Fel sem függesztették a pedofil igazgatót, a rendőrségi vizsgálat alatt ki-be járhatott a gyermekotthonból.

A fideszes vezetés már 2011-ben megállíthatta volna a pedofil igazgatót, ehelyett kitüntetést kapott Kép: budapest.hu

Hivatalszerűen, de helytelenül járt el az akkori városvezetés. Ha lett volna több emberség, felelősség és gondoskodás, akkor a főváros előző fideszes vezetése már 2011-ben feltárhatta és megállíthatta volna a felügyelete alatt álló bicskei gyermekotthon lakóinak szenvedését. De nem volt elég emberség, felelősség és gondoskodás, ezért még 5 évig garázdálkodhatott ott a pedofil bűnöző

Karácsony Gergely ezzel jelentette be, hogy elkészült a Fővárosi Önkormányzat belső vizsgálati jelentése a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatban. Többek között arra keresték a választ, hogy hogyan nem derült ki, mit művel a gyerekekkel a pedofil igazgató, V. János, majd hogyan kaphatott ezután még kitüntetést is Tarló István főpolgármestersége idején.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott, 21 oldalas anonimizált jelentést a Népszava foglalta össze. Mint írják, az derül ki a dokumentumból, hogy az első bejelentéseket komolyan vették, a szükséges körben szakértőket vettek igénybe, az arra hatáskörrel rendelkező szervekhez fordultak, „kifejezetten próbálták előmozdítani az ügy kivizsgálását”. A jelentés szerint Csókay László gyermekvédelmi osztályvezető – aki még mindig jó szakembernek tartja V.-t – találkozott a bicskei gyermekotthon négy igazgató-helyetteséből hárommal, akik így védték V.-t:

Az igazgatónak „van egy sajátos gesztusnyelve, megérinti, megsimogatja a gyerekeket, de ezt ő szakmailag indokoltnak és természetesnek tekinti”, ami szerinte a „gyerekek szeretetigényének kielégítését” szolgálja.

Öt nappal később az osztályvezető az illetékes főpolgármester-helyettes helyeslése mellett – aki ekkor Pölöskei Gáborné, Áder János testvére volt – döntött a rendőrségi feljelentés megtételéről.

Viszont fegyelmi eljárás nem indult, felfüggesztés helyett pedig csak szabadságra küldték V.-t, akinek indítása helyett csak szabadságra küldték V.-t, akinek végig bejárása volt az intézménybe, mivel szolgálati lakása is volt ott.

Közben a jelentés szerint is jöttek a jelzések, hogy az igazgató a potenciális tanúkkal szemben hátrányos munkáltatói intézkedést tett és a gyerekeket is megpróbálta befolyásolni. Ám ezeket azzal hárította Csókay osztályvezető, hogy a „napi munkaszervezési ügyekben nem kívánják az intézményvezetőket befolyásolni”. A rendőrség végül 2012. június 18-án megszüntette a nyomozást.

Az ügyben később az ombudsman is vizsgálódott, aki sérelmezte, hogy a nyomozás során V. helyettese, az azóta Novák Katalintól elnöki kegyelmet kapó K. Endre képviselte a gyerekeket. A fenntartóval kapcsolatban pedig arra jutott, hogy nem tehetett többet, mert nincsenek eszközei egy ilyen eljárás lefolytatására.

A Bárczy István díj adományozását is vizsgálta a Főváros. A díjra Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes javaslatára Nagy Gábor Tamás, mint az illetékes bizottság elnöke 2015-ben terjesztette elő V. Jánost. A Fővárosi Közgyűlés vita nélkül, egyhangúan megszavazta, de valójában semmit se tudtak a díjra javasoltról. A hivatalban akkor már a főjegyzőn kívül egyetlen egy ember se dolgozott, akinek rálátása volt a 2011-2012-es vizsgálatra. A díjtól 2019-ben a 9 év 6 hónapos fegyházbüntetést kiszabó ítélet kihirdetése után fosztották meg V.-t. Karácsony szerint az ítéletkor enyhítő körülményként vették számításba, hogy a pedofil igazgatót kitüntették Tarlósék.

A főváros öt fős vizsgálóbizottság felállításáról dönthet a jövő héten, többek között azért is, hogy még hatékonyabb protokollokat dolgozhassanak ki hasonló esetek megelőzésére.

