Vasárnap reggel egy Facebook-bejegyzésben reagált Gyurcsány Ferenc a Magyar Péter-jelenségre, aki megpróbálja elmagyarázni, mi a különbség a Demokratikus Koalíció vezette régi ellenzék és a politikai pályára lépett férfi és követői között.

Nem meglepő a DK elnökének lépése, tekintettel arra, hogy a szombati Kossuth téri demonstráción Magyar a beszédében úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc „a pillére és a biztosítéka a NER-nek”, és szerinte ami húsz éve változatlan, az Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc párosa, és „Magyarország azért nem jut semmire, mert a magyart a magyar ellenségévé tették.”

Itt a világ vége – Gyurcsány ezúttal nem táncol, hanem keménykedik Varga Judit exével

Gyurcsány szerint ők egy percig sem szolgálták Orbán rendszerét, nem úgy, mint Magyar Péter    Fotó: MTI/Kovács Attila

Minderre válaszul fogalmazta meg Gyurcsány Ferenc, hogy mi különbözteti meg a régi ellenzéki pártokat és híveiket a váratlanul felbukkant Magyar Pétertől és követőitől. Mint írja: vannak választók

· „akik történelmi gyalázatnak tekintik Orbán kormányzását, akik azzal egy percre se alkudtak meg;

· akik mindig elutasították a Fidesz korlátlan uralmi törekvéseit;

· akik embertelennek és elfogadhatatlannak gondolják, hogy a fideszes hatalom emberi mivoltában alázta és alázza meg valamennyi ellenfelét;

· akik a lopást lopásnak, a korrupciót korrupciónak tekintik akkor is, ha az állítólag egy új nemzeti középosztály felépítését szolgálná;

· akiknek Putyin sok-sok éve gyilkos zsarnok;

· akik úgy gondolják, hogy Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk, a normalitás, a jobb élet reménye;

· akik egyetlen percig se szolgálták Orbán rendszerét, soha nem szavaztak a Fideszre;

· akik az Orbánnal szembenálló ellenzék teljeskörű együttműködését és nem megosztását, pláne nem leváltását sürgetik;

· akik kisebb sikerek és hatalmas nehézségek, kudarcok közepette töretlenül küzdenek mindezekért hosszú évek óta,

· és akik mindezek ellenére nem kötnek kompromisszumot Orbánnal, nem keresik a jobboldal kegyét, akik kitartanak egymás mellett és nem dobják oda meggyőződésüket a pillanat ígéretéért,

· akik még nem fáradtak el a küzdelemben és nem bízzák azt tegnapi ellenfeleikre.”

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Azt azért nem kell hagyni, hogy magyarpéter az általa elmondott célokkal tökéletesen azonos célokért évek óta küzdő más pártoknak a hátára térdepeljen ! Nem is ízléses, és nem is célravezető. Ha a többiek nem állnak ellen, akkor nyert a nemtudommi, ha meg ellenállnak, akkor szétcseszik az ellenzék erejét ! Ezt rogán sem találhatta volna ki jobban, és már márki-zayt is a végzete felé sodorta ! Ezt mintázza a magyarpéter is ? Vagy okosabb lesz ennél? A lenézett ellenzék egyelőre kiváncsian figyel, ami nagy bölcsességre vall. És még egy, előre nem adunk olyan jelzőket senkinek sem, hogy korrupciómentes, becsületes...ilyent csak utólag, kiérdemelten !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Az ellenzék semmi tevése ide vezetett.
sokanvagyunk
Féltékenységében megsért sok százezer embert, utoljára neki sikerült ekkora tömeget megmozgatni, 2006-ban - pedig nem hívta őket.
rücsü41
Nem keménykedni kellene azzal aki Orbánt le akarja váltan és még egy !Tanulni kellene, hogy hogyan csinálja, hogy ő nem annyira ismerten is több tüntetőt tud kivinni az utcára mint az ellenzékinek mondott pártok összesen , akik most is jól meg vannak a hatalom árnyékában!Nem sütkérezni vagy dagonyázni kellene a megengedett lehetőségen belül, hanem keményen , nap-mint nap politizálni olyan témákkal amelyek az embereket érdeklik.Mert most az látszik, hogy még az ellenzék i s megelégedett helyzetével, nem akar a kormányzó párt helyébe lépni, szép csendesen elpolitizálgat és egymást cseszteti amire egyetlen egy szavazó sem kíváncsi.Intézzék el egymás között a problémáikat, és ne akarja egyik párt sem megmondani a másiknak , mar ha együtt akarnak működni, hogy miben hibázott, mert nem a hibákat kell kiemelni, hanem azt ami összeköti ezeket a pártokat.Ha erre nem hajlandók, akkor ne szédítsék az embereket az összefogással, mert itt nincs semmiféle összefogás, csak összezördülés van.
Toller Béla
Azt azért nem kell hagyni, hogy magyarpéter az általa elmondott célokkal tökéletesen azonos célokért évek óta küzdő más pártoknak a hátára térdepeljen ! Nem is ízléses, és nem is célravezető. Ha a többiek nem állnak ellen, akkor nyert a nemtudommi, ha meg ellenállnak, akkor szétcseszik az ellenzék erejét ! Ezt rogán sem találhatta volna ki jobban, és már márki-zayt is a végzete felé sodorta ! Ezt mintázza a magyarpéter is ? Vagy okosabb lesz ennél? A lenézett ellenzék egyelőre kiváncsian figyel, ami nagy bölcsességre vall. És még egy, előre nem adunk olyan jelzőket senkinek sem, hogy korrupciómentes, becsületes...ilyent csak utólag, kiérdemelten !
Nyírfa
@Toller Béla: 10.51

