A bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben jelezte a fővárosi önkormányzat gyermekvédelmi osztályvezetőjének az otthon igazgatójának gyermekekkel szemben elkövetett tetteit, ám bejelentésük ellenére sem szankcionálták az igazgatót. Mindaddig nem történt előrelépés, míg az egyik sértett gyermek vonat elé nem vetette magát.

Közérdekű adatigénylés során jutott hozzá a Népszava ahhoz a beadványhoz, amelyet még 2011 szeptember 20-án írt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon két munkatársa a fővárosi önkormányzat gyermekvédelmi osztályvezetőjének arról, hogy több gyerek szerint is abuzálta őket az intézmény igazgatója.

A beadvány megdöbbentő részletességgel taglalja a gyerekek beszámolóit.

„A gyermekotthon igazgatója sakkozás közben dióval kínálta úgy, hogy a diókat tartó markát a fiú heréjéhez érintgette. Máskor a combját simogatta, azt kérdezve a gyermektől, hogy jó-e ez neked.” Máskor kétértelmű megjegyzéseket tett arról, hogy „állítsák fel együtt a bábukat” vagy „elcseppenünk, ha nem vigyázunk”

– olvasható a beadványban.

Tovább dagad a bicskei pedofilbotrány! Már 2011-ben is zaklatta a gyerekeket az igazgató

Illusztráció: 123rf.com

A nevelők azt is elmondták, hogy a gyermek egy szabadidőfelsővel igyekezett védeni magát, hogy az igazgató ne tudja megérinteni.

A dokumentumban több egyértelmű jelzés is volt arról, hogy a később pedofil bűncselekményekért 8 év fegyházra ítélt igazgató, Vásárhelyi János szexuális visszaéléseiről szinte mindenki tudhatott az intézményben akár több éve.

A beadvány megfogalmazói például azt írták, hogy az igazgatói „sakkozásokról” már négy évvel korábban mesélt az érintett fiú a gyógypedagógusnak, majd más nevelőknek is.

Érdekes tény, hogy a bicskei ügyben nemrég létrehozott fővárosi vizsgálóbizottság hétfői ülésén arról tette említést, hogy már 2006-ból is van egy bejegyzés egy a bicskei otthonról kapott hivatalos panaszról, ám maga a dokumentum eltűnt.

Amikor már 7-8 gyerek mesélt a nevelőknek egymástól függetlenül különféle történetet arról, hogy János bácsi hogyan „simogatta a nemi szervét”, megkérdezték ki mondaná el ezt kamera előtt is.

A nevelők ezzel egyidőben Vásárhelyit is tájékoztatták arról, hogy tudnak a zaklatásokról. Ekkor az intézményvezető egyesével elbeszélgetett a gyerekekkel, és utalt rá, hogy elveszíthetik a kedvezményeiket, például nem engedélyezi a hétvégi eltávozást.

A nevelők a beadványban is kitértek rá, hogy a gyerekek nyomás alá lesznek helyezve, ezért vélhetően nem tartják majd fenn a vallomásaikat.

A fővárosi gyermekvédelmi osztály viszont arra hivatkozva, hogy a rendőrségnek több eszköz áll rendelkezésére a nyomozásra, áttolta az ügyet a bicskei rendőrkapitányságnak, holott akkor nyílt titok volt, hogy Vásárhelyi addigra már a helyi elit oszlopos tagja volt.

Különösen szomorú, hogy a beadvány nyomán kikérték a TEGYESZ ma is nagy tekintélynek örvendő gyermekvédelmi szakértőjének véleményét, aki szerint „a fenntartó esetleges vizsgálata csak megzavarja a rendőrségi vizsgálat folyamatát”.

Az esetet átvevő Fejér megyei rendőrök végül csak három hónappal a nevelők bejelentése után kérték be az ügy iratait. A gyermekotthon igazgatója közben szabadságra ment, de előtte saját bevallása szerint is elbeszélgetett a gyerekekkel, majd a vele komoly függőségi viszonyban álló helyettesére, K. Endrére bízta a gyerekeket. Ennek nyomán minden gyerek visszavonta a vallomását, a rendőrség pedig lezárta nyomozást. Vásárhelyi pedig visszatért az otthonba, amihez a fővárosi gyermekvédelmi osztály vezetője gratulált is.

