Legalább két fekete csuklyás fegyveres támadt rá Kalasnyikovokkal a francia szatirikus magazin, a Charlie Hebdo szerkesztőségére Párizsban.

Az AP hírügynökség szerint 10 újságíró biztosan meghalt és három rendőr megsebesült, ketten pedig meghaltak. A legfrissebb hírek szerint tehát 12 halott biztosan van. A 20 Minutes.fr úgy tudja, hogy a szerkesztőségből többen a tetőre menekültek.

12 embert megöltek egy francia szerkesztőségben

12 embert megöltek egy francia szerkesztőségben

A BBC azt írja, a lap számos közéleti kérdésben nyilatkozott meg polgárpukkasztó módon. Legutóbb al-Bagdadiról, az ISIS vezetőjéről publikáltak karikatúrát, a legújabb lapszámban pedig – ami néhány óra múlva került volna az újságárusokhoz – Mohamed prófétával foglalkoztak.

A France24 arról ír, hogy a francia belügyminiszter a legnagyobb terrorkészültséget rendelte el.

Helyi források szerint a támadók előbb az előtérben nyitottak tüzet, majd az emeletre mentek. A France Info-nak egy szemtanú azt mondta, hogy a két férfi azt ordította: „Megbosszuljuk a prófétát", amivel a Mohamedről készült karikatúrákra utalhattak – írja az Index.

A támadók autóval menekültek el a helyszínről, a rendőrség jelenleg is üldözi őket.

Együttérzését fejezte ki a párizsi vérengzés áldozataival és családjaival Navracsics Tibor magyar EU-biztos szerdán Twitter-üzenetében.

A politikus úgy fogalmazott: sokkolta a Charlie Hebdo hetilap párizsi székháza elleni támadás híre. "Gondolatban az áldozatokkal és családjaikkal vagyok. A francia nép mellett kell most állnunk" – írta Twitter-üzenetében az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős tagja.

A sajtószabadság elleni támadásnak nevezte a német kancellár a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap párizsi székháza elleni szerdai terrorcselekményt.

Angela Merkel a francia államfőnek, Francois Hollande-nak küldött részvétnyilvánító táviratában kiemelte, hogy az "iszonyatos" terrorcselekmény nemcsak francia polgárok élete és Franciaország biztonsága ellen irányult, hanem "támadást jelent a vélemény- és a sajtószabadság, a szabad, demokratikus kultúra egyik alapeleme ellen", ami "nem igazolható semmivel".

Ezekben a "nehéz órákban szorosan francia barátaink mellett állunk" – tette hozzá a német kancellár.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@dömdödöm: Ja. :)
Főleg akkor, ha esze ágában sincs alkalmazkodni a befogadó ország törvényeihez, szokásaihoz, illemszabályaihoz...:(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rakoczi
Azt hiszem egy ilyen cselekmény mindent elmond a résztvevők csoportjáról, ezért ennek megfelelően kell őket kezelni !!!
dömdödöm
Vissza kell toloncolni mindet a megfelelő kontinensre úgy ahogy a román cigányokat kirakták ,hiába fogadod be őket előbb vagy utóbb belerondítanak a sajtos bagettba .
Meneküljenek kínába ott próbáljon karasnyikovozni . Nem lehet közülük kiszúrni a terrroristákat mind ugyan úgy néz ki . :-(
36
@dömdödöm: Én biztos vagyok abban hogy az EU le fogja zárni a határait és kiteszik a MEGTELT táblát. Ugye-ugye. Hova vezet a kizárólagos liberalizmus.
m.macskosz
Az összes tetves terrorista pusztuljon el!, de azért talán nem kellene egy fanatikus nép vallási érzelmeivel szórakozni sem.
dömdödöm
Multikulturális társadalom . Tessék ! Minél szinesebb egy nemzet annál élettelibb érdekesebb fejlődésképesebb .
Annál veszélyesebb !!!
m.macskosz
@dömdödöm: Ja. :)
Főleg akkor, ha esze ágában sincs alkalmazkodni a befogadó ország törvényeihez, szokásaihoz, illemszabályaihoz...:(
dömdödöm
9 /11 , madrid 04 ,boston 013, brejvik ,afganisztán ,irak , irán , syria , Libia ,
al qaeda -isis :-(
73
Láttam a videót ahogyan a szerencsétlen rendőrt hideg vérrel kivégzi az a gyáva retek.Nagyon megrázó...Hagyjuk a vallást,mert egyik sem erre tanított eredetileg.Az más kérdés,hogy az elmúlt több 100 vagy 1000 év alatt hogy értelmezték a vallást.Ezek gyáva gyilkosok,mert fegyvertelen embereket öltek.Az igazi harcos szembe megy a másik harcossal.Remélem megtalálják őket és kegyetlenül végeznek velük.
Strong
Ne legyen senkinek illúziója.
55 Millió iszlám vallású ember él Európában.
Ha ennek csak a 10%-a radikális, akkor már nagy a gáz.

