Felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség arra a férfira, aki 2021 nyarán a XIV. kerületben található templomban vallási tárgyakat rongált meg – írja az Index.

Szétverte a Bosnyák téri templomot egy őrjöngő férfi

A vádirat szerint a 49 éves férfi 2021. június 30-án bement a Bosnyák téren egy templomba, ahol különböző kegyeleti tárgyakat rongált meg – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az elkövető több szoborban is kárt okozott, egy üvegtárgyat és egy zászlórudat is összetört, valamint gyertyatartókat rongált meg.

Ezeknek egy része javítható volt, de a férfi több mint százezer forintos kárt okozott.

Az igazságügyi elmeorvos szakértői véleménye szerint az elkövető enyhe-közepes fokban korlátozott volt, ezért nem látta át teljesen tettének következményeit.

A férfit vallási tisztelet tárgyának megrongálásával vádolják.

Az ügyészség indítványozta, hogy az elkövető büntetővégzésében végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést kapjon.

Forrás: Index

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Micsoda templomos lovag!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
Ez most komoly?! Szétver egy templomot, és felfüggesztettet kér rá az ügyész?!
Nyírfa
Szétvert egy templomot...Ki adta ezt a címet?
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 09:05
Ismerd el, kell az "ütős" cím, hiszen ki lenne kíváncsi arra, hogy egy mérsékelten beszámítható egyén gyertyatartókat rongált meg és összetört egy zászlórudat is. A szikár, száraz tények nem növelik az olvasottságot.
Nyírfa
@Giovanni Alba: 09.33

Mit szólnál ehhez a felvezetéshez: Szegény ember ,nem tudta , mit cselekszik!
Azonnal rohanna a net népe: mi történt, mit tett az a szegény? Biztosan agyonverte az anyját!
Ja, csak egy gyertyatartót? :)
Így is kattintásvadász lenne, csak nem hazug.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Egyébként a száraz tényeket is lehet érzékletesen kommentálni, csepp iróniával fűszerezni, persze, csak azt, ami tárgyában el is bírja. Írni élvezet, tájékoztatni hivatás. És: ".. dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes".
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 09:44
Nyissunk egy internetes újságírási tanácsadó irodát, lennének ötleteim. Pl. itt az egyik cikkecske címe szerint egymás nyakának ugrottak, pedig a torkának szoktak, és ez csak egy -bár kirívó- példája a szép magyar beszéd megcsúfolásának.
Nyírfa
@Giovanni Alba: 09.51

:)) Szinte bizsereg a tenyerem...újság...írás...rég eltemetett vágyak, elszalasztott lehetőségek, népművelői hajlamok, kétségek, mihez van jogom, és mire vagyok valójában alkalmas...

Már csak azt várom, hogy visszamehessek a Népszabihoz, újra nyissa ki kapuját a blogtér, és írhassam a Nyírfa-posztokat egy értelmes közösségben. A többit már a következő életekre tartogatom, bár, nem helyes. :)
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 10:07
Amit ma megtehetsz, tedd meg. Könnyebb bocsánatot kérni, mint engedélyt.*
*azt hiszem, ez valami csajozós filmben volt
Csizmás Kond
Amíg a büntetés csak látszólagos addig egyre több idiótát termel ki a rendszer.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Milyen igaz. A most számít, a pillanat. De ezt érteni és érezni kell, mint ahogy élni is úgy jó, hogy ne legyen miért bocsánatot kérni. Sajnos, gyarló vagyok, de gyarlóságaim által értem másokét is.
Talán így kerek az élet.
balos
@Csizmás Kond: Jó példa erre magácska!
balos
@Nyírfa: Az illető aki "megszentségtelenített" tárgyakat mennyivel rosszabb,mint a pedofil papok és a politikát a templom falai közé vitt júdás-farizeusok?Minden ember annyit ér amennyit hozzá tesz az ország épüléséhez!Sajnos ez a tevékenység már a leépülést támogatók kezébe került!Minden ami az országunk erőssége volt az enyészeté lett!Hála a nemzethy tömeggyilkosainknak!Sajnos ebben nem kis szerepe van a gyilkosok közt cinkos aki némáknak!
Nyírfa
@balos: 17.53

Jogos. Ami a templom falai között történik, isten nevében, az mindannak a megszentségtelenítése, amiről az életünknek szólnia kéne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.