Egy év alatt összesen 3596-an jelentkeztek határvadásznak, ám ebből mindössze 1565 fővel kötött szerződést a rendőrség – írja a Magyar Hang Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkárának a szocialista Harangozó Tamás kérdésére adott írásbeli válasza alapján.

A határvadásznak jelentkezők többsége alkalmatlannak bizonyulHatárvadászok járőröznek a magyar–szerb határon, Röszke közelében. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy áll a korábbi tervekben szereplő 4000 határvadász toborzása.

Rétvári válaszában felidézte, a kormány 2022 júliusában döntött a szerződéses határvadász jogviszony felállításáról, amelynek keretében első lépésben összesen 2000 fő felvételére, képzésére és szolgálatba állítása kezdődhetett meg.

Forrás: hang.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ezodabasz
0rbán és a pártkatonái nem jelentkeztek? 0rbán alkalmatlan a kormányzásra. A fociultráit nem érdekli a határvédelem?, csak a hatalom átvétele/megtartása akár gyújtogatással rombolással erőszakkal!?!
jesz
mondjuk a határvadászaink becsülettel határvadásznak, éjjel-nappal...
de akkor hogy a lófaszban jut át a kerítésen olyan sok migráns(köztük körözött bűnözők)?
jáger laszló
Bár Jáger a nevem,de határvadász mégsem leszek. Nem a szívem csücske
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
Mire számítottak ? Aki katona akar lenni, az a honvédségnél szerződik le , ott " ahol van jövő " Sokan azt gondolták , hogy a határvédelem jó buli , pedig nem az , télen . nyáron hóban , sárban hideg szélben kinn lel lenni " prérin " felkészültnek kell lenni , mentálisan egészségügyileg és fizikailag is .
balos
@Ezodabasz: Korrekt!Ebben a katyvaszban minél hülyébb valaki annál tágabb perspektivája van a hatalomhoz!Egy határon vadászónak a lojalitáson kívül még jól kell futnia,hogy nehogy utolérje 1 migráns rövid táv futó!
rokker33
@jesz: mexikó amerikai határon is nap mint nap rengetegen jutnak át, pedig az amcsik lelövik az illegális átlépőket. Észak koreából is megszöknek emberek ,pedig szigorúbban őrzik a határt mint az egész világon bárhol.. Erre nincs megoldás,aki átakar lépni az előbb utóbb átjut.Lehetnek 5000 ren a migránsok meg 50.000 ren lesznek, akkor semmi esélyük sem lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.