A kiszivárgott felvétel szerint egy ismerősét majdnem elvitték a rendőrök, mert megcsúszott egy pályázati elszámoláson

Balog Zoltán a kegyelmi botrány kellős közepén, március 9-én a Ráday Ház dísztermében lévő konferencián közel négyszáz ember előtt beszélt arról, hogy látja a Novák Katalin államfő és Varga Judit igazságügyi miniszter lemondásához vezető utat. Ezt a szöveget a444.hu megszerezte. A zárt körben elmondott beszédből kiderül, hogy nemcsak a bicskei gyermekotthon vezető-helyettese, K. Endre ügyében járt el kegyelemért, hanem más ügyében is bepróbálkozhatott.

Újabb balhé derült ki a botránypüspökről – Balog Zoltán másnak is kegyelmet akart adni

Balog Zoltán másnak is kegyelmet akart adni/Fotó: MTI/Vajda János

„Lelkipásztor társammal megkaptam a jelzést azokról, akiket jól ismertem a politikából, a közéletből (?), hogy ezt az embert a rendőrök fogják elvinni, mert a pályázati elszámolás nem úgy sikerült, s volt egy álmatlan éjszakám, másnap reggel bementem a püspöki hivatalba, és mondtam a helyettesemnek, hogy baj van, most mit csináljak? Végig azon gondolkoztam, hogy most kit kellene felhívni, hogy kéne elrendezni úgy, hogy ne legyen törvénytelen; de azért van valami mozgástér, hogy visszafizessék, másképp csináljuk, adunk hozzá, csak hogy megmentsük azt az embert – mondom, hogy most mit csináljunk? S azt mondta, hogy először imádkozzunk! Na, ez a különbség! Hogy valaki közéletileg és politikailag közelít meg valamit, még ha a cél helyes is, vagy pedig lelkileg közelít meg. Ez kerül mérlegre.”

A szövegből nem derül ki, hogy milyen ügyben és kiről van szó, ezért a lap megkereste Balog Zoltánt, ám válasz nem érkezett.

A kegyelmi ügyben betöltött szerepéről pedig azt mondta:

„ha valaki úgy gondolja, hogy valaki egy konkrét ügyben, amiért valaki súlyosan megbűnhődött, méltatlan büntetést kapott, egyébként is nem úgy bűnös ember, ahogyan kimondta a bíróság – még ha ezzel ítéletet nem is kérdőjelezünk meg –, akkor az a dolga, hogy kegyelmet kérjen, ha erre van lehetősége.”

Még azt is hozzátette:

„Emlékszem, amikor először kaptam egy ilyen üzenetet valakitől – régi szolgatársam és lelki testvérem –, hogy te vagy a mi Józsefünk ott a fáraó udvarában, hát intézkedj, csináld, mondjad, kérjed! És amikor lelkipásztorként kértem, akkor – talán kevésbé figyeltetek erre – együtt (?) lelkipásztor társakkal (együtt) kértem, akiknek a nevét soha nem fogom kiadni, mert nem akarom (…?), meg iskolaigazgatóval, meg tanárokkal, meg szülőkkel, meg diákokkal, akik kiálltak egy 40 éves pedagógus pálya mellett…”

A református egyházon belül többen követelik Balog Zoltán püspök lemondását.

