Legkésőbb január 30-ig minden pedagógus megkapja a hivatalos értesítést az őt érintő béremelés pontos összegéről, február elején pedig valamennyien a számlájukon fogják látni a megemelt fizetést – mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Rétvári Bence a béremelésről üzent a pedagógusoknak: "A mostani a valaha volt legnagyobb fizetésemelés a magyar pedagógusok körében,"
Fotó: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a tanárok és óvónők béremeléséről tartott budapesti sajtótájékoztatón 2024. január 22-én. MTI/Kovács Tamás

Rétvári Bence közölte, hogy

a mostani a valaha volt legnagyobb fizetésemelés a magyar pedagógusok körében, hiszen 2022 és 2025 között összesen 93,5 százalékkal növekednek a bérek.

Ismertetése szerint a mostani emelésnek köszönhetően februártól a pályakezdők jogszabályban meghatározott legkisebb bére gyakornokként bruttó 528 ezer forint lesz. Pedagógus I. kategóriában legkevesebb 538 ezer forintot, pedagógus II. fokozatban 555 ezer forintot kereshetnek az oktatók és nevelők, míg a mesterpedagógusok fizetése 630 ezer forintról indul, a kutatótanárok bérének alsó határa pedig 750 ezer forint lesz.

A döntés mintegy 140 ezer embert érint

- jelezte, hozzátéve:

a folyamat nem áll meg, mivel a kormány 2030-ig vállalta, hogy a diplomás átlagbérrel együtt mozgatja a pedagógusok fizetését.

Az államtitkár megjegyezte: az átlagnál nehezebb feladatokat ellátó, hátrányos helyzetű területeken dolgozó pedagógusoknak a fentieknél is 20 százalékkal nagyobb fizetést garantál a törvény.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@division: 15.10: Ja, kérlek szépen, a matematika egy egzakt tudomány! Az alkalmazása pedig fideszes trükk! (nem bolsevista, annál már rafináltabb) Majd január végén fognak a kollégák hangos puffanással pofára esni! De sebaj, aki még mindig hisz vagy hinni akar, azoknak még ottmarad a fideszes pedagóguskari képviselet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Sakk Matt: Én azt látom hogy nem annyi, de nem is nevezném így már annyira kismértékű emelésnek, és ez még növekedni is fog. Egyébként meg nejem ezt a gyerekek iránti szeretete miatt csinálja inkább sok-sok éve, nem megélhetési problémák végett, és ezt én még havonta minimum megd...zom.
division
@Sakk Matt: A 32,2% - ot csak a gyakornokok kapják meg, mindenki más úgy néz ki a 29, 1% - ot. A 10% volt beígérve idénre, szóval ahhoz képest ez jóval több. Ami továbbra sem korrekt, az a gyakornokok és a 30+ - os pedagógusok bére közötti nem túl nagy különbség, de valószínűleg mérlegelni kellett a költségvetés szempontjából az elosztás mértékét, mert egy kezdőnek is kell ennyi legalább, de valószínűleg egyszerre a 800 ezres PED II - es bér már nem fért volna bele a keretbe egy év leforgása alatt, jövőre jön majd megint egy 20% - os emelés, utána pedig még egy kisebb.
madlaci66
tehát köszönjék meg a zúniónak
surdilloFUJT
@division: Szerencsés vagy,hogy meg tudod duplázni!!!NEM MINDENKI ILYEN"" SZERENCSÉS""!!!
surdilloFUJT
Ezt az álkeresztény,hazug fitkány fidesscsicskát már KITÖMVE KÉNE MUTOGATNI!ANNYIT HAZUDOZOTT ÉS HAZUDOZIK!!!
division
@surdilloFUJT: Ennek semmi köze a szerencséhez, a szerencse az a lottó főnyeremény. Amúgy meg nyilván nem most kellett volna így emelni, hanem már évekkel ezelőtt, szóval nem tapsolok ezért a kormánynak egy kicsit sem, ettől függetlenül ezek a bérek már egyáltalán nem nevezhetőek annyira alacsonynak, csak mint már mondtam kissé elkéstek vele, mire a 800 ezret elérik a legtöbben már mennek nyugdíjba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.