Folyamatosan hátrál ki a kormánypárt Novák Katalin államfő mögül, a Fidesz frakcióvezetője a morális alapokra kíváncsi. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy a gyermekekkel szembeni bűnelkövetőknek nincs kegyelem.

Novák Katalin megállíthatatlanul gurul lefelé a lejtőn – Rohamtempóban hátrál ki a kormánypárt a köztársasági elnök mögül

A gyermekekkel szembeni bűnelkövetőknek nincs kegyelem

– mondta a Fidesz frakcióvezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hozzátéve, a Fidesz-frakció támogatja Orbán Viktor alaptörvény-módosító javaslatát.

Kocsis Máté közölte: kialakult egy olyan vita az elmúlt napokban Magyarországon, amely világossá tette, hogy ezen túl nem azt kell mérlegelni, hogy kaphat-e vagy sem egy ilyen bűnelkövető kegyelmet, hanem eleve ki kell zárni, jogellenessé kell tenni egy ilyen ember számára a kegyelem megadását.

Úgy folytatta, hogy az államfő kegyelmi döntésének jogszerűségét senki nem vitatja, azt viszont muszáj megérteni, hogy mi volt ennek a morális alapja, ugyanis ez okozza ezt a rengeteg bírálatot, amelyeknek van alapja.

"Azt is gondolom, hogy miután 2022-ben volt egy népszavazás Magyarországon az országgyűlési választások napján, amely gyermekvédelem területén 3,6 millió embert állított egyirányba (...), és ebben a népszavazásban világossá tették az emberek, hogy a gyermekek védelme érdekében mindent meg kell tenni a jogalkotónak" – fogalmazott Kocsis Máté.

Hozzátette: a miniszterelnök által csütörtökön beterjesztett alaptörvény-módosítást muszáj elfogadni, mert kiegészíti a gyermekvédelmi rendszert, tehát ezentúl minden bűnelkövetőnek tudnia kell, hogy ha gyermekek rovására teszi, amit tesz, akkor az elnöki kegyelem intézménye sem áll rendelkezésére.

Tehát nincs menekvés, nincs kegyelem, ha úgy tetszik, és nincs semmi mentség arra, amit tett, nem fogja tudni megúszni sem a büntetést, még akkor sem, hogy ha az elnök esetleg adna egy – vitatott ugyan, de mégiscsak jogszerű – kegyelmet számára

– emelte ki a politikus, hozzátéve, hogy

ezt a kiskaput be kellett zárni.

Szólt arról is, hogy a kormánypártok fogadták el 2021-ben Európa legszigorúbb gyermekvédelmi és pedofilellenes törvényét, amit a baloldali pártok nem támogattak. Nem támogatták, hogy legyen kereshető pedofilnyilvántartás, hogy a büntetőtörvénykönyv szigorodjon, és az ehhez kapcsolódó korábbi alaptörvény-módosítást sem – fűzte hozzá.

Azt mondta, hogy a baloldal rendszeresen támadja külföldön is Magyarországot emiatt: az Európai Bizottság elnöke szerint jelentős részben a magyar gyermekvédelmi törvény miatt tartja vissza Brüsszel a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

"Éppen ezért képmutatónak gondolom azt, amit a politikai baloldal csinált az elmúlt napokban (...), hiszen ők mindig mindent elleneztek, ami a gyermekvédelmi szabályokról szól és ami a pedofilellenes törvényt illeti" – fogalmazott.

Kocsis Máté szerint azért is álságos az, amit tesznek, mert a baloldal nemcsak, hogy nem szavazta meg a gyermekvédelmi és pedofilellenes törvényt, de számos ilyen ügy van a holdudvarukban, most pedig úgy tesznek, mintha mindig is a pedofilok ellen lettek volna. Eközben a baloldali sajtóban sorra jelentek meg azok a "pedofilmentegető" írások, amelyek minden jóérzésű embert felkavarnak – tette hozzá.

Szerintem ez az embereknél egy világos határvonal, ha úgy tetszik egy vörösvonal, amit nem lehet átlépni, és ezt a szülők a maguk eszközeivel igyekeznek is érvényesíteni, és ezt az államnak is kell, tehát muszáj nekünk kemény jogszabályokat alkotnunk

– mondta, hozzátéve, hogy

mivel a kegyelmi döntés alappal vitatott, ezért az államfői kegyelmi jogból is akként kell ezt kiemelni, hogy soha többé ne forduljon elő ilyen vita.

A politikus úgy fogalmazott: jó lenne tudni, hogy mi állt az államfő kegyelmi döntése mögött, és érdemes is lenne erről egyszer beszélni, de az országgyűlési képviselőknek nem azzal kell foglalkozni, hogy mi volt a döntés alapja, hanem azzal, hogy ez többé ne forduljon elő.

Hozzátette: ennek a helyzetnek nem szabadott volna előállnia, függetlenül attól, hogy mi volt a megfontolás.

Egy másik kérdésre a politikus elképzelhetőnek tartotta, hogy baloldali pártok a miniszterelnök által benyújtott alaptörvény-módosítást megszavazzák, de nem azért, mert a "szívük mélyén" egyetértenek azzal, hogy ne kaphassanak kegyelmet a pedofil bűnelkövetők, hanem azért, mert úgy érzik, hogy ez is egy fogás az államfőn.