Ja mégegy: Ezeket nem befogadta az EU, hanem már ide születtek, így kitoloncolni sem lehet őket, hiszen állampolgárok.
36
@dömdödöm: Merkel: "Szorosan francia barátaink mellett állunk". Német-Francia barátság, az történelmileg nagyon szoros. Egy fenét. A német, ugyanúgy lusta lett dolgozni bizonyos munkakörökben, mint a francia, vagy a brit és a többi. Csak özönlöttek a vendégmunkások évtizedekig. Nem kellene folytatni.
bencemacska
Ennek a kommentálására nincsenek szavak...
dömdödöm
@Strong: Ami minket illet itt nem sok ideszületett van ,viszont egyre több a bevándorló aki üzleti célból vagy falból kerül ide . Mind egytől egyig fejlett világ és Amerika ellenesek .
Elég csak körülnézni Budapest belvárosában és beszélgessél velük 10 percet politikáról azonnal kitisztul a kép . :-(
Manhattan
Vona most elgondolkodhat az Iráni Forradalmi Gárda magyarországi szerepvállalásáról.
1magyar
Keleti nyitás meghozza a "gyümölcsét".
human
Borzalmas dolog ez, de szerintem felelőtlenség is a prófétával viccelődni. Ezzel a mérsékelt iszlamistákat is magukra haragítják. Ennyit nem ér az egész. Eljöhet az idő, mikor egy vicces képen csak morognak egyet ahogy Jézus is lehet ma már egy karikatúra része.
Feraj49
@m.macskosz: 14,.41-re.A mondatod második részére tenném a hangsúlyt , melyben teljesen igazad van . /... de azért talán nem kellene egy fanatikus nép érzelmeivel szórakozni sem" / Én meg azt mondom nem csak az övékkel ,hanem máséval sem .Főként akkor ,amikor jól tudták a szerkesztőségben- hisz rendőri védelem alatt álltak egy korábbi megnyilatkozásukért - hogy érheti őket "meglepi".Hasonlóan mint Amerikában a Kereskedelmi Központ elleni támadás.Ha valakit pofán vágsz,ne csodálkozz ha visszaütnek.
m.macskosz
@Feraj49: Ez hajszál pontosan így igaz: provokáció volt ez, semmi más.
Cibálták az oroszlán bajuszát: így jártak.
Persze, ettől függetlenül: dögöljön meg az összes fanatikus terrorista!
iteo
@m.macskosz: A lövöldözés, gyilkolás sehol sem ildomos.
m.macskosz
@iteo: Ezért írtam:
"Persze, ettől függetlenül: dögöljön meg az összes fanatikus terrorista!'
Csizmás Kond
...csak nehogy erről is kiderüljön mint az ikertornyokról, hogy csak ürügy egy másik cél elérésére...
Csizmás Kond
@miazavalami: Nemtudom, de én már nehezen emésztem meg az ilyen folytonos csak az arab a gazember meséket.
tivoli
Mindenki gazember, aki sértődöttségében visszaüt.
palika
Nagyon sajnálom hogy ez megtörtént! De ne felejtsük el, hogy egy példa, napi szinten a zsidó állam is öl embereket! Itt 12 emberről van szó, meg majd a következő támadásokról, de nekünk ez micsoda borzalom, akkor mi lehet ott, ahol tömegével ölik az embereket! Nem kell más szentjeivel viccelődni, mert igy jár aki ezt teszi! Mint keresztyén ember nekem se tettszene ha Istennel mocskolódnának, röhögnének rajta! Ja, meg tudomásul kell venni, nem egyforma a vérmérséklete a különböző kultúrákban élőknek! Ebben a szituban az államnak nagyon fontos szerepe van, ide vezet az a nagyon nagy liberalizmus!
papa.49
@Strong: Volt már ilyen a történelemben mikor Japán megtámadta Amerikát, bizony az összes Japánból származó családot összeszedték és lágerbe zárták azokat is akik már amcsi állampolgik voltak...
Szóval volna azért minta...
bencemacska
@palika: ma, 19:09

Hogy lehet liberális egy katolikus újság?!
wagabund
Nagyon -nagyon remélem, hogy a TEK igencsak résen van... jobb résen lenni, mint megijedni...

