Megszületett a megállapodás.

Az EU tényleg betiltja a gázkazánokat, már a végső dátumot is megjelöltékMTI Fotó: Marjai János

Az Európai Tanács és a Parlament megállapodott  az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv felülvizsgálatával kapcsolatban – tudatta a szeretlekmagyarorszag.hu.

A bejelentés szerint az épületek felelősek az üvegházhatású gázok kibocsátásának több mint egyharmadáért az EU-ban. A mostani megállapodás fényében az a várakozás, hogy javul az épületek energiateljesítménye, csökken a károsanyag-kibocsátás és leküzdhető az energiaszegénység. A közlemény így fogalmaz:

A felülvizsgálat fő célja, hogy 2030-ra minden új épület zéró emissziós épület legyen, 2050-re pedig a meglévő épületállomány zéró kibocsátású épületekké alakuljon át.

Az új javaslat keretében továbbá fokozatosan kivezetnék a fosszilis tüzelőanyagokat is az épületek fűtéséből.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
A cikk jó erős csúsztatás, a metán fogyasztást fogják csökkenteni 2050-ig fokozatosan, és előtérbe helyezik a hidrogénnel működő kazánokat. De ezek egyenlőre csak célok és nem kötelező érvényűek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
gondolom 0rbánék ezt is hajlongva aláírták...,majd otthon másképp mesélnek erröl is!
Péter2
Ha nem volnának olyan drágák a napelemek , meg az energiatárlók , akkor sok helyen már leszerelték volna a gázkazánt , egy 100-120 négyzetméteres lakás teljes árammal való kifűtésére elég 7 millió forintos napkollektor beruházás ,csak a tároló is ennyi vagy több , de a napelem és a hőszivattyús kombináció most a nyerő árban , ez is húzós egy kicsit , de ha megnézi az ember hány forintot tüzel el gázból évente, akkor hamar rájön , hogy 10 év alatt simán visszajön a befektetés ára , csak sajnos Magyarországon a többségnek csak álom marad , mert nincs pénze a beruházásra , kölcsönre a kamat miatt nem éri meg mer akkor már a konyhapénz egy részét is viheti a kölcsön és azért élni kell !
csak úgy....
@Csizmás Kond: ...amit a gazember 0rbánék is aláírtak,nem gondolva a csóró magyarjaikra!
Yeromos
A cikk jó erős csúsztatás, a metán fogyasztást fogják csökkenteni 2050-ig fokozatosan, és előtérbe helyezik a hidrogénnel működő kazánokat. De ezek egyenlőre csak célok és nem kötelező érvényűek.
Clavigo
@Csizmás Kond: A ruszkikhoz kellett volna költöznöd..
Sakk Matt
@Yeromos: Mondhatod itt az elvakult NER csicska rubeljobbágyoknak. Ezek mind headline eaterek, cikket nem olvasnak, csak vastag betűt :P
csak úgy....
@Clavigo: buta muzsiknak még a putyinnak sem köllene...,viszont nyugaton mint mosogatót el bírnám képzelni...
tothjani
Miközben nálunk a Fidesz a Panel programot is leállította mert kell stadion, repülőtér, űrkikötő, stb..
Lepényleső
...na és itt,- ahol a zöm putriba lakik,itt addigra mi változik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.