A 2011 januárjában kezdődött patkányirtás során először a lakatlan szigeteket tisztították meg a nem kívánatos rágcsálóktól. A mostani második szakasz a mintegy 180 millió patkányt számláló Pinzon szigetet és a jóval kisebb Plaza Sur területét vette célba.

Forrás: zold8.hu
Feltöltő: Judka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Judka
Mennyi méreg kellhet száznyolcvanmillió patkány likvidálásához?
Judka
@dragonita: És vajon hogy szelektál áldozatot a méreg? :)
dragonita
@Judka: nem tudom...ki nem állom a patkányokat...
kerék
@Judka: Gondolom, hogy csak azt öli meg ami megeszi...

Bár a mi kutyánk is bekajolt egyszer 3 patkánymérget és semmi baja nem volt.
palika
Nálam a tikoknál van egy szép szürkés patkány, már-már családtag!!! Valamikor szemezünk egyet és tovább áll...nem is értem mi a baj velük!! Igaz a tojás héjat nagyon szereti, de a sárgáját meg a fehérjét nem...azt meg a szárnyasok beszippantják! Ha tojást akarok, el kell kapnom már eséskor, ha volna időm, nem lenne gond, de így...
sza
@palika: Nálunk is van patkány , tik is , de én utálom!!! Mérget a kutyák miatt nem tehetünk ki, ezért a kutyákat összeeresztjük a tyúkokkal . Elkaptak már egy pár patkányt , főleg a tacsi! Nagy büszkén ül mellette... várja a dicséretet. Meg is kapja mindig!
A Tündik bündije
Irtsák, egyetértek. Jöhetnek a Parlamentbe is, mert az a szép, patinás épület is nagyon fertőzött.
sza
@A Tündik bündije: Kölcsön adom a tacsit!
palika
@sziráki ágnes: Vigyázz mert a patkány is gerinces...olyan mint a politikus, bankár,,,stb!
sza
@palika: Ajjaj akkor most mit tegyek? :-)
palika
@sziráki ágnes: Ereszd el a kutyákat, hadd szedjék össze ezeket a patkányokat!!
sza
@palika: De ha beteg lesz ? Ennyi romlott agyat! Nem neki való! Állatkínzás lenne! Az én kutyám sokkal többet ér ennél , hogy ilyenekkel mérgezzem... :-)
palika
@sziráki ágnes: Ha nem eszi meg, akkor nincs nagy baj, csak úgy egyszerűen harapja el a torkukat és már köpje ki!
sza
@palika: de akkor is hozzá kell hogy érjen a bőrükhöz! Szegény tacsi, csalódna bennem! Inkább odaadom a másikat! Nagy német juhász! Egyszer elkapott valakit, az illető vigyázzba ült előtte a földön!
Judka
Mondjuk szerintem ez eleve elvetélt ötlet. Ahova egyszer betette a lábát egy ilyen sikeres faj, mint a patkány, onnan nem lehet már kiirtani - kivéve, ha jön egy erősebb ellenfél, ami kiszorítja, megeszi.
sza
@Judka: Mi lenne az a sikeresebb ellenfél?
Judka
@sziráki ágnes: Nem tudom, csak feltevés. Egy olyan kisemlős, ami természetes ellensége, mondjuk a macska. De mivel macska nincsen (eredetileg) a Galápagoson, ezért ha azt beviszik a patkány ellen, azzal legalább akkora károkat okoznak, mint magával a batkány behurcolásával. Erre szerintem már nincs megoldás.
Judka
@Judka: batkány az persze patkány, remélem ez egyértelmű :)
sza
@Judka: A macska ne természetes ellensége, egy nagyobb patkány simán elbír egy macskával! Azt hittem van valami ötleted, mert nálunk akad szép számmal!
Judka
@sziráki ágnes: Akkor lapátnyél? :)
sza
@Judka: Na én oda nem megyek! A tyúkokat is a férjem eteti! Az a baj hogy tőlünk nem messze birkákat tartanak! onnan jönnek az egész környékre! Annyit már elértünk hogy a tyúkokat nem bántják a kutyák miatt nem férnek hozzájuk. De a gyermekem a múltkor homokozott a patkány leült vele szembe! El se szaladt még akkor sem amikor a férjem odament. Mérgezett volt, el volt kábulva! Gondold el ha rátámad a gyerekre, vagy a fiam megfogja... :-(
Judka
@sziráki ágnes: hát... nem tudom, mit lehetne ellenük. Esetleg kérjetek abból a galápagosi méregből :)
sza
@Judka: Hi hi ... De legalább megpróbáltad! :-)
Feraj49
Nálunk is vannak patkányok,csak az irtókat nem engedik be az őrök !
@palika: 19,45-re :bocs.hogy javítanék így :vigyázz a patkány az gerinces,nem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.