Forrás: 444.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Minél többet beszél ez a pedofilsimogató püspök, annál többet árt a maffiának és annál többet használ a bűnszervezet ellen fellépőknek!
Így hagyni kell ezt az elszabadult hajóágyút, had dolgozzon, szövegeljen..!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Ez a féreg nemhogy papnak,de WC pucolónak sem való!
dr. prédikátor
Ez a balog páter egy aljas mocsok féreg!!!
csak úgy....
ezt a faszit drágább lesz erkölcsileg kitataroztatnia a fidesznek mint amibe a jáki templom került...,persze ök nem garasoskodnak ha az ekölcstelen papjaikról van szó... ,akiktöl 0rbán jött a miséröl...
Béla333
Minél többet beszél ez a pedofilsimogató püspök, annál többet árt a maffiának és annál többet használ a bűnszervezet ellen fellépőknek!
Így hagyni kell ezt az elszabadult hajóágyút, had dolgozzon, szövegeljen..!!
Őrnagy
Ugyan Gyagyások! Az egyház tanításába tartozik a megbocsájtás! Ez az egyház dolga, viszont helytelen dolog volt egy egyházi személyt tanácsadóként is foglalkoztatni, pláne megfogadni a tanácsait!
A püspök úr bárkinek megbocsájthat és imádkozhat a lelki üdvéért, de ezzel a polgári igazságszolgáltatásnak és a köztársasági elnöki hivatalnak semmi dolga nem szabad, hogy legyen! Aki az egyházi tanok követése miatt gyűlölködik egy egyházi vezető személyre, az súlyosan Gyagyás!
Őrnagy
A legtöbb kegyelmet Göncz Árpád adta: 1245 kegyelmi kérvényt hagyott jóvá, azóta se foglalkozott vele a kutya se!
Ezzel (Kovács Endre) kegyelmi kérvénye is csak azért lett ennyire felkapott, mert az ellenzéknek éppen semmi ötlete nem volt, hogy mivel kezdhetne bele egy lejárató kampányba, és egy saját magát felkapó figyelemfehívó tevékenységbe.
Amúgy csak jogszerűen elítéltek kapnak ezért, vagy azért kegyelmet, tehét ahogy az ellenzék ezt az ügyet felkapta, minden más kegyemi ügyet is nyilvánvalóan fel lehetett volna ugyanígy Göcz Árpád idejében is valakiknek kapni, de nem volt rá sehol igény, így meg se tudtuk azóta se, hogy akiket Göncz árpád kegyelemben részesített, hány sokkal visszataszítóbb bűncselekmény miatt ítéltek el, mint amiért K. Endrét elítélték, aki nem követett el pedofil cselekményt, és arra is csak egy közvetett, nem túl meggyőző "bizonyíték" volt, hogy a tényleges pedofilt megpróbálta kimosdatni, ami vagy igaz volt, vagy nem, mert K. Endre most is tagadja, hogy igaz lett volna! Követlen bizonyítés és tettenérés hiányában a bíróságok csak mérlegelés (egyetlen cigánygyerek tanúvallomása) alapján mérlegelhettek! Egy olyan cigánygyerek tanúvallomására, aki hol megszökött, hol visszament az intézetbe, és amellett rendszeresen hazudozott.
Ez természetesn nem feltétlen jelenti azt, hogy a bíróság tévesen döntött, de nem zárható ki a tévedés, miközben a sok Gyagyás akik ott se lehettek, azóta is folyamatosan gyaláznak minden érintettet politikai megfontolásból, hiszen tények nekik se állhatnak a rendelkezésükre, ahogy nekem se, persze az ártatlanságról se!
Yoda69
A mocskos pedofideSS meg hány pedofilt és bűnözőt akár a magyar társadalomra szabadítani? Remélem júniusban a választok megmutatjak ezeknek a tetves nepnyuzoknak, hogy van más út is.
Lepényleső
Igaz lehet minden szava,- annak aki azt még soha nem hallotta?
Béla333
Nyilván ez a Balog intézte el azt is, hogy vagy 1300 embercsempészt büntetésük letöltése előtt engedjenek szabadon.
Mert ő olyan jólelkű...
Philip Marlowe
"Újabb balhé derült ki a botránypüspökről "

Az olasz BOTRÁNYAPA meg az antifás újnáci lányának akart kegyelmet...
Ilyen idióta címet adni firkászkám, nagyon kicsi agyra vall!
Őrnagy
@Philip Marlowe: Az itt visítozó Sorosbérköcsög libkány seggfej csürhének az olasz antifás újnáci fasiszta ügyének a mentegetése teljesen "rendben" van.
csak úgy....
@Philip Marlowe: @Őrnagy: ugye ti szobatársak a dilinyós házban? -végre egy jó hír rólatok..
teuton
@Philip Marlowe: Analfabeta ujnaci birka! Az olasz apa nem akarhat es nem is akar kegyelmet, mert a lanya nincs is elitelve!!! Az mas kerdes, ha eleiteli egy magyar birosag, akkor hol kell letöltse a bünteteset (lasd azeri baltas!), ill. mit szol majd erre az EU-Birosag... Na de minek is oktatok en egy agyatlan analfabetatolvasasra ...
namihami
Ott a helye az Úr jobbján! Akkor ez az igazi jobbkézszabály!
Clavigo
@Philip Marlowe: @Őrnagy: Ti miről vakertek,,kretének ?
Qqberci
@dr. prédikátor: Ezt az ájtatosmanót nem lehetne egyszerűen agyoncsapni?...
Dr. Proktor
Balog elmehetne fogadott prókátornak a bűnözők közé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.