A fideszes rezsim által mesteri fokon űzött, társadalmi csoportok megosztását célzó politika újabb gyönyörű példával szolgál. 

Rengetegen maradtak ki a pedagógus béremelésből és egyre dühösebbek

Briliáns megoldás: van akinek jár, van, akinek nem. Forrás: Pixabay

Bár a pedagógusdiplomával rendelkezők béremelésben részesülnek, a szintén a gyerekek érdekében dolgozó, szakirányú végzettségű, nevelést és oktatást közvetlenül segítő szakemberek kimaradnak ebből.

Ők egyrészt technikai alkalmazottak, például takarítók, karbantartók és portások. Mellettük kimaradnak a béremelésből azok a nevelést és oktatást közvetlenül segítő (noks-os) dolgozók is,

akik nem pedagógusvégzettséggel rendelkeznek, így többek között

· a dajkák,

· a könyvtárosok,

· a pedagógiai asszisztensek,

· a gyógypedagógiai asszisztensek,

· a gyermek- és ifjúságvédelmi támogatók,

· a gyógytornászok,

· az óvodatitkárok, iskolatitkárok és kollégiumi titkárok,

· az ápolók,

· a rendszergazdák

· és a laboránsok is.

Az Indexnek nyilatkozó rendszergazda sérelmezi, hogy az az informatikatanár, akit csak amiatt foglalkoztatnak rendszergazdaként is, hogy kijöjjön neki a kötelező óraszám, lényegesen többet keres, mint az, aki főállásban, szakirányú végzettséggel látja el az elektronikai eszközökhöz kapcsolódó feladatokat.

A két mérnöki diplomával és 22 év gyakorlattal bíró szakember csak a garantált bérminimum + 10 százalékban részesül, ami nettó 238 ezer forint. Ezzel szemben, ha valaki pedagógusként lát el rendszergazda-feladatokat, az ezért bruttó 538 ezer forintot, vagyis nettó 357 ezer forintot vihet haza.

Hasonlóan igazságtalan helyzetet élnek át most azok a könyvtárosok, akik könyvtár szakot végeztek el a főiskolán, egyetemen, és azt nem másodszakként vették fel például a magyar mellé.

Forrás: Index
Fotó: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Philip Marlowe: Ez nem pedagógus béremelés, hanem egy nevetséges színjáték már a 3. eltérő táblázattal. Ugye tudod, hogy a 2-4-6% az nem 32,2?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Philip Marlowe: 13.59: És a nempedagógusok mellett még a rengeteg pedagógus is! A februári ""32.5%"" fogja kinyitni a szemüket! És hozza el a pofáraesést is!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..hányod veted magad mint a koszos malac a madzagon...
csak úgy....
@Csizmás Kond: ugye te egy erdélyi picsa zsákfaluban faluban vagy kondás,hogy így értesz a malacokhoz?! :)
Lepényleső
Ez volt ezektől várható,- kiszúrni a tanárok közüli legvékonyabb réteget,azoknak fizetni a beígérteket,
minden így fennmaradt pénz pedig tömheti a feneketlen fydes zsebet,- hogy ők tovább kövéredjenek?
telegdilaci
@division:Ezen kellene Kubatovnak fel háborodni nem azon hogy a Fradi kézilabdás lányoktól megvonták a közpénz támogatást,ezen valahogy nem háborodik fel hogy el lehetetleníti a Pártállam az Oktatást!
Menőmanó
Hétfőtől maradjanak otthon a seggükön mindnyájan amíg nem kapnak tisztességes bért, és normális munkafeltételeket. Napokon belűl meg fog oldódni a probléma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.