A szemünk előtt zajlik a Fidesz lakosságcseréje – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Potocskáné Kőrösi Anita Tabon, a Flextronics (Flex) gyára előtt.

A szemünk előtt zajlik a Fidesz lakosságcseréje: Ázsiai migránsmunkásokra cserélik a magyarokat a Jobbik szerint

A Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese felidézte, 1996-ban még kétszáz magyar munkavállaló dolgozott a somogyi településen lévő gyárban, és számos, a környéken élő családnak biztosított megélhetést.

2016-tól azonban változás történt, akkor már 178 ukránt foglalkoztatott a cég

- emlékeztetett a jobbikos politikus jelezve, hogy ezzel többségbe kerültek a tabi gyárban az ukrán vendégmunkások.

2022-ben pedig újabb fordulat következett be, amikor már ázsiaiak kezdtek el itt dolgozni a Flextronics tabi gyárában. Ez azt is jelenti, hogy helyben egyre kevesebb a magyar munkavállaló ráadásul ezek a vendégmunkások nem is itt laknak, hanem a környező településeken kaptak szállást a munkáltatójuktól.

Potocskáné szerint az elmúlt 13 év kormányzása nem tett meg mindent, hogy a magyar munkavállaló bérét rendezze.

Ezért is szakadtunk le az EU-tól és ezért számolhatunk be arról, hogy a magyar reálbérek az egyik legalacsonyabbnak számítanak az Unióban, az Európa-rekord infláció mellett

- tette hozzá az ellenzéki politikus.

Ázsiai migránsmunkások be, magyar munkavállalók, magyar fiatalok ki! Ezt lehet elmondani arról a gazdaságpolitikáról, amit a Fidesz-kormányzat az elmúlt 13 évben csinált. A környékbeli településen is azt tapasztalni, hogy nem kapnak megfelelő munkát, illetve bért ezért el kell menniük külföldre. A Jobbik-Konzervatívok továbbra azon van, hogy a magyar munkaerőt alkalmazzák normális fizetéssel és normális körülmények között

- hangsúlyozta a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese, aki szerint adópolitikai eszközökkel és egy „deklarált” bértámogatási programmal lehetne pozitív irányba befolyásolni a munkaerő piacot.

Potocskáné Kőrösi Anita arra is felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz kormányzat azoknak a multiknak kedvezett stratégiai együttműködési megállapodásokkal, amiket a kis-és közepes vállalkozásokkal (kkv-szektor) is megtehette volna tekintve, hogy ők alkalmazzák a legtöbb magyar munkaerőt és nem a multik.

Ezért azt követeljük a kormánytól, hogy kössön stratégiai megállapodásokat a kkv-szektort üzemeltető vállalatokkal is, és fogadják el azt a határozati javaslatot is amelyet az országgyűlés elé terjesztettünk. Csak olyan kaphassanak kormányzati támogatást, amely cégek a munkavállalóik 90 százalékát magyar munkaerőből tölti fel.

A Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese szerint az Orbán-kormány célja a lakosságcsere, mivel a következő években szerinte több mint félmillió ázsiai vendégmunkás érkezik hazánkba a kormányzat közreműködésével. Potocskáné arra is rámutatott, hogy csak a tabi gyárban két évre szóló szerződéseket kötnek a főleg Fülöp-szigetekről érkező külföldiekkel.

Forrás: Alfahír

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Maccska: Kinek, bazmeg..KINEK?! Mint neked a londoni mosogatás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ez pontosan így van! Az országból az értelmesebb, vállalkozóbb emberek elmenekülnek ezen mocskos maffia kormány miatt, de helyettük jönnek az ázsiai segédmunkások.
Aztán ne rettegjetek a migránsoktól hülyemagyar maffiahívek, meg ne fogjátok Sorosra, hogy ő hozza be a migránsokat, mert ezt hőn szeretett maffiavezéretek és a sleppje teszi az országgal!
Mert voltatok olyan hülyék, hogy ezekre szavaztatok, így aztán pofa be!
kereső
orbán2019- 2020 óta mantrázza a "lakosságcserét"- megvádolva ezzel az uniót. Legutóbb Tusványoson:
magyarnemzet.hu/belfold/2023/07/helyzetertekeles-es-kihivasok-ma-tartja-tusvanyosi-beszedet-orban-viktor

Vádold meg azzal az ellenfeledet/"ellenségedet", amit te magad teszel, vagy szándékozol tenni. Ezt teszi orbán 2002 óta.
balos
@kereső: Keresztyényi viselkedés!Lásd a fideSSes papokat!Nem véletlen,hogy annyi vaj-as fejű támogatójuk van!
kereső
@Maccska: Na, ja indiai, kinai, filippinó munkaerő számára vonzó célpont. Miért is nem a német, francia, holland, belga, svéd, norvég munkavállalók számára? Bolond gombát reggeliztél?
kereső
eur-lex.europa.eu/HU/legal-content/summary/the-schengen-area.html
A schengeni megállapodás - az unió belső határainak védelme.Teljesiti-e ezt a magyar kormány???
ómió
Bolsevista-nyilasék se képesek a migráncs meg a vendégmunkás megkülönböztetésére!?
Sakk Matt
@Maccska: Kinek, bazmeg..KINEK?! Mint neked a londoni mosogatás!
Sakk Matt
@Maccska: Minden munkaerőpiac vonzó valakiknek. A magyar munkahelyek korábban a románoknak volt vonzó, de ma már ott tartunk, hogy a határmenti magyarok járnak át Romániába dolgozni..és tankolni, vásárolni :(
ómió
@Philip Marlowe: Ilyen ez az összes! Aljasságra, hazudozásra beállított!
nezelodo
Nehéz lesz a propaganda által megutáltatott migránsokat megszerettetni a fafejű dakota párti szavazókkal! Arra persze jók az állami migránsok, hogy leverjék a béreket, és pótolják a halódó nyugatra menekült honfitársainkat! Hogy aztán lesz e ebből a bölcs vezérünk által vizionált fajok keveredése, majd meglátjuk. Mindenesetre lehet, hogy az állam sem tud elég migránst importálni, ezért fordultak segítségért a böriben lévő embercsempészekhez, és csaknem 1400-at szélnek eresztettek a sittről.
Yeromos
@Maccska: A magyar munkaerő vonzó erejét bizonyítja a 700-800 ezer nyugat európába dolgozó magyar. Az ázsiai nyomornegyedekben tengődő szerencsétleneknek valóban vonzó a havi 200 brutto három müszakra.
Lepényleső
Kétséget kizáróan saját migráció ellenes törvényükert módosítaniuk kellett,hogy a távol- keleti munkavállalóknak itt
jogviszonyú letelepedést,munkavállalást osztogasson mint kegyet? Azt megelőzően pedig az agilis réteget innen
nyugatra integrálta,- s tette úgy mintha az saját elhatározásukból lenne,- holott maradtak volna ha az alap számukra
is a tisztességes megélhetés lehetősége volna?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.