A pénteki kormányinfóval a kormány képviselői először állnak ki a sajtó elé azóta, hogy kiderült, a tavalyi pápalátogatásra hivatkozva Novák Katalin elnöki kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, aki a bíróság szerint segített eltussolni az igazgató pedofilügyét. Gulyás nem árulja el, Varga Judit ellenezte-e a kegyelmet.

"Azé a hiba, aki a döntést meghozta" – Gulyás Gergely tudja a választ, de nem árulja el, ki(k) a konkrét felelős(ök) a kegyelmi ügyben

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormányzat képviseletében először kénytelen válaszokat adni a kegyelmi ügyben felgyülemlett kérdésekre. 

Novák és Varga lemondásával az ügyet a kormány lezártnak tekinti Gulyás szerint

Mindig lehet firtatni, ki milyen tanácsot adott, de a felelősség azé, aki a döntést meghozta. Ettől független Balog Zoltán megteheti, hogy elnézést kért, mondta Gulyás Balog szerepéről.

Gulyás szerint az ügy akkor lesz végleg lezárva, ha megválasztották az új államfőt, ettől eltekintve Novák és Varga lemondott, ezzel pedig lezártnak tekintik a botrány részét az ügynek.

Most mondtak le, és vonultak vissza a közélettől

– mondta Gulyás arra, hogy számítanak-e Novák Katalinra és Varga Juditra a közeljövőben.

Ki a hibás?

Azé a hiba, aki a döntést meghozta

- válaszolta Gulyás arra a kérdésre, hogy kik a felelősök a kegyelmi ügyben. Azt is hozzátette, hogy a kormány részéről az igazságügyi minisztérium véleményezte ezt a kérvényt.

Varga Judit a kormány egyetlen tagját sem tájékoztatta

- hangsúlyozta.

Gulyás nem árulja el, Varga Judit ellenezte-e a kegyelmet

Az RTL Híradó azt kérdezte, hogy Gulyás szerint egy pedofil bűnöző segédjének kegyelmet adni csak tévedés-e. Gulyás szerint

mindenféleképpen téves döntés született, aminek a felelőse az, aki a döntést meghozta.

Gulyás nem akarta elmondani, hogy Varga Judit ellenezte-e a kegyelmet, szerinte nem elegáns, ha a lemondásuk után ebbe beleszól-e, pedig tudja a választ. Arra a kérdésre, hogy formálisan vagy informálisan tájékoztatta-e a kormányt Varga Judit, Gulyás azt mondta, hogy nem. Gulyás szerint nem kellett volna így dönteni, és nem kellett volna ellenjegyezni. Gulyás szerint itt nem volt szükség egyeztetésre, hiszen nem kellett volna így dönteni.

Gulyás: Orbán Viktor is csak a sajtóból értesült K. Endre kegyelméről

Balog Zoltán nem szólt Orbán Viktornak K. Endre kegyelméről, ő is csak a sajtóból értesült az ügyről, mondta Gulyás a kormányinfón újságírói kérdésre.

Forrás: Telex, 444

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
ezzel valóban elarulta, a geczi a felelős.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
ezzel valóban elarulta, a geczi a felelős.
Billibácsi
Gulyás hazudik, nem először és nem utoljára.
Pusztai
@Billibácsi: dadogva és krákogva beszélt többször, biztis jele: hazudik.
Cherry
Ekkora becstelen hazug buzi retket a világ nem látott, van az a pénz mocskos seggnyaló, szégyen ez a fidesz csőcselék..
justhpeter
Tartsa fel a kezét, aki Gulyás jellemét látva csodálkozik Orbán hallgatásán.
Havanagi
A csicskamédia BOON mai cikke kiemelten a fő oldalon:
"Gulyás Gergely: nagy hangsúlyt fektetünk a család- és gyermekvédelemre (videó)"
Ezek után még képesek a gyerekeket,a családokat a szájukra venni.Pofán baxni őket,hogy elhaqyják az összes fogukat.Úgy látszik nem értettek az eddigi eseményekből.
Havanagi
Kié a hiba?Egyáltalán mert ellentmondani Novák az utasításra? Eddig is mindent aláírt,azért tette oda orbán.Ez a sok napos hallgatása a minielnöknek,majd ez a falazás sokat elárul.
kereső
GG hazudsz! A fideSS elnöksége- orbán pártelnök, miniszterelnök tárgyalta budaházy kegyelmi ügyét. Akkor a többit is.
Varga judit, mint IM miniszter bizonyára tájékoztatta a kormányt/orbánt/ téged???, mint kancellária minisztert az elé kerülő kegyelmi kérvényekről.
simmering73
@KisTehen: Jaj Tején, olyan huncut vagy. B+
kereső
Gulyás: Orbán Viktor is csak a sajtóból értesült K. Endre kegyelméről