Nagyon jól elvagyunk a magunk bajával...mindenféle kitiltás, matrica, Putyin, Rikardó, itt-ott tüntetés, útelzárás, csip-csup korrupció...ez csak játék a kis homokozónkban...öntjük egymás fejére a homokot, abból semmi baj nem lesz...de ha valahol előkerül egy nagydarab kutyaszar...akkor már késő...jobb alaposan ellenőrizni a jáccóteret.
...a TEK óvónéni jótékonyan figyeli körülöttünk a sok... ...mondjuk cukrosbácsit...
Erre ne sajnáljuk az adót...
Cicamama55
Én azt szeretném, ha mindenki békében élhetne egymás mellett, bőrszíntől, származástól, vallási hovatartozástól függetlenül. Ha szegényebben is, de nyugodtan tehessük a dolgunkat, nevelhessük gyermekeinket, élhessük életünket, félelem nélküli világban. Tudom, hogy ez csak álom, de az ilyen "Ricardós" esetek is vezethetnek emberi katasztrófákhoz, ezért kellene időben a csírájában elfojtani a gyűlölködést!
Fradigege
Európa bele fog fulladni a bevándorlásba. Még évekkel ezelőtt azon akadtunk ki-a barátom Bécsben él-, hogy unatkozó rusnya osztrák nő, nem szexelt már évek óta, összejön egy kurddal, akit még a török is megvett. Az a kurd rendesen karbantartja, majd megkapja az állampolgárságot és hozza a CSALÁDOT! És megy az értetlenkedés, hogy de sok a bevándorló. Másik: Egy albérleten osztozkodott egy lánnyal, még amikor kiment, a legelején. A lány nagy darab volt, ilyen unatkozó osztrák. Úgy vonzotta a négereket. Aztán az egyiktől bekapta a legyet. Azóta nincs meg a néger. Mit csodálkozunk?
Fradigege
Egyedül él a félvér kisgyerekkel. Gratuláltunk a köbön.
kkalman
Mi is történt tulajdonképpen?
Egy francia vicclap viccet mert csinálni egy olyan vallás prófétájából, amelynek vannak fanatikusai is. Ezt ők, a fanatikusok nem találták viccesnek, és a maguk módján bosszút álltak. De ez nem lehet megoldás.
A bosszúállók nem egyebek, mint terrorista gyilkosok, és nem érdemelnek mást, mint ahogy ők végeztek az újságírókkal!
Te meg, vén Európa, tanulj, s okulj. A világ sokszínű, sok vallású. Nem megengedhető, hogy, más nép, más vallásával újságírók(nak nevezett személyek), vagy bárki más felelőtlenül viccelődjön. Ez is egyfajta bunkóság, és mint látható vérrel jár.
GeoCravker
@miazavalami: Pl. rendpárti, fasiszta térnyerés...
burkolt leszámolás a szerkesztőséggel. Mert aki ma ezen, holnap azon röhögtethet.

Anno az ikertornyok kifejezetten áldozatminimalizált támadásnak estek áldozatul és a legnagyobb haszonélvezői a hadiipari lobbiból és a titkosszolgák közül kerültek ki.
verőce21
Sajnálom az áldozatokat és családjaikat, de karikatúráikkal kihívták maguk ellen a sorsot a legszélesebb körben. És nemcsak a saját sorsukat. (már Nostradamus "a keresztények farkasai"-nak nevezte az iszlámot, nem lenne szabad rájátszani erre.)

