Legalább két fekete csuklyás fegyveres támadt rá Kalasnyikovokkal a francia szatirikus magazin, a Charlie Hebdo szerkesztőségére Párizsban.

Az AP hírügynökség szerint 10 újságíró biztosan meghalt és három rendőr megsebesült, ketten pedig meghaltak. A legfrissebb hírek szerint tehát 12 halott biztosan van. A 20 Minutes.fr úgy tudja, hogy a szerkesztőségből többen a tetőre menekültek.

12 embert megöltek egy francia szerkesztőségben

12 embert megöltek egy francia szerkesztőségben

A BBC azt írja, a lap számos közéleti kérdésben nyilatkozott meg polgárpukkasztó módon. Legutóbb al-Bagdadiról, az ISIS vezetőjéről publikáltak karikatúrát, a legújabb lapszámban pedig – ami néhány óra múlva került volna az újságárusokhoz – Mohamed prófétával foglalkoztak.

A France24 arról ír, hogy a francia belügyminiszter a legnagyobb terrorkészültséget rendelte el.

Helyi források szerint a támadók előbb az előtérben nyitottak tüzet, majd az emeletre mentek. A France Info-nak egy szemtanú azt mondta, hogy a két férfi azt ordította: „Megbosszuljuk a prófétát", amivel a Mohamedről készült karikatúrákra utalhattak – írja az Index.

A támadók autóval menekültek el a helyszínről, a rendőrség jelenleg is üldözi őket.

Együttérzését fejezte ki a párizsi vérengzés áldozataival és családjaival Navracsics Tibor magyar EU-biztos szerdán Twitter-üzenetében.

A politikus úgy fogalmazott: sokkolta a Charlie Hebdo hetilap párizsi székháza elleni támadás híre. "Gondolatban az áldozatokkal és családjaikkal vagyok. A francia nép mellett kell most állnunk" – írta Twitter-üzenetében az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős tagja.

A sajtószabadság elleni támadásnak nevezte a német kancellár a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap párizsi székháza elleni szerdai terrorcselekményt.

Angela Merkel a francia államfőnek, Francois Hollande-nak küldött részvétnyilvánító táviratában kiemelte, hogy az "iszonyatos" terrorcselekmény nemcsak francia polgárok élete és Franciaország biztonsága ellen irányult, hanem "támadást jelent a vélemény- és a sajtószabadság, a szabad, demokratikus kultúra egyik alapeleme ellen", ami "nem igazolható semmivel".

Ezekben a "nehéz órákban szorosan francia barátaink mellett állunk" – tette hozzá a német kancellár.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@dömdödöm: Ja. :)
Főleg akkor, ha esze ágában sincs alkalmazkodni a befogadó ország törvényeihez, szokásaihoz, illemszabályaihoz...:(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@palika: Nem osztom a nézeteid. Még valamennyi igazat adnék, ha republikánus lenne az elnök, mivel ők érdekeltek a fegyvergyártásban!
A liberálisok nem érdekeltek a háborúban, és mindig tiltakoznak is a külföldön való hadviselés ellen.
Visszanézheted, hogy a nagyobb háborúkat mindig republikánus elnökök idején indították, nagy tiltakozások közepette.
A demokrata elnök jelöltek általában a háború befejezésének ígéretével kampányolnak!
palika
@bencemacska: Mindegy hogy republikánus vagy demokrata, amerika gazdasága a fegyvergyártásra épül, németek autógyártás, ruszkik földgáz illetve nyersolaj és lehetne sorolni, ez tény!!! Ezzel légyszi ne vitatkozz, mert ha valamit nem tudsz, az nem jelenti azt, hogy az nem jó, vagy az nincs!:-)) bocs
A kampány meg tudod mi, HAZUGSÁG, semmi máS! Mennyi idős is vagy? Téged még becsaphatnak, de majd ha a sorok között olvasol és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttél, nem fognak tudni, persze, ha liberálisok között élsz és nem hagyják, hogy kibontakozz, kinyílj, veszve vagy!!
bencemacska
@palika: Jó, hogy a korommal foglalkozol.
Örülök, hogy azt gondolod még gyűjtök tapasztalatot.
Ma születésnapom van!
palika
@bencemacska: Boldog születésnapot! Nem is bántalak többet, ma!:-))
bencemacska
@tivoli: Köszönöm, nagyon kedves vagy!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.