A pedagógusok bére az államtitkár szerint átlagosan 652 ezer forintra nőtt.

Pályaorientációs programok keretében próbálja vonzóbbá tenni a pedagóguspályát a kabinet – tudta meg a népszava.hu a Belügyminisztériumtól. A lap azután kereste meg a szaktárcát, hogy az Oktatási Hivatal és a BM honlapján is megjelent egy tájékoztató anyag a tanári béremelésről.

Az EU adja a pénzt a tanári béremelésre, a kormány learatja a babérokat

Vonzóvá szeretnék tenni a pedagóguspályát/Fotó: Stockfotó

Ebben arról írnak, hogy a pedagógusok béremelését lehetővé tevő EFOP Plusz uniós projekt elősegíti, hogy az emberek megismerkedjenek az új életpályamodellel. Szerintük a pedagóguspálya

„vonzóbbá tétele és bemutatása egy-egy személyes példán keresztül magával hozza a fiatal generáció ösztönzését, hogy ebben az irányban tanuljon tovább.”

- írják.

A Népszava közel egy hónapja számolt be arról, hogy az Orbán-kormány magyar és uniós források felhasználásával több mint száz millió forintból indít kommunikációs kampányt. Ebben az uniós támogatási programban megvalósuló pedagógus-béremelésről tájékoztatják a lakosságot rendezvények szervezésével, a nyomtatott és online médiában, televíziós csatornákon megjelenő tartalmakkal.

Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint növekedtek az osztályfőnöki, az igazgatói, a munkaközösség-vezetői, az igazgatóhelyettesi, a tagintézmény-igazgatói, az intézményegység-vezetői, valamint a többlettanítási órák után járó díjak. Az egyes fenntartók a teljes korábbi bértömeg 32,2 százalékkal növelt összegét kapták meg januártól.

Az államtitkár szerint az illetményemelés után a tankerületi iskolákban a pedagógusok bére átlagosan 652 530 forintra nőtt, az igazgatói illetmény pedig átlagosan 1 018 403 forintra emelkedett. A kormány létrehozott egy 340 milliárd forintos tanárbéremelési alapot, amelyet teljes egészében a tanárok és az óvónők béremelésére kell fordítaniuk a fenntartóknak.

A mostani emelésnek köszönhetően a pályakezdők legkisebb bére gyakornokként bruttó 528 800 forint, az I. kategóriában legkevesebb 538 ezer forintot, a II. fokozatban 555 ezer forintot kereshetnek az oktatók és nevelők, míg a mestertanár fizetése 630 ezer forintról indul, a kutatótanárok bérének alsó határa 750 ezer forint.

Forrás: nepszava.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Négylábú mondtam már bazd szájba kurva anyád és szopd le a kretén apád akik ilyen nyomorékot csináltak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
De miből fogják fizetni folyamatosan havonta a béreket?
Az EU 1x küldött pénzt, a többi???
rücsü41
Az állami alkalmazottak bérét az államnak kell biztosítani a költségvetésből, nem pedig egy gazdasági közösségnek.A tanárok az állam szolgái és nem az EU-é!
Pusztai
@rücsü41: Hatalmas szarban az ország és ez a balfasz ellenzék ezt sem tudja megfelelően kommunikálni a választókhoz!
Minden média ezzel a elbaszott házassággal van tele, és még az ellenzékiek fele is magyarral szemben áll é..
Tényleg ilyen kretén az állítólagos ellenzéki polelit és választói?
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!
Habár kivételesen ma RTL-t néztem és nagyon jó félórás élőzés volt több szereplővel a témáról ami reményt ad.
Feller_Peti
Kommunisták, Magyarország ellen lobbizó Donáth Annák. Ezek a pénzek sem jöttek volna haza ha rajtatok múlt volna. Szerintetek milyen képet fest ez le rólatok az ebereknek? Átlátunk rajtatok.