www.ajib.fr/wp-content/uploads/2011/11/charlie-hebdo.png
Gedeon74
Huh, most nem nagyon értek egyet jópár kommenttel. A karikatúra nem feltétlenül gúnyolódás, hanem bírálat, nyilvánvalóan eltúlzott eszközökkel. Aki azt gondolja, hogy maguknak köszönhetik a bajt, az azt is gondolja végig, hogy mi lesz a következő lépés. Már semmilyen formában nem bírálhatom az muszlimokat, nem vitathatom az iszlám igazságát? Miért? Félelemből? Tolarenciából? Tragikusan vicces, hogy ezt a kérdést a demokratikus Európában kell feszegetni. Az egy dolog, hogy arab országban nem életbiztosítás nem muszlimként élni, és kifejezetten életveszélyes pl. keresztényként. De hogy Európában félni kelljen azért, mert én máshogy gondolkozom valamiről, és netán még hangot is adok neki, az megdöbbentő, rémisztő és tűrhetetlen.

És sajnos látni kell, hogy az iszlám egy hódító vallás. Ha valahol többségbe kerülnek, nincs választási lehetőség. Jó példa rá Svédország, ahol egyes körzetekben, ahol nagyszámú muszlim lakosság él, a saria van érvényben. Ide a hatóság be sem teszi a lábát, és a közöttük lakó nem iszlámhívőknek alkalmazkodniuk kell az iszlám törvényekhez, különben bajuk esik. Ők mivel hívták ki maguk ellen a sorsot? És ilyen körzetek léteznek Angliában, Németországban is.

A Hamasz alapítójának fia nyilatkozta: "Szerintem az iszlám nem a béke vallása, hanem egy nagyon erőszakos vallás. Nagyon vallásos családban nőttem fel. Ismerem az iszlám intellektuális vitáit, ismerem mindegyik felekezetet és irányzatot. Megéltem, részese voltam az iszlamista küzdelemnek, az iszlamista tervnek. És azt állítom, hogy az iszlám valódi természete nem békés. Ha megnézzük, amit az Iszlám Állam, a Hamasz, a Hezbollah, az Iszlám Dzsihád, a szalafista dzsihádisták, a Boko Haram, a tálibok, az al-Kaida tesz – nem létezik, hogy minden esetben és korban félreértelmezésről van szó."

Az iszlám Európa egyik legnagyobb problémája, ami már rég túljutott azon a ponton, hogy normálisan rendezni lehetne a kérdést, pedig nagyon is rendezésre várna.
levi
Olvastam, hogy a rajzlolók mellé rendőr volt kirendelve, hogy megvédje őket.
Nos, aki más vallásából - főleg ha az egy ilyen elmebeteg vallás- gúnyt űz az ne számítson semmi jóra.
Másrészt meg az utóbbi években elég sok "allah akbar" felkiáltásos bűnt követtek el franciában...nem mintha sajnálnám őket így jár az aki észnélkül liberalista.
Mielőtt letámadtok franciában divat pl. a random kiütés. Youtube-ra töltögettek fel anno feketék videókat, hogy ki tud egy ütésből fehér nőket kiütni , fényes nappal , csak úgy random.
Tovább ott és északon-norvégia vagy svéd - divat még a fehér nők megerőszakolása és megölése, ugyanis- és egy fekete muszlimot kérdeztek meg erről- a fehér nők szabad prédát jelentenek, mert nem viselnek az arcukon semmit, ergo nem tilos megerőszakolni és megölni őket, a muszlim szerint.
Egyszóval nem kell baszakodni elmebajosokkal, és nem halsz meg.
volvós
A cikkböl :
"...Angela Merkel a francia államfőnek, Francois Hollande-nak küldött részvétnyilvánító táviratában kiemelte, hogy az "iszonyatos" terrorcselekmény nemcsak francia polgárok élete és Franciaország biztonsága ellen irányult, hanem "támadást jelent a vélemény- és a sajtószabadság, a szabad, demokratikus kultúra egyik alapeleme ellen", ami "nem igazolható semmivel"..."

