Észak - Csepelen lenne az új vidámpark.

Vitézy Dávid, aki főpolgármesteri posztra pályázik, tegnapi Facebook-bejegyzésében tett említést arról, hogy tervei között szerepel egy friss vidámpark kialakításának elindítása Budapesten. A projekt során a kiváló európai minták és működtetők felkutatása mellett magánbefektetők bevonására is sor kerülne. Mint fogalmazott, a helyszín kijelölése előtt részletes várostervezési előkészületeket kell végezni, de a tervek szerint Észak-Csepel lenne az új vidámpark otthona.

Vitézy Dávidnak konkrét terve van, hol lesz ismét vidámpark

Fotó: Vitézy Dávid Facebook oldala

Itt egy óriási elhanyagolt volt ipari zóna és a város által elfeledett, mára gazzal benőtt terület található, melyet korábban felhőkarcoló-negyeddé akartak alakítani, de azóta is parlagon áll

– mondta Vitézy.

A jelenlegi fővárosi tervek alapján egy új, jelentős városi közpark kialakítását tervezik ezen a helyen, amelynek előkészítő munkálatai 2021-ben indultak el. Az álláspontja szerint egy ilyen nagyméretű közpark csak akkor lehet élettel teli, biztonságos és népszerű, ha szabadidős tevékenységek is helyet kapnak benne.

A főváros következő vezetésének elsősorban abban kell előrelépnie, hogy helyet találjon, tárgyaljon, befektetőket csábítson Budapestre, és mindent elkövessen, hogy újra legyen Vidámpark

- nyilatkozta Vitézy.

Érdemes megemlíteni, hogy a szomszédos fővárosokban, mint Belgrád, Bukarest, Bécs, Pozsony és Ljubljana, majdnem mindenhol találhatóak vidámparkok. Ezek között is kiemelkedik a bécsi Práter, amely a magyar látogatók körében is népszerű. Ezzel szemben Budapest azon kevés fővárosok egyike, ahol nincs ilyen szórakoztató létesítmény.

Budapesti Vidámparkja 2013-ban bezárt, mivel a területet a sikeresen működő és növekedni kívánó Fővárosi Állat- és Növénykert vette át.

Az volt az egyedüli opció, hogy a Vidámpark felé terjeszkedjenek, ezért jött az ötlet, hogy a már nem támogatott, elhanyagolt Vidámpark helyén bővítsék az állatkertet, és a Vidámparkot helyezzék át egy nagyobb területre. Ez a terv még nem valósult meg.

Külön érdekességként említhető, hogy 2023-ban Szabó József vállalkozó elhatározta, hogy megvalósítja gyermekkori álmát, és negyven év alatt gyűjtött játékaival újra megnyitja a fővárosi vidámparkot a XVII. kerületben.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ennek az ökörnek is elmentek otthonról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ennek az ökörnek is elmentek otthonról.
CsipkeRózsa
Az előző vidámparkot részben azért szüntették meg, mert elhanyagolt, nem-támogatott volt.

A létesítendő vidámparkot ki fogja, és miből támogatn?
Sok vidéki is látogatta és szerette a vidámparkot, Csepelre kijutni egy elég nagy + utazást kívánna tőlük.
Qqberci
Dávid vitéz! Nem kéne előbb a szétqrt Közlekedési Múzeumot rendbetenni?...
Eladott Ország
Dávidka! Inkább egy új állatkertet építs, és te lennél benne a főmajom! Báránykáim! Nem kell félni, nagyon jó lesz. Vitézy Zsófia testvére Vitézy Dávidnak, és Orbán Viktor unokatestvére !
twitter.com/janos_hary/status/1770334117302817128/photo/1
namihami
Persze, azért a mini Dubaj területet mégse merte javasolni! Az a nagyobb halak medencéje lett!
Menőmanó
Biodómmal mi lesz? Inkább azt kéne befejezni, ha már ilyen jól megy.
percsi
Dávidka már most szórná a milliárdokat!
Pegero
Észak-Csepel lenne az új vidámpark otthona - mondja Vitézy Dávid.
Kari Gerinek van fogalma róla, hogy az hol van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.