Az alaptörvény-módosítási javaslatot március második felére fogadhatják el, ugyanakkor ez visszamenőleg nem tud majd segíteni a helyzeten, de a még folyamatban lévő ügyekre, illetve a jövőben benyújtandó kérvényekre már vonatkozik – mondta Kocsis Máté.

Forrás: 444.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Billibácsi
Remélem akkorát zuhan majd, hogy a Holdról is látni lehet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cherry
Pont a fidesz a pedofilok ,himringyók melegágya, képmutató senkiházi retkek
Billibácsi
Remélem akkorát zuhan majd, hogy a Holdról is látni lehet!
balos
@KisTehen: mi van homár?Hamar kitelt a kitartottatok ideje!Inkább a pucerájban kellet volna szájat mosnia a fajtádnak!Dől a fos a fazekatokba!
Nessy
Jucika, aki elindította a lavinát, jót röhög a markéba! Kapott kellő jutifalatot a megbízójától?
Sziszifusz
@KisTehen: 16:04

Felmentéséről szó sem lehet. Olyan Orbániában elképzelni sem lehet.

Én a lemondására tippelek, és arra, hogy Novák Katalin miután a barátai kihátrálnak mögüle, kipakolja a sok szennyest amit jellemzi ezt a fideszes bandát. ( hacsak be nem fenyegetik, mint ahogy annak idején Simicskát)
Péter2
Ilyenkor tudom ismét , sőt napi szinten nyugtázni , hogy nem vagyok fideszes , nincs közöm hozzájuk és a ner-hez sem ! Nincs nap , hogy ne derülne ki róluk valami disznóság , vagy botrány van ! Rendszerváltás után , a tagnak le kell ülnie a rászabott büntetést , és Budaházynak is , azért ezek nem olyan bűncselekményeket követtek el , vagy bírói tévedés áldozatai, akiket fel lehet menteni , mert így sérül az emberek bizalma a btk-ban , ilyen elven rengeteg elítéltnek járna a felmentés , ettől sokkal enyhébb bűnelkövetés miatt, sokan " kiülik " a büntetést . Nováknak már Budaházy kegyelme után takarodnia kellett volna .
Ezodabasz
Ki írta a kegyelmi kérvényt amit aláírt és kinek az utasítására??? Az sem mindegy!
simmering73
"Novák Katalinról kezdettől fogva tudható, hogy méltatlan és alkalmatlan a köztársasági elnök székének bitorlására. A kontraproduktív választás alapja az, ami kizáró oka lenne a tisztség betöltésének, a személyiség és a szuverenitás hiánya. De azt még álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a Sándor-palota ilyen mérhetetlenül alacsony szintet képvisel.

Skrabski Fruzsina köztársasági elnöki tanácsadóként olyan, mintha valami jósnőt kértek volna fel, aki tenyérből, csirkeszárnyból vagy csigavérből fejtené meg a valóságot és adna tanácsokat. Köznapi jelentését tekintve, s nem orvosi értelemben, de a legkevesebb, amit erről a nőről mondani lehet, hogy fanatikus, nem normális, megszállott bolond.

Így már érthető, hogy a K. Endréhez képest sokkal nagyobb pedofilbujtató Böjte Csaba hogyan kaphatott Magyar Becsület Rendet Nováktól. Skrabski Fruzsina vívta a Facebookon a harcot Böjte oldalán, miközben semmit nem tudott, semmihez nem értett, kizárólag az a szándék vezette, hogy Böjtét – és mindazt, amit hazug módon képvisel – tisztára mossa."
nepszava.us/ha-novaknak-olyan-tanacsadoja-van-mint-skrabski-fruzsina-akkor-minden-ertheto/
SÍva
@Ezodabasz: 16:42 Épp ezt szerettem volna írni! Emberek gondolkodjatok már! Ebben a kézivezérelt országban el tudjátok képzelni, hogy a gazdi engedéllye nélkül ezt meg merte volna lépni?
magyarigeza
Úgy látom hozza a formáját a bukott korrupt és egész évben pedosimogató baloldali rendszer.
Nanya
bruhahahahahahahahahahahahahahhaahhahhhaah...
kató néni ! nem ilyen lovat akart ???
Ezodabasz
@magyarigeza: ma, 19:59 Én meg úgy látom hogy az ilyen fidkányok mint Te támogatják a pedofilokat.
Kotródj innen!
Ezodabasz
@Aki Én: ma, 22:38 Felfelé buknak...a kegyeltek, a többi csak feláldozható paraszt O1G sakktábláján.
Ez a sok miniszter csak arra kell a gecinek, hogy legyen valaki beáldozható bűnbak. Sosem Őfelsége a hibás...Mindig van akire rákenheti, hogy ő volt a hibás,.Vajon miért cserélgeti az alattvalóit? Újak jönnek mennek, de a kemény mag ott van! Azokat rakosgatja ide-oda, de sehová sem jók igazán ezek a jolly-jókerek.
Ezodabasz
O1G-t kell eltakarítani, mert fejétől bűzlik a hal!
mackoka46
Buziházyt a terroristát is visszaengedte a társadalomba, holott az a NER-es mocsok is legalább annyira veszélyes mindannyiunkra, mint a pedofil bűnsegéd.
Feller_Peti
#############################################
Vladimir Putin és Tucker Carlson interjúja MAGYARUL :
www.youtube.com/watch?v=X86K9ed0vQw
www.youtube.com/watch?v=fOCWBhuDdDo
#############################################

Csak, hogy a háborún és öldöklésen nyerészkedő,
álhíreket terjesztő balfékek se ne unatkozzanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.