Ugye Ö ugyanaz a német kancellárasszony, aki februárban Magyarországra látogat ???
Hát ezt a mondatot reméljük, Viktorkának is el fogja mondani szerintem !!
bakegya
Majd nagyputyin-kisputyin zsidó,keresztény oldalbordájával kivédi a korrupt-terroristákat is olajozottan!!!Ne vicceljünk már...üzente a "nagymagyar nemzeti ki szabadságharcolló...szuverin-néppártos...fidess vezérkaros..."
Tekla
@Cicamama55: Ez szép elképzelés, de sajnos ezek nem békével jönnek. Mért nem marad mindenki otthon ahova teremtette a jó Isten? Ott munkálkodjon a jólétéért és ne mások megteremtette jó világot , használja ki. Utasítsák ki , azt aki nem képes alkalmazkodni.
tivoli
"...Angela Merkel a francia államfőnek, Francois Hollande-nak küldött részvétnyilvánító táviratában kiemelte, hogy az "iszonyatos" terrorcselekmény nemcsak francia polgárok élete és Franciaország biztonsága ellen irányult, hanem "támadást jelent a vélemény- és a sajtószabadság, a szabad, demokratikus kultúra egyik alapeleme ellen", ami "nem igazolható semmivel"..."
Áááá! Lehet ott más is a háttérben, amiről nem beszélnek.. Még..
www.origo.hu/nagyvilag/20150108-otezer-bombat-dobtak-le-az-iszlam-allamra.html
tivoli
Nem lehetséges, hogy a valódi ok fenyegető válasz az ISIS elleni támadásokra?
tivoli
Vagy csak provokáció, hogy lángba boruljon Európa.
Golyóálló mellényes elhárítók hamarabb voltak a tetőn, mint ahogy az Allah Akbar elhangzott.
Cicamama55
@Tekla: Azért írtam azt, hogy én azt szeretném... Számomra a kirobbantó okkal borítékolhatták a következményt. Miért kell szítani a tüzet, provokálni hithű embereket? S a többi már csak ennek a vonzata. Ha már letelepedési engedélyt adnak különböző hitvallású embereknek, akkor a szokásaikat, "Istenüket" minimum tiszteletben kell tartani!
Desischado
Egy muzulmán nagyon érzékeny a vallására. De bár nem kellett volna karikatúrákat rajzolni, de akkor is tűrhetetlen, ami történt! Veszélyes ez a fanatizmus! Érdekelne, de tudtommal nincs a Koránban egyetlen olyan passzus sem, hogy a "hit védelmében" embereket, főleg ártatlanokat lehet ölniük! Például a Pakisztáni iskolai vérengzés, ahol 12-16 éves fiúk estek áldozatul. Ők kinek vétettek?! A terroristák egytől egyik pusztuljanak! Halál rájuk!
tivoli
A két fotó melléklethez:
Az elsőn azok a fiatalemberek ott a tetőn, vajon kik?
A másodikon úgy néz ki az utca, mint egy háborús helyszín, holott a támadás az épület második emeletén volt. Mitől lett az utca egy szeméttelephez hasonló?
miazavalami
@GeoCravker: Ez nekem nagyon kacifántos! Mindezzel együtt mélyen elítélem azokat akik bármi indokkal, legyen az akár vallási is, ártatlan embereket mészárolnak le!
miazavalami
@Csizmás Kond: Jól van na! Felhomályosítottak hogy mik , kik lehetnek a háttérben ezzel együtt olvasd el a fenti szöszikémet is...
tivoli
@Desischado: ma, 10:01
A Magyar állam a minap küldött Afganisztánba 100 katonát a NATO kötelékein belül, hirdette büszkén a média.
Az pont száz kiképzett terrorista az ottaniak szemében.
Tekla
@Cicamama55: Nem volna egyszerűbb ha az köszönne aki ide jön . Határon tessék meg keresztelkedni :) előbb!
Az alap problémát ott látom , h jó szándékú , nagyszerű emberek azt hiszik , aki ide jön az is ezeken az elveken nevelkedett. De még azok a népcsoportok akik évszázadok óta velünk élnek, még mindig nem asszimilálódtak, lásd cigányok, . Vagy nem is akarnak, lásd zsidók.
Na most bekerül egy csomó gonosz , agresziv ember , aki nem ide való, a helyét nem találja , deviáns viselkedésével hergeli , majd támadja az őslakosokat. Mért telepednek ezek ide? Mert mi jók vagyunk, hát ez a hülyeség kategória. Lusta munkára alig fogható , bajságos népek, mért nem mennek haza?
Komolyan kellenek ezek nekünk?
wagabund
@tivoli: van benne néhány igen kemény rajz is...
JAJMÁR
Jaj, a világ könnye se lesz elég :'(
libellle
@volvós: Ugyhalottam, hogy a Bundeskanzleramt szövivöje 2 nappal ezelött azt mondta, hogy Merkel nem jönn Magyarorszagra. Ezen még mindig lehet változtatni.
libellle
@Desischado: Miert kell kizárólagosan csupán a muszlimok érzelmeire figyelemmel lenni. Amennyiben egy katholikust vagy hasonló hittben szenvedöt pl. Saudi-Arabiában vagy hasonlo országokban igazoltatnak és a zsebében veletlenül egy biblia van, akkor az a személy elbucsuzhat az életétöl. Miert kell nekünk maximálisan alkalmazkodnunk a muszlim országokban az ö szokásaikhoz? Miert jönnek ezek Europába? Amennyiben itt vannak akkor a mi liberális vivmányainkal kell élniük. Amennyiben nem, akkor el lehet takarodni.
Cicamama55
@Tekla: Hát igen. Eleve boldog- boldogtalannak nem kellene megadni a letelepedési engedélyt szerintem sem. De ott, ahol az állampolgárságot jó pénzért meg lehet vásárolni úgy, hogy az eredetileg felállított feltételeket senki nem vizsgálja.
palika
@bencemacska: /Hogy lehet liberális egy katolikus újság?!/ Ezt írtad, emlékszel?
Ezt még egyszer gondold át!! Ha jól értelmezem, egy katolikus nem lehet liberális gondolkodású?
bencemacska
@palika: ma, 19:38