Forrás: 24.hu, Népszava

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Csókay, a szexuális erőszakról szóló bejelentéskor, 2011-ben volt a gyermekvédelmi osztály vezetője, a lapnak azt mondta, mindenről tájékoztatta feletteseit, egyikük akkor Pölöskei Gáborné Áder Annamária, Áder János akkori köztársasági elnök húga és Csomós Miklós főpolgármester-helyettes volt."
telex.hu/belfold/2024/02/22/bicskei-gyermekotthon-volt-igazgato-pedofilia-fovarosi-onkormanyzat-csokay-laszlo

2011-ben tudott az egész aljasságról az Áder huga, mégsem tettek semmit!
Erre nincsenek szavak! Pontosabban csak ez:
Pedofidesz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
az egyik dolgozó már 2006 óta ott dolgozott
FitesZoltan
Kérdés, hogy az épp kirobbant Újbudai Gy.Péter pedofilt mióta fedezi DobrevGyurcsány és bűnös hordája.
csak úgy....
amíg az áldozatok nem nyitják ki a szájukat , addíg csak hülyén okoskodni lehet!
Béla333
"Csókay, a szexuális erőszakról szóló bejelentéskor, 2011-ben volt a gyermekvédelmi osztály vezetője, a lapnak azt mondta, mindenről tájékoztatta feletteseit, egyikük akkor Pölöskei Gáborné Áder Annamária, Áder János akkori köztársasági elnök húga és Csomós Miklós főpolgármester-helyettes volt."
telex.hu/belfold/2024/02/22/bicskei-gyermekotthon-volt-igazgato-pedofilia-fovarosi-onkormanyzat-csokay-laszlo

2011-ben tudott az egész aljasságról az Áder huga, mégsem tettek semmit!
Erre nincsenek szavak! Pontosabban csak ez:
Pedofidesz!
FitesZoltan
És ha így is lenne, sajnos, a szülők már máshogy tapasztalták meg a konkrét esetet.

Most gondolom az jön mint mindig:
A dollár hazaáruló baloldal elkezdi megmagyarázni, hogy a döglött ló az csak alszik.

Mint mikor tagadták, hogy nem kapnak külföldről dollár milliókat, aztán jól rájuk égett az az ügy is. Maguk szólták el magukat, hogy Magyarország ellen dolgoznak Brüsszelben is.

Szóval börtönbe ezekkel a cseppet sem becsületes, folyton mellébeszélő pedofil oltalmazó Soros hazaárulóival.
Béla333
@FitesZoltan: 18.31
Még a Ferit sem tudtátok/akartátok lecsukni...
Nem hőbörögni kell, hanem cselekedni!
csak úgy....
@FitesZoltan: igazad van tibim, a pedóknak sitten neked meg diliházban a helyed! :)
FitesZoltan
@csak úgy...: Okostónikám! Odaállnál ezzel a szöveggel a szülők elé is?
G.Freeman
@FitesZoltan: Jobb ha inkább csendben maradsz. Aki ezeket védi, az nem becsületes magyar ember.
FitesZoltan
@G.Freeman: Ne fárasszál hülyeségekkel, inkább mond akkor te meg, hogy hova maradt el az ilyenkor szokásos utcára vonulásotok, és ordibálásotok, hogy le a pedofilokkal?

Itt a lehetőség, hogy végre valami jót is cselekedjetek. Bizonyítsátok be végre, hogy valóban politikától függetlenül álltok ki a gyerekek védelmében. Ne csak azt lássák az emberek, hogy igazából mind egy milyen ügy, a háttérben Orbán Viktor leváltási szándéka húzódik meg a dollár baloldal részéről.

Jelenleg ugyan is ezt joggal látják országszerte. Ezért esélyetek sincs átvenni az irányítást.
Ne feledjük, hogy az igazság mindig utat tör magának.

/ KÉTHARMAD /
G.Freeman
@FitesZoltan: Az, parlamenti kétharmad. Utat bizony, ez a slepp is megy Kádárék után előbb vagy utóbb. Az ellenzék célja egy demokráciában a regnáló hatalom leváltása, ez így természetes. A bizonyítékot láthattad a saját szemeddel. Ja hogy ott is a kormány leváltásában látták a megoldást? Nincs ebben semmmi meglepő, amikor elfogy a bizalom általában így reagálnak az emberek. Ezt befolyásolásnak mondani elég nagy gazemberség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok