Kovács Zoltán közölte, hogy Ilaria Salis ügyével kapcsolatban tisztázni kell a tényeket.

Ilaria Salis ügyével kapcsolatban tisztázni kell a tényeket – írta kedden a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az X-en.

Kovács Zoltán tombol: "Majdnem megöltek embereket Magyarországon, ezután beállítják ezt a hölgyet úgy, mintha mártír lenne"

Kovács Zoltán. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kovács Zoltán bejegyzésében hangsúlyozta, hogy Roberto Salis, Ilaria Salis apja február közepe óta turnézik az európai sajtóban mondván, hogy "aggódik" lánya biztonságáért, amíg Ilaria Magyarországon tartózkodik. Ezért folyamadtak háziőrizet elrendeléséhez Olaszországban, amiről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy majd független bíróság fog dönteni az ügyben – írta.

Múlt csütörtökön az illetékes budapesti törvényszék elutasította Salis háziőrizet iránti kérelmét arra hivatkozva, hogy fennáll a kockázata annak, hogy a nő megszökhet, vagy elrejtőzik. Az ügyészség most 11 év börtönbüntetést kér ellene

- tette hozzá Kovács Zoltán.

"Miért is van ez?" – vetette fel az államtitkár. "Mert alapos a gyanúja annak, hogy Ilaria Salis azért utazott Magyarországra két szélsőbaloldali ismerősével, hogy ártatlan embereket verjenek össze Budapest utcáin. Mindeközben az olasz sajtó mindent elkövetett, hogy mártírnak tüntesse fel Salist" – tette hozzá.

Kovács Zoltán üzenetében felidézte Szijjártó Péter egy hónappal korábban tett azon kijelentését is az ügyről, miszerint "megdöbbentő, hogy Olaszországból próbálnak ráhatással bírni egy magyaroroszági bírósági eljárásra". Mint írta, a külügyminiszter kiemelte a bűncselekmény előre eltervezett mivoltát és felidézte azon kijelentését is, miszerint "nem is hirtelen felindulásból elkövetett bűncselekményről, hanem előre megfontolt, megtervezett cselekményről van szó".

Majdnem megöltek embereket Magyarországon (...) s ezután beállítják ezt a hölgyet úgy, mint hogyha mártír lenne

- idézte tovább a külügyi tárcavezetőt Kovács Zoltán.

"Világossá kell tennünk, hogy senki, semmilyen szélsőséges baloldali csoport ne tekintse valamiféle bokszringnek Magyarországot, ahova eljönnek, és jól eltervezik, hogy valakit majd agyonvernek" – olvasható Kovács Zoltán bejegyzésében.

"És nem, az olasz kormány (vagy nagyobb sajtóorgánum) részéről a magyar kormányhoz intézett egyetlen közvetlen megkeresés sem fogja egyszerűbbé tenni a védelmet Salis ügyében, mert a kormánynak, mint minden modern demokráciában, nincs befolyása a bíróságokra" – tette hozzá.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Géza: A baltas gtyilkosnak nem??? Ja, nem, mert Azerbajdzsanbol olajat/gazt kap a potrohos a kipcsak testvertöl...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
nem erről van szó ... csak arról szól a történet, hogy a gazdag családja mentelmi jogot akar szerezni a lányocskájuknak
KisTehen
ezért akarnak EP képviselőt csináltatni belőle
KisTehen
a libsijeink persze kapni fognak ezen a lehetőségen és a korrupt olasz családnak fogják a pártját és ismételten nekirontanak a saját hazájuknak
csak úgy....
@KisTehen: = szervilis, szarosnyelvü,fontoskodó elmebeteg! :)
KisTehen
@csak úgy...: rátapintottam a lényegre?
Nyírfa
" kormánynak, mint minden modern demokráciában, nincs befolyása a bíróságokra" – tette hozzá."

Nem a török ellenzéki politikusok alatt kellett volna leszakadnia az erkélynek, hanem Kovácsra kéne rászakadnia az égnek ilyen szemérmetlen hazugság után. Ha az ellenzék nem tudja taccsra tenni a fideszt, hát akkor tegye meg Magyar. Csak legyen már vége ennek az erkölcsi fertőnek!
KisTehen
@Nyírfa: bizottsági papírunk van róla, hogy a magyar igazságszolgáltatás független
KisTehen
@Nyírfa: varga meg azt mondta el, hogy az ügyészség független ... márpedig hiszünk a közzétett varga beszédnek ... ugye jól mondom?
Őrnagy
Az újságírók előszeretettel adják manapság ezt a szót a cikkük címáhez, hogy "Tombol" !

Ekkora marhaságot!

Mit is jelent ez a szó, hogy "Tombol"?

Tombol szó jelentése
tombol (ige)
Fájl:Tombol.jpg
Mérgében ugrándozik, ordítozva veri talpát a földhöz, dühöng.

Tombolt mérgében.

Csinált valami hasonlót Kovács Zoltán, vagy csak újságírói fantáziálásról van szó, hogy egészen finom és tapintatos legyek a jelzőkkel?
Géza
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Cherry
Sz@r tetü, csak úgy mint ti V.Jucikával a nemzet rib@nca fidesz módra
teuton
@Géza: Mezgageza, tudom, analfabeta vagy, de olvass majd valamikor utana -ha megtanultal olvasni!-, hogy hogyan is volt az, amikor a Szofoso Nemetorszagba utazott ott kilincselni azert, hogy a lefogott magyar neonacit engedjek ki?! Aztan a baltas gyilkost miert is engedtek ki, hogy otthon letöltse a bünteteset? Ezt az olaszok is megigertek! Ja, hogy mi lesz a vege, az mar a masik orszagon mulik...
teuton
@Géza: A baltas gtyilkosnak nem??? Ja, nem, mert Azerbajdzsanbol olajat/gazt kap a potrohos a kipcsak testvertöl...
Dr. Proktor
@Maccska: Helyes! Nehogy mán' báncsák a mi szeretett náci tezsvéreinket!
simmering73
Na előkerült a kalapból ez a kopasz bohóc is?
Pusztai
Hábaszodfitymatöltelék, a covidnál kb 32 ezer embert öltetek meg tudatosan, - tömeggyilkosság, a helytele tudatos intézkedés,- évente kb 35 ezer embert öltök meg az egésszégügy alul finanszírozása okán, fele annyi tisztító és fertőtlenítőt használnak mert nincs rá pénz.
miért?
MERT ELLOPJÁTOK!
NKF
12 évet magyar börtönben a digó kurvának! Majd jobban meggondolja magát a többi rohadék,hogy mikor balhézzon Bp-en!
Géza
@teuton: Nincs Németország! Egy teljesen identitását veszített, globalofasiszta gyarmat van, ahol büntetik az őslakosokat, ha a hazáról mernek szólni!
teuton
@Géza: Mezgageza, ennel nagyobb baromsagot meg nem hallottam! De ha nincs mar nemetorszag, akkor hol dolgozik es le (JOBBAN, MINT MO-ON!= 200ezer magyar, valamint at összes aruhazlanc a Lidltöl az Aldiig, valamint a Mercedesztöl az Audiig, vajon honnan települtek MOra es foglalkoztatnak több 10000 magyart??? Arrol meg azert jo lenne, ha tajekozodnal, ki is a valodi öslakos, pl. MOon?! Az avarok, szlavok vagy masok? Es mi lett a kunokkal, besenyökkel, szlovakokkal, svabokkal es egyeb nepekkel, azok sem magyarok, csak akik analfabetajent rovasirassal kommunikalnak es nyereg alatt puhitjak a teliszalamit???
balos
Csicska tetű fideSSes felszopók!Az 50ezer megvédett Covidos halott vajh mikor üti át a nemzethy "páncélotok?
KisTehen
@Maccska: ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik ... mindjárt itt terem csak úgy képében
Géza
@teuton: Válaszoltak neked, nem ismételgetem, bimbó!
teuton
@Géza: Mezgageza tanulj meg olvasni! en.wikipedia.org/wiki/German Bocs, mindig elfelejtem, hogy te magyarul sem tudsz, nemhogy külföldiül...
Géza
@teuton: Megint ide jöttél szemtelenkedni? És jól esik azokra rácssholni, akik benneteket semmibe se néznek? Idegenek!
nemkati
"alapos a gyanúja annak, hogy Ilaria Salis azért utazott Magyarországra két szélsőbaloldali ismerősével, hogy ártatlan embereket verjenek össze Budapest utcáin." Na ezt a baromságot csak nem gondolja ez a debil Kovács? Mindig sikerül magából kiindulnia, amikor megpróbál sikertelenül más fejével gondolkodni.
Dr. Proktor
A "majdnem megöltek" azért más kategória mint akik ellen fellépett a tanárnő, azoknak a példaképei és ősei százezreket öltek meg, zsidókat, cigányokat és másként gondolkodókat!
Gazságszolgáltatás ami itt folyik...
teuton
@Géza: Mezgageza, miröl pofazol? Elöbb tanulj meg olvasni, analfabeta birka! Aztan kaphatsz te is nehany lajkot OKOS hsz-re, Na de erre a következö 20 evben nem lesz pelda, az 1%at sem fogod elerni annak, ami nekem van...
Csizmás Kond
@nemkati: ...tényleg rosszul fogalmazott száz százalékra biztos hogy azért jöttek...sőt a gyilkossági szándék is ugyanúgy megáll ugyanis csak a szerencséjén múlott az illetőnek hogy nem verték agyon ezek a genya pribékek.
Csizmás Kond
...kötelet a pribékeknek és billogot a pártolóinak !
Géza
@teuton: Nem izgat, hogy tahó módon szólongatsz be, te idegen, amíg nem akarsz ide jönni! Maradj csak németisztánban és nyalogasd a kalifátus tagjait!
Géza
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
@Géza: Azok akik itt őket pártolják csak annyiban különböznek az olasz német meg mittudommilyen náci gyilkosoktól hogy ezek ezután fognak hasonló hőstette véghez vinni...mert aki az ilyent helyesli az maga is pribék.
Géza
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Cherry
Akkor hozzá ti mi vagytok?? retkes hazudozó nép tolvajai, börtön mélyén fogtok rohadni a zsiros disznóval ,,ott a börtön udvaron focizhattok patkányok
teuton
@Maccska: Herelt Kandur, nehogy mar te majd megaszondod a jogallamot! Hany pert is bukott a magyar allam az EU-Birosagon? Hany millio karteritest es perköltseget kellett fizetni?
vacsi
Tökéletesen igaza van, egyet javítanék: ez a féreg nem "hölgy"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.