" Azt azért nem kell hagyni, hogy magyarpéter az általa elmondott célokkal tökéletesen azonos célokért évek óta küzdő más pártoknak a hátára térdepeljen ! Nem is ízléses, és nem is célravezető. "

Vajon hányan látják a tegnapi tüntetők közül?
KisTehen
már feri és látja a jövőt

HAHAHA
csak úgy....
ferkó szerint minden maradjon a régibe, ezért mindent el is követ !
feri ha nem is tudatosan de ö lett 0rbán legjobb embere!
feri egy tudálékos önimádó ,ugyan úgy mint a volt kisz kollégája a viki!
Philip Marlowe
Én megmondom őszintén kíváncsi voltam, hogy ez a depressiós idegbeteg M.P. mitől olyan érdekes több ezer ember számára...ezért néztem élőben a "beszédét"...
Hmmm... Azt kell mondjam, hogy Gyurcsány Ferenc felértékelődött a szememben!
Neki vannak gondolatai, mondanivalója...
De ez a ficsúr annyi baromságot hordott össze 45 perc alatt mint a teljes ellenzék 14 év alatt!
Nem értem. Az emberek akik ott voltak a helyszínen hogy bírták ezt ki? Miért nem indultak haza 20perc után?...ÉRTHETETLEN!
Nem hallották mit mond ez az ember?
Olyan érzésem volt, mint a Brian élete c. filmben amikor tök mindegy mit mond a messiás, éljenezni kell!
Pl. Brrian azt mondja: "Menjetek a picsába!" ...erre a tömeg, "hogy menjünk a picsába?"...
Nos ennyi!
csak úgy....
@Maccska: te köztük alszol,hogy mindenröl tudsz?
Sakk Matt
@Philip Marlowe: "Olyan érzésem volt, mint a Brian élete c. filmben amikor tök mindegy mit mond a messiás, éljenezni kell!
Pl. Brrian azt mondja: "Menjetek a picsába!" ...erre a tömeg, "hogy menjünk a picsába?"...
Nos ennyi!"

Tipikus NER-es félremagyarázás!
Brian NEM AKAR messiás lenni, az idióta tömeg látja őt annak. Míg Magyar szintén nem messiás, de már jelentkeznek azok a tünetek, melyek azt mutatják, szívesen lenne az. És itt a tömeg nem idióta, inkább fáradt és csalódott másfél évtizede.
Szerintem ismét csalódni fognak...
verőce21
Nem rossz ez, hogy tovább morzsolódik az ellenzék, no...!
Ha sikerülne egy ep-helyet elvenniük a momentumtól, már megérte Magyar Péter...!
viccesvigságok
az elmult 90 évben 100 -ban volt rá példa mondott ám magyar honvédelmi miniszter is olyat Nem akarok egy katonát sem látni mert miattuk van a háború (délvidéki volt amugy ) eladtak minden fegyvert lőszert. na 2 hónap elteltével már BUDAPEST Vác magasságáig jőttek nos? sakk helyedben én kivárnám
Menőmanó
@Nyírfa: 10:51 Azt is tegyük hozzá, hogy évek óta SIKERTELENÜL küzdögetnek. Ebből lett elege az embereknek.
Bevallom, nekem is voltak, és vannak is fenntartásaim, de örülök, hogy végre valaki felkavarta az állóvizet.
Pusztai
Fletó!
Baszod esetleg pl. nem aztkéne megkérdezned: Magyarországon lakossági csere folyik?

"Tavaly hagyták itt a legtöbben Magyarországot 2010 óta: az elmúlt 14 évben 324 ezernél is többen kezdtek külföldön új életet"

Tizenéve a fidesz egyk ütőkártyája Gyurcsány, és ez a fasz és környezete nem lép ez ellen.
qrvára tele a tököm vele!!
Pusztai
.Einstein is megmondta, ha valaki kétszer ugyanazt csinálja és kiderül az hibás, harmadszorra csak az ostoba lépi meg.
már 4x meglépték!!!
Fletó!
Tudod ki volt Einstein??
Nyírfa
@Menőmanó: Egy véleményen vagyunk. A sikertelenséget illetően is, az állóvíz felkavarásában is, és a fenntartásokban is.
Csak, amíg láttam a '89-es Orbán hetyke "forradalmiságának" a hamisságát, úgy látom Magyar pozőrségét is, látom az ellentmondást nem tűrő rigidségét, a hevenyészett "politikusi" ambíciókat, ugyanazt a karrieristát, mint amilyen Orbán Viktor volt, aki ma már a fasiszta vezér szerepére gyúr.
És óvnám ezt a népet, mert attól tartok, éhségében nem veszi észre, hogy romlott ételt eszik.
Menőmanó
@Nyírfa: Megértelek, engem is emlékeztet a fiatal orbánra, de mostanában kezdek puhúlni. Most már úgy vagyok vele, hogy jobb beleállni a dolgokba, mint utólag sopánkodni, hogy mi lett volna, ha...
Nyírfa
@Menőmanó: 14.25

Igen, csak nagyon fontos figyelmi minden információra, ingerre, intuícióra, hogy ne lépjünk bele ugyanabba a folyóba.
De alapjaiban egyetértünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.