A XXI. század legnagyobb hazugsága. Igazi hungarikum. még hogy orbán nem tudott róla.
kereső
"Tehát akkor összefoglalom: Gulyás nertárs, a Balog-féle református egyház jogtanácsosa, egyben miniszter téves döntésnek tartja, hogy Novák Katalin Varga Judit ellenjegyzésével megkegyelmezett egy pedofil szörnyeteg bűnsegédjének, példamutatónak tartja, hogy lemondtak a picsába, de a szemforgató hamis papot, aki azért lobbizott, hogy ez a bizonyos bűnsegéd kegyelmet kapjon, kiváló egyházfőnek tartja, akiben töretlenül bízik. Abban az emberben, aki annyira sem volt képes, hogy öt perces, csúsztatásokkal és hazugságokkal tarkított mosakodó beszédében, amelyben nem mondott le, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól.

A kérdésem: milyen ember az, aki egy pedofil bűnöző bűnsegédjének kegyelmi ügyében lobbizó papot nagyra becsül, tisztel és bízik benne? Milyen kormány és milyen egyház az, ahol emiatt nem szégyenkeznek, hanem büszkék rá? Azt hittem, az elmúlt két hét mélypontjai után mélyebbre már nem tudnak süllyedni. Tévedtem."
Toller Béla
Az ekkora méretű cinizmus már büntetőjogi tétel kellene, hogy legyen ! Másban mérve már olyan 18 méter, egy csuklós autóbusz hosszát teszi ki !
division
@kereső: Még mindig van hova süllyedniük, bármily hihetetlen. Hadész várja már őket.
kereső
@division: Mi kis "naivak", mindig azt hisszük, hogy már nincs, nem lehet lejjebb. De, ezeknek mindig van és lesz is.
Ez már az erkölcsi silányság, erkölcs nélküliség, amit csak undorral lehet "elviselni".
Cherry
Mocskos fidesz maffia azt hiszik mindenki hülye mint a hivőik,,, rohadék patkányok remélm nem sokáig uralkodtok ...
namihami
@kereső: 17.18:
Igen, a HOLNAPUTÁNI(!!!) sajtóból! Egy keveset sikerült előre olvasnia!
Ez már egy olyan istenség jellemvonása, amilyet csak az igazmagyar fideszesek képesek kitermelni maguk közül!
rücsü41
Gergő!Neked mint jogtanácsosnak tudnod kellene hogy azok sem hibátlanok akik a rossz döntésben segédkeztek!Vagy azt állítod, hogy ha mindenki ellenezte volna a kegyelmet aki tanácsot, véleményt adott, mondott ebben a kérdésben, akkor is kegyelmet adott volna Novák Katalin, mert neki kialakult határozott véleménye van amit senki nem tud befolyásolni?Ha ilyen volt a mi Katinkánk, akkor minek neki tanácsadó testület, olyan ez a testület neki mint Orbán Viktornak az Országgyűlés, hogy lényegében nem számít hogy mit mond a többség?
kereső
@rücsü41: A kegyelmi döntés meghozatalakor még nem volt "tanácsadó testület", az májusban alakult.
azért az kérdés, hogy a "független" köztársasági elnöknek hogyan adhatott "tanácsot" balog református püspök, milyen jogon
vett részt egy alapvetően államelnöki és kormányzati döntéshozatalban egy egyház feje, egy alaptörvényileg deklarált szekuralizált államban? Több sebből "vérzik" ez az egész- balog szerepét illetően.
Pofáznak itt "soros" befolyásról- meg egyebekről, miközben úgy néz ki, hogy nem igazán az "állam" döntött, hanem a református egyház.Hány ilyen döntés van még- pl. az egyházaknak ingyenesen átadott vagyonokat illetően? Milyen szerepet játszik ebben a katolikus egyház- mennyiben befolyásolja semjénen keresztül az állami döntéseket?
vacsi
Mint az 5 éves kisunokám: ő is tudja, de nem mondja meg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.