Sajnos a nagy megdöbbenéstől én nem hallottam jól, és a szatirikus lapot katolikus lapnak értettem, azt meg egy kimondottan vallási újsággal ( pl Új Ember) azonosítottam. Elnézést kérek.

Amire én az ominózus választ írtam, az olyan értelemben használta a liberális kifejezést, ami nálam - abban a szövegkörnyezetben - az ateistát is magába foglalta!

Ha egy szatirikus újságnak megtiltom valaminek a kifigurázását, akkor cenzúrázok, az meg nem felel meg a szólás szabadságnak, ami a liberalizmus alapja.

("ide vezet az a nagyon nagy liberalizmus! ")
palika
@bencemacska: OK, értem! A nagy liberalizmussal csak azt szeretném érzékeltetni, hogy ha az emberek kezébe olyat adunk, hogy "mindent lehet", ide vezet! Az olyan államok illetve népek, mint a keletiek, nem tolerálják ezt a nagy fene liberalizmust! Ha az bele tartozik, hogy kifigurázzuk, kigúnyoljuk más nemzet istenét, akkor én ilyen liberalizmusból nem kérek! Hová vezet az ilyen, hová jutunk, holnapután gyilkolásra buzdítja az újság az embereket, de a szólás szabadság címén nem mondhatjuk, hogy ebből elég!?
bencemacska
@palika: ma, 18:48

Túl sokat tulajdonítsz a liberalizmusnak, és nagyon sötét színben tünteted fel!
Két idézetet hadd ajánljak a figyelmedbe, én mindkettőt nagyon szem előtt tartom.
1. "Semmiféle dolgot nem lehet sem szeretni, sem gyűlölni, míg meg nem ismertük azt." /Leonardo da Vinci/
2."Nem értek egyet azzal, amit mondassz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd!" /Voltaire/

(Ez utóbbit - legnagyobb meglepetésemre - éppen a párizsi gyilkolás ügyében elevenítette fel André Goodfriend!)
palika
Hát persze, hogy nagy dolgot tulajdonitok neki, mivel a sajtószabadság mőgé bújva, követnek el újságiróknak nevezett liberálisok ilyet, amit nem szabad! Hol a határ? Ezt nem lehet és nem szabad tenni!!! Ez az én nézetem szerint , mármint a kigunyolás, a média megcsúfolása! Még az óceánnak is vannak határai, pedig hatalmas!!!
palika
@bencemacska: 1. "Semmiféle dolgot nem lehet sem szeretni, sem gyűlölni, míg meg nem ismertük azt." /Leonardo da Vinci/
Részigazság, mivel szeretni lehet, sőt egy csoda, mikor egy másik embert csak a szemünkkel láttunk, de a vérünk pezseg, ha csak a közelében vagyunk, de nem tudjuk megmagyarázni miért!
bencemacska
@palika: A "semmiféle dolog" nem szokott személy lenni!-:))))
palika
@bencemacska: 2."Nem értek egyet azzal, amit mondassz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd!" /Voltaire/
Ez nagyon érdekes megfogalmazás! Ezen elfilozofálhatunk egy kicsit. Ez olyan ember is mondhatja a másiknak, akit nem érdekel a külvilág, csak ő!!
Vagy, vakon bizok benned!
Vagy annyira szeretlek, hogy bármit mondasz nekem az is jó!
stb...
A saját véleményem: Őszintén? Ez egy olyan ember mondhatja, aki beszari, alattvaló, olyanok mint a pártkatonák, aki csak a pénzre hajt!!!
palika
@bencemacska: Gondolod képekre, vagy repülő tárgyakra gondolt? Ha pedig valami szentekre, azt meg nehéz megismerni, ha meg vallásra, akkor meg főleg...!
bencemacska
@palika: ma, 17:59 ma, 18:08

