Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebookon jelentette be, hogy társaival lelakatolta a Sóskútra tervezett akku-feldolgozó telephelyének a bejáratát és "veszélyes hulladék" feliratú hordókat vittek a polgármesteri hivatal elé.

A Momentum lelakatolta a Sóskútra tervezett akku-feldolgozó telephelyének a bejáratát

Fotó: Lőcsei Lajos/Facebook

A Momentum politikusának beszámolója szerint ugyanaz a cég tervez itt feldolgozó üzemet nyitni, amely tavaly Alsózsolcán akart, azonban ott sikerült a Momentumnak megvédeni a helyieket.

"A sóskúti helyzet sokban hasonlít az alsózsolcaihoz, egy dologban azonban különbözik is attól. Hasonlít abban, hogy az ANDRADA egy már meglévő épületet vett meg üzemcsarnoknak, ahová a gépeit betelepítheti. Abban is hasonlít, hogy az ANDRADA a számos biztonsági garanciát nélkülöző technológiát megpróbálja környezetbarátnak és biztonságosnak beállítani" – írja Lőcsei és kiemeli, hogy itt a cég ezúttal olyan önkormányzatot keresett, aki kérdés nélkül beleegyezik a beruházásba.

Lőcsei már novemberben felhívta az önkormányzat figyelmét arra, hogy az ANDRADA készül valamire Sóskúton, azonban még január 8-án is azt a választ kapta a helyi önkormányzattól a kérdésére, hogy nem tudnak az akku-feldolgozó cégről.

"Remélem, hogy a itt is jó kezekbe adhatom majd oda a lakatkulcsot, csakúgy, mint Alsózsolcán" – zárta sorait Lőcsei.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
Meg a jó kurva anyátokat! Azt! A kenyéradó gazdátokat kellene lelakatolni aki Brüsszelben meg se jelent, de még az árnyéka se hogy szavazzon A-t, vagy B-t egy fontos kérdésben! Egy undorító köpet az egész baloldal!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Az esetleges aggodalmakat a külügyminiszter azzal igyekezett eloszlatni, hogy a beruházó a magyarországi környezetvédelmi szabályoknál négyszer szigorúbb előírásokat tart önmagára nézve kötelezőnek. Négyszer szigorúbb, érted. Ismétlem, négyszer szigorúbb. Egy környezetvédelmi előírás ami egészen pontosan néggyel megszorozva szigorúbb a hazainál kérem szépen. És ilyen kaliberű mondatokkal ki mer még, ki tud állni ez a szanatórium-szökevény "külügyminiszter" Értsd négyszer gyorsabban fogják eltüntetni a mintavételező kutat mint a gödiek. Tudod miért, mert az ő elöirásuk 4x annyi lapból all, 2x akkora betütipussal szedve, hogy nyomatékositsák a mondanivalót. Figyu Kakadu. Te nagyon hajtasz egy nyilvános lincselésre. "A magyarországi környezetvédelmi szabályoknál négyszer szigorúbb előírásokat tart önmagára nézve kötelezőnek."vagyis a hazai szabályok szart sem érnek a normálishoz képest. NEM KIS BEISMERÉSE A HIBÁITOKNAK. No és a német az meg tízszeres? Te olyan hülye vagy ecsém’, hogy száz éve még a cirkuszban mutogattak volna, mint előembert. Újabb gyár, újabb igazolása annak, hogy több hónapja a teljes lakosság megkerülésével lemutyiztak mindent. Újabb gyár, újabb betétnövekedés. Az hogy Kína idejön akkut gyártani az logikus. Nem kell szállítani, körbenyalják őket, stb. Hogy a szlovén miért nem otthon szennyezi az országát az is logikus. Tehát akkor már nem csak a kínaiak szemétdombja leszünk, hanem Európáé is. Az még valahogyan logikusnak hangzik!? hogy egy dél koreai vagy kínai cég az Európába szánt akkukat itt kívánja előállítani, de, hogy egy tőlünk nulla kilóméterre lévő ország idehozza a gyárat az erősen szarszagú történet! "A szlovén Andrada Group a magyarországi környezetvédelmi szabályoknál négyszer szigorúbb előírásokat tart önmagára nézve kötelezőnek." Hallottunk ilyen szép szólamokat a kínai és dél-koreai akkugyárakkal kapcsolatban is, mégis több ember meghalt eddig az építkezéseken, a hatóság emberei közül többen kórházba kerültek és egyéb finomságok.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 15:55 ☻ Nagyon vicces lehet egy mérgező anyagokat feldolgozó gyárban melózni, ahol nehézfémek, mérgező kemikáliák, ólom, kénsav és még ki tudja mi a szar fordul elő, remélem a helyiek örülnek neki, mégiscsak jobb, mintha a frontra vinnék a purdét, nem-e. Akkumulátorisztán vót má? A ruszki gáz meg ötször olcsóbb! Ja, nem! És ki fogja a nehézfémekkel szennyezett vizet a földből a palackokba tölteni és lenyomni az emberek torkán? Szóval mimagyaroknak ne mondják meg, hogy kit engedjünk be az országba, de ti alsózsolcaiak kaptok egy akkugyárat a pofátokba a megkérdezésetek nélkül, kiemelt beruházásként, mert csak. Négyszer szigorúbb előírások. Miért nem nyolcszor? - 2/3-dal, csak, hogy elégedett legyél. (Befogadja Sóskút az Alsózsolcáról elzavart akkumulátor-feldolgozót)
Csizmás Kond
...ide aljasult a politika gyerekes dolgokra költenek pénzeket, pártérdek szerint döntenek országos dolgokról olyan emberek akik egyetlen szalmaszálat nem tettek keresztbe az ország érdekében csak hamis dumákkal zsebelik be a milliós jövedelmeiket.
Csak Norisz és senki más
Meg a jó kurva anyátokat! Azt! A kenyéradó gazdátokat kellene lelakatolni aki Brüsszelben meg se jelent, de még az árnyéka se hogy szavazzon A-t, vagy B-t egy fontos kérdésben! Egy undorító köpet az egész baloldal!
Clavigo
@Shikari: Szolgálatba helyezted magadat,,bunkócska ?
jesz
Sóskút élni szeretne.. fog is. ezek a Lenin fiúk nem adnak semmit a választóknak
jesz
Sóskút élni szeretne.. fog is. ezek a Lenin fiúk nem adnak semmit a választóknak, de a polgi igen.
hajrá Sóskút, a momentum szarjon sünt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.