Robert Fico közölte, hogy Szlovákia nem támogatja Magyarország jogainak korlátozását az EU-ban.

Szlovákia nem támogatja Magyarország jogainak bármiféle korlátozását az Európai Unióban, és soha nem fog egyetérteni azzal, hogy egy országot azért büntessenek meg, mert a szuverenitásáért és az ország nemzeti önállóságáért küzd

– jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök, miután kedden Budapesten tárgyalt Orbán Viktor magyar kormányfővel.

A magyarellenes kirohanásairól ismert Robert Ficót tárt karokkal fogadta Orbán – Gépfegyveres testőreit sem hozta ezúttal a Sólyom Lászlót Szlovákiából kitiltó miniszterelnök

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Robert Fico szlovák kormányfőt (b) az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2024. január 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A szlovák miniszterelnök a magyar kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta: "nagy nyugtalansággal" figyelik, ami jelenleg a magyar és a szlovák kormány körül zajlik, hiszen az Európai Parlament szerdán egy nyilatkozatot szeretne elfogadni a szlovák büntető törvénykönyv változásával és a speciális ügyészség megszüntetésével kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban bírálta a szlovák ellenzéki európai parlamenti képviselőket, akik szerinte "ártanak az egész országnak, hogy ártsanak a kormánynak".

Mint mondta, figyelik a Magyarország körül kialakult helyzetet is, hiszen olyan javaslattervek jelennek meg, hogy fosszák meg a szavazati és más jogoktól Magyarországot. Kijelentette: amíg a szlovák kormány feje lesz, addig soha nem fog egyetérteni azzal, hogy egy országot azért büntessenek meg, mert a szuverenitásáért és az ország nemzeti önállóságáért küzd.

Robert Fico arról is beszélt: elutasítják az uniós migrációs paktumot, valamint ugyanaz a véleményük Orbán Viktorral Ukrajnát illetően és a V4-ek működésével kapcsolatban is.

Robert Fico ezúttal otthon hagyta  gépfegyveres testőreit budapesti látogatásán

Alig másfél évtizede még gépfegyveres testőrök gyűrűjében, fenyegetően érkezett meg Magyarországra Robert Fico. 2009 őszén ugyanis a magyar–szlovák kapcsolatok igencsak mélyponton voltak. Az akkor rendkívül magyarellenes kijelentéseiről – és a rendőrségen keresztül a magyar szurkolókkal szembeni tetteiről is – ismert pozsonyi vezetés és az élén álló Fico a felháborító és abszurd nyelvtörvény életbe léptetése, illetve Sólyom László akkori köztársasági elnök nem kevésbé botrányos kitiltása után néhány hónappal látogatott el Magyarországra, Szécsénybe, hogy Bajnai Gordon akkori kormányfővel találkozzon – emlékeztet az Index.

A látogatás azonban már a legelején emlékezetesre sikerült: Fico testőrei ugyanis nyitott kocsiajtókkal, gépfegyvereiket fenyegetően markolva hajtottak át a határon.

Forrás: MTI, Index, MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Nincs új a nap alatt
Gratulálok a duónak,hogy 1másra találtak!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@KisTehen: Pedig nem ö nőtt meg,hanem a kolostor disznó lett terebélyesebb!
balos
@KisTehen: Ahhoz képest a céda--képed egész jól kezeli a seggéből élő parazitáit,mint a tehén nevű barmot is!Azért helyedben előbb méretet kéne venned,nehogy a szégyen előntse a tehén csordádat!
rücsü41
A magyar ellenes Ficó védelme Orbánért igen érdekes dolog!Milyen védelem lesz az amelyet egyszer magyar ellenességgel támadtunk, most meg beáll védeni a magyarokat, de az is lehet hogy csak Orbán Viktort?Meddig lehet egy ilyen emberben bízni, ha egyszer támadja a magyarokat, másszor meg a védelmünkre esküszik? Kérdés az hogy elmennénk-e ilyen emberrel harci körülmények között járőrbe?Nem lenne ott a gondolatunk, hogy az ilyen ember bennünket bármikor lelőhet?
lampa laz
@rücsü41: ficó olyan mint a fidesz hívő, aki azért szavaz a fideszre, mert utálja orbánt, vagy fordítva. Ficó meg szereti orbánt, mert pont olyan maffiózó mint ő, viszont utálja a magyarokat.
balos
@KisTehen: Reméltem,hogy nem érted,hogy a zsák a foltját,magácska meg toldoz-gatya!
balos
@KisTehen: Ez a fideSSes geciknek szól!Tudomásom szerint mindegyikötők doktor!mengele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.