Mivel Leonardo nem volt filozófus alkat, inkább a rajzaira és rajzban megmaradt terveire érdemes a mondása alapján gondolni.
Ma úgy mondanánk, ne mondj ítéletet olyanról, amiről nem tudod mi az!

Az általad leírtak nem illenek Voltaire-re! Ő a szólás szabadságot szó szerint érti: mindenki elmondhatja véleményét, akkor is ha nem egyezik a hatalom véleményével! (Persze nem tartozik bele az uszítás, mert az nem vélemény!)
palika
@bencemacska: Hát bizony teljesen más a megítélésünk és gondolkodásunk az életről, halálról! Lehetne fokozni rendesen, de, de az uszítás is egy vélemény, de,de...mégcsakazaz!
Leonardó nem volt filozófus? Ennek utána nézek, tanulmányaim, ismereteim szerint többek között sokat filozofált, de ha nem ...!
Olyan érzésem van, mintha állítanod kellene a potmétereden!! /Tudod, finom hangolás, bocs/
bencemacska
@palika: Biztos voltak filozófiai nézetei, de én - nem lévén filosz - technikai tudását jobban ismerem és értékelem.
palika
@bencemacska: Ja, persze, mindenkinek van joga a saját véleményére és ezt tiszteletben kell tartani, úgy mint a vallását is! Ezért kellett volna ezeknek a firkászoknak is ezt tenni! Gondolom hallottad, hogy már a németeknél is robbantottak, szóval jó ez így! És még valami, most összejönnek ott ezek a barmok, hogy szolidaritásukat fejezzék ki, nehogybajlegyen???!!!...
bencemacska
@palika: "Sajnos minden népnek, vallásnak, -izmusnak vannak olyan csoportjai, akik nem érdemlik meg az ember nevet sem. Ellenük csak a normálisok összefogásával lehet védekezni, azaz jobb lenne megelőzni, mint védekezni!
A magyar jobboldali sajtó megnyilvánulásainak kritikájára nem vállalkozhat kultúrember, mert olyan szavakat nem ír le, amivel azt jellemezni lehetne!
(Ebbe a sorba beleértem OV megnyilvánulását is!) "

"Nem lehet provokációnak tekinteni (mármint a szatirikus lap rajzait), mert Európa nem hagyományosan az iszlám területe! Az elkövetők is Franciaországban születtek, francia állampolgárok voltak.
Ha annyira félnének az európai állami vezetők, hogy egy gyászfelvonuláson nem mernek részt venni, nagyon nagy lenne a baj! De nem is szabad megadni magunkat!
Egyébként nem szabad az iszlámot sem elítélni mert nem minden muzulmán gyilkos.
Mi is tiltakoznánk az ellen, ha valaki Európát a hitleri fasizmussal azonosítaná!!! "

Ezek egy másik cikkhez való hozzászólásaim e témában. Ez a véleményem, és ez is marad. Csak ész érvekkel lehet meggyőzni a véleményem helytelenségéről!
Még nem született olyan -izmus, amelyikkel én maradéktalanul egyet értettem volna!
tivoli
@bencemacska: ma, 12:29
Kik azok, akik nem érdemlik meg az ember nevet sem? És kik azok a normálisak? És mihez képest? És kik döntik el, hogy mi helyes és mi nem?
bencemacska
Az első mondatodra tudom a választ: akik saját maguk, vagy megbizottjuk akaratából tehetetlen, védtelen embereket lelőnek (meggyilkolnak!)

A többi relatív. Szerintem az adott társadalomnak kell megegyezni a normákban és érdekeik képviselőiben!
tivoli
"Megint érdekes és durva fordulat "Charlie Hebdo" ügyben !
Az ügyben nyomozó Helric Fredou (45) -t már másnap, csütörtökön halva találták. Fejbe lőtte magát az első jelentések szerint..
Magas rangú tisztviselő volt a francia bűnüldöző szerveknél. "
"Fredou nyomozó, mint minden SRPJ ügynök szerdán, tegnap ugyanúgy a Charlie Hebdo mészárlás ügyén dolgozott. Különösen az egyik áldozat családját kérdezte ki. Azelőtt lett öngyilkos, hogy a jelentését leadhatta volna"
palika
@bencemacska: A magyar jobboldali sajtó megnyilvánulásainak kritikájára nem vállalkozhat kultúrember, mert olyan szavakat nem ír le, amivel azt jellemezni lehetne!
(Ebbe a sorba beleértem OV megnyilvánulását is!) " ezt írtad!!!
Milyen érdekes, látod? Akkor milyen kultúremberek azok, akik a karikatúrát készítették!!!?
bencemacska
@palika: Tudod, van egy olyan mondás, "aki a tréfát nem érti, egyéb aljasságokra is képes!"-:)))
palika
@bencemacska: Ha annyira félnének az európai állami vezetők, hogy egy gyászfelvonuláson nem mernek részt venni, nagyon nagy lenne a baj! De nem is szabad megadni magunkat! ezt írtad! Szerintem nagyon nagy a baj!!! Ezek az iszlamisták, mindegy hol születtek, már hadat üzentek, tehát folyik már a harc!!
Ezek a nagyon bátor európai vezetők most megmutatták, hogy milyen tökös gyerekek, nem félnek, de tudod mit, ez egy beszari társaság, ha lőnének mint a patkányok, úgy eltünnének! De a népet feltüzelnék, hogy harcoljatok a jövőért!
Ezek az én szememben nem emberek, hanem politikusok, és a politikus, hazudik, hazudik és megint hazudik!
palika
@bencemacska: Ez a tréfa dolog, nem jó poén!!!
bencemacska
@palika: Hát igen, szerintem nem vitatkozni kellene, hanem az iszlám államot eltakarítani a föld színéről, hogy írmagja se maradjon!
Amerika egyedül nem akarja csinálni, a többiek meg várnak a sült galambra!!!
palika
@bencemacska: Húúú, ez nemsemmi! Tudod az ilyen mentalitású és hadd ne soroljam...ember miatt, mint Te, vannak a háborúk! És még azt hittem, hogy radikális vagyok! Most, hogy kihoztam belőled a "gyilkosliberalista" éned, tudjuk mi is lakozik bennetek!!
bencemacska
@palika: Miért szerinted szükség van egy gyilkoló államra, aminek csak a neve állam?!
És miért többszöröződtem meg?
palika
@bencemacska: Amerika, mennyiben más, az nem gyilkoló állam?
Semmi rosszra nem, csak egyszerűen a liberális gondolkodásra akartam utalni!
bencemacska
@palika: Amerika gyilkol, ahol muszáj, de már nem akarja a saját embereit feláldozni másokért. Szerintem teljesen jogosan mondja, hogy csak mások segítségével (pl. NATO ) hajlandó csendőr szerepet betölteni.
Gondolj a Balkánra, nagyon csúnya volt a bombázás, de szükség volt rá!
Én is sirattam az újvidéki hidat!

A liberalizmusról pedig olvassál többet, mert tévesek a nézeteid. Én pont annak a hiányát érzem náluk, amit te felrósz nekik!
A "gyilkosliberalista" pedig a Makó - Jeruzsálem távolság!
palika
@bencemacska: Amerika gyilkol, de most hogy ne legyen olyan látványos, hogy csak egyedül, ezért be akarja vonni a többi országot! Mert tudvalevő, hogy amerikaiak gazdasága a fegyverkezésre épül, ha nem tud valahol háborút kreálni, nagy baj van náluk!!! Mindig keres és talál, mert van az a pénz, hogy politikusokat, maffiát stb...lefizeti, nincