Észak - Csepelen lenne az új vidámpark.

Vitézy Dávid, aki főpolgármesteri posztra pályázik, tegnapi Facebook-bejegyzésében tett említést arról, hogy tervei között szerepel egy friss vidámpark kialakításának elindítása Budapesten. A projekt során a kiváló európai minták és működtetők felkutatása mellett magánbefektetők bevonására is sor kerülne. Mint fogalmazott, a helyszín kijelölése előtt részletes várostervezési előkészületeket kell végezni, de a tervek szerint Észak-Csepel lenne az új vidámpark otthona.

Vitézy Dávidnak konkrét terve van, hol lesz ismét vidámpark

Fotó: Vitézy Dávid Facebook oldala

Itt egy óriási elhanyagolt volt ipari zóna és a város által elfeledett, mára gazzal benőtt terület található, melyet korábban felhőkarcoló-negyeddé akartak alakítani, de azóta is parlagon áll

– mondta Vitézy.

A jelenlegi fővárosi tervek alapján egy új, jelentős városi közpark kialakítását tervezik ezen a helyen, amelynek előkészítő munkálatai 2021-ben indultak el. Az álláspontja szerint egy ilyen nagyméretű közpark csak akkor lehet élettel teli, biztonságos és népszerű, ha szabadidős tevékenységek is helyet kapnak benne.

A főváros következő vezetésének elsősorban abban kell előrelépnie, hogy helyet találjon, tárgyaljon, befektetőket csábítson Budapestre, és mindent elkövessen, hogy újra legyen Vidámpark

- nyilatkozta Vitézy.

Érdemes megemlíteni, hogy a szomszédos fővárosokban, mint Belgrád, Bukarest, Bécs, Pozsony és Ljubljana, majdnem mindenhol találhatóak vidámparkok. Ezek között is kiemelkedik a bécsi Práter, amely a magyar látogatók körében is népszerű. Ezzel szemben Budapest azon kevés fővárosok egyike, ahol nincs ilyen szórakoztató létesítmény.

Budapesti Vidámparkja 2013-ban bezárt, mivel a területet a sikeresen működő és növekedni kívánó Fővárosi Állat- és Növénykert vette át.

Az volt az egyedüli opció, hogy a Vidámpark felé terjeszkedjenek, ezért jött az ötlet, hogy a már nem támogatott, elhanyagolt Vidámpark helyén bővítsék az állatkertet, és a Vidámparkot helyezzék át egy nagyobb területre. Ez a terv még nem valósult meg.

Külön érdekességként említhető, hogy 2023-ban Szabó József vállalkozó elhatározta, hogy megvalósítja gyermekkori álmát, és negyven év alatt gyűjtött játékaival újra megnyitja a fővárosi vidámparkot a XVII. kerületben.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ennek az ökörnek is elmentek otthonról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Dávidka! Inkább egy új állatkertet építs, és te lennél benne a főmajom! Báránykáim! Nem kell félni, nagyon jó lesz. Vitézy Zsófia testvére Vitézy Dávidnak, és Orbán Viktor unokatestvére !
twitter.com/janos_hary/status/1770334117302817128/photo/1
namihami
Persze, azért a mini Dubaj területet mégse merte javasolni! Az a nagyobb halak medencéje lett!
Menőmanó
Biodómmal mi lesz? Inkább azt kéne befejezni, ha már ilyen jól megy.
percsi
Dávidka már most szórná a milliárdokat!
Pegero
Észak-Csepel lenne az új vidámpark otthona - mondja Vitézy Dávid.
Kari Gerinek van fogalma róla, hogy az hol van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.