Gyurcsány DK-s hazaárulók, Soros emberei.
Csodálkoztok, hogy nagyokat buktok a választásokon??
Pusztai
index.hu/belfold/2019/01/14/elmondta_a_fidesz_kampanytanacsadoja_hogy_csinaltak_sorosbol_demont/

www.nyugat.hu/cikk/orban_viktor_europai_parlament_tamogatasok

A 2002-es 2006-os fidesz bukás után a fidesz a geczivel az élen végig ródeózta Európát, ne adjanak pénzt a komcsi kormánynak. Mondták azok akik mindegyike komcsi volt.
Martonyi, Varga, Rogán stb., a geczivel az élen mind komcsi emlőkön nevelődtek és ők akarták megvonatni az eu pénzeket a komcsi kormánytól.
Pusztai
Négylábú mondtam már bazd szájba kurva anyád és szopd le a kretén apád akik ilyen nyomorékot csináltak!
rücsü41
@Feller_Peti: Ha Te azt gondolod, vagy hiszed, hogy az EU-ban a magyar baloldal döntötte el ezeket a kérdéseket, hogy kapunk-e pénzt és hogy mikor és hogyan, akkor téged nagyon félrevezettek.Nm a baloldal dönti el ezeket kérdéseket, legfeljebb támogatja, de ez a döntésnél ne játszik szerepet!Nézz utána kik javasolták, hányan döntöttek és ebből mennyi volt a magyar döntés.A számok nem hazudnak ,azok nagyon objektív információt adnak.Szövegelni meg minden lehet, csak legyen aki beveszi.
Pálinkás Pál
mert az eu is egy csicskahorda...helyükben pénz helyet mást küldenék a puhosnak..
Pusztai
Szarosszájú négylábú faszparasztnak mondtam már bazd szájba kurva anyád és szopd le a kretén apád akik ilyen nyomorékot csináltak?
Ha nem akkor most mondom!
rücsü41
@Feller_Peti: Másik cikkhez írtál ilyen marhaságot!Vedd már észre, hogy az EU támogatások megítélés nem a magyar baloldalon múlik.Az a néhány képviselő nem oszt vagy szoroz amikor több mint 400-an szavazták meg a pénz visszatartást:Ha tudod hogy mi a több meg a kevesebb, amit már egy óvodásnak is tudni kell , akkor miért írogatsz ilyen marhaságokat , csak magadat égeted, azt hiszik az emberek hogy még iskolába sem jártál.Ilyenkor a számokat nézd , ne a szöveget , a számok nem hazudnak, és eligazítanak a rengetegben!
KisTehen
a libik még a béremelést is megköpködik ... bár már nem tüntikéznek
balos
@rücsü41: Ezeket a fideSSes debileket tenyésztik a pincében,mert fényen leégnek!Mint a régi negatív-ok!Persze akkor még ez volt a szerepük,mára csak a leégésük lett nemzethy muszájbul!
kereső
Mennyi is, az annyi? Nyolcszáz milliárd? Akkor ezt most kéretik hozzá adni a 2023-as év 5063 milliárdos költségvetési hiányához...mert a kormány helyett az eu adófizető állták a pedagógusok béremelését, mentesitve ezzel a magyar költségvetést...vajh mire költötte el a kormány ezt a +-t, amely igy keletkezett??
Pusztai
Négylábú mondtam már bazd szájba kurva anyád és szopd le a kretén apád akik ilyen nyomorékot csináltak!
Pusztai
hogy lehet valaki akkora faszparaszt, hogy sosem a tényekhez, hanem a kommentelőkre hány személyeskedve, jelzőzve tud gorombáskodni.
nem hanyja le sajátmagát az ilyen debil kretén idióta?
Pusztai
én csak azt kérdezem a mindenre gusztustalan személyeskedőnek ez a sex?
erre ejakulál?
Feller_Peti
@rücsü41: Ők meg az összes balliberálisok akik az Európai őslakosság ellen dolgoznak. Ilyen sms ursula fon der fájzerek. Migráció és öldöklés pártiak. Soros szolgái. Egyenként is hazaárulók a saját országaikban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.