Forrás: Népszava
Fotó: budapest.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fidesz szereti a pedofilokat és a pedofilok is szeretik a fideszt mert foglalkoztatják és titkosítják öket! ez egy igazán "virágzó" kapcsolat, egy pedofilnak a szavazatáért még krumplit sem kell adi !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
Az alkotmány szerint a hit kérdése szabad alkotmányos jog, mindenki abban hisz amiben akar, még akkor is, ha a hitét nem tudja a jog erejével érvényesíteni, mert más másban hisz, és az erősebb kutya elve érvényesül a minden nézettől, vallástól és pártérdektől független igazság felett, ami működő világunkban időnként előfordul.
Pusztai
Tarlós nyomja: Demszky 90-től kezdve tudott mindenről, ő a bűnös, meg a ballib Karácsonynal az élen.
Őrnagy
@Pusztai: Nagyon nem szerettem az SZDSZ-t, de ebben a kérdésben az SZDSZ-es Tarlósnak igaza van! És ha valakinek van fogalma az SZDSZ belső viszonyairól, akkor az az SZDSZ-es Tarlós lehet. És mivel Tarlós ős SZDSZ-es volt, neki több fogalma és tudása lehet az SZDSZ-ről mint az ejtőernyős Fodor Gabriellának, aki végül a megérdemelt helyére vezette az SZDSZ-t.
Pusztai
444-ről: "Ellenálló 14 órája edited
" Baszódj meg Balog páter!
Te a Református egyház legnagyobb szégyene vagy, és ha lenne egy kis gerinced, lemondtál volna a püspöki címről is, nemcsak a zsinat lelkészi elnökségéről, mert méltatlan, és alkalmatlan vagy a Református egyház vezetésére!
Te sosem Istent szolgáltad, hanem a sátánt(orbánt), hűségesen, és lojálisan.
Még van pofád azt mondani, hogy kónya endre ártatlan, holott bizonyított tény, hogy a Bicskei nevelőotthon igazgatóhelyettese tudott vásárhelyi jános igazgató szörnyű tetteiről(akit 2016-ban kitüntettél), és nemhogy nem jelentette a rendőrségnek, illetve a gyermekvédelmi hatóságoknak, hanem kényszerítette a szexuális bűncselekmények áldozatait, hogy vonják vissza a vallomásukat.
Tehát kónya endre is ugyanolyan bűnös, hiszen fedezte, védte az igazgatót, aki évtizedekig zaklatthatta, abuzálhatta a gyerekeket.
Balog, te egy mocsok szarláda vagy, és TAKARODJ minél hamarabb az egyház éléről, és a közéletből is.
Én tiszta szívből megvetlek, és elitéllek téged!
És annyit még hozzáfűznék, hogy egyszer sem kértél bocsánatot az áldozatoktól, mert lehet hogy Isten egyszer megbocsájt neked, de az áldozatok SOHA!
vásárhelyi jános pedig nem 8-évet(!!!) érdemelt volna(én felháborítónak, és vérlázítónak tartom az itéletet), hanem minimum életfogytiglant, mert rengeteg gyereknek tette tönkre, nyomorította meg az életét(az egyikük sajnos öngyilkos lett) a pedofil igazgató(, akinek a börtönben kellene végleg megrohadnia."
Pusztai
@Pusztai: Másik: csattanó:
" kevesebbet űlt mint amennyit abuzált."
kereső
"Egy normális országban nem fordulhat elő olyan eset, amilyen Bicskén – erről beszélt többek között Orbán Viktor miniszterelnök"

Há' B+ , ehhez a rinocérosznál is vastagabb pofabőr kell! Ki a lóf@x uralkodik ebben a "nem normális országban" 14 éve ? Kinek van egyszemélyi teljhatalma immár 4 éve? Ki tette ezt az országot "nem normálissá"? Te, orbán viktor- az erkölcsnélküliségeddel, az aljasságoddal, a jellemtelenségeddel, a hazug , képmutató "kereszténységeddel".
Ez az ország 22 év alatt- 2002-2024, amióta kijelentetted, hogy a "haza nem lehet ellenzékben", mármint te orbán nem lehetsz ellenzékben- azóta csak süllyed folyamatosan a te morális mocsaradba.
És van pofád "normális ország"-ról beszélni? Tudod orbán, normális országban te még most is a x@rt lapátolnád apád disznaji körül, és esetleg egy zug ügyvédi irodában gyárthatdnád a hamis adás-vételi szerződéseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.