgálódnak, aztán egy vasárnap kora délután hirtelen felindulásból megszünteti fű alatt az egészet.
Bejárt módszer ez...
Péter2
Egy a sok közül , újabb csontváz hullott ki , menyi lehet még más dolgokba , ezért nincs itt pénz , mert a bűnöző kormány és tagjai , oligarchái , haverjaik felélik , ezek olyanok mint a rákos sejtek , először elszaporodnak , után felélik a "gazdaszervezetet' ez esetben az országot "
csipetke
Az EU-tó kérdezte orbán,hogy hol a pénzünk?Számtalan esetben mi kérdezhetnénk,hogy hol a pénzünk?A fideszes alapítványokat ezer milliárd forinttal tömték ki a választás előtt. A fudan csak egy közülük,és a kuratórium tagjai havi sokmilliót vettek fel a semmiért,mert remélhetőleg semmi se lesz belőle.A választás előtt még nem voltak benne biztosak,hogy nyernek,ezért ezt a pénzt "kimentették", biztos ami biztos. Na most lehetne visszatenni a nagy közös bukszába,mert onnan hiányzik. Az elsikálásügyi főizé majd azt mondja,hogy nincs itt semmi látnivaló,és ennyi...
CsipkeRózsa
Micsoda jövedelmek munkanélkülieknek!!!
CsipkeRózsa
@csipetke: , és nem is fogunk semmit látni.
jáger laszló
Bízzunk p.p.-brenhogy kideríti,hol bujkál a Fudán!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Felesleges aggódni a Fudan alapítvány holléte felől, borítékolom a választ: "nincs itt semmi látnivaló!"
És tényleg, nem látszik hova tünnek a pénzek...
ómió
De mi van, ha kiderül, hogy a Fudant Böszme efftárs sírta ki nekünk 2007-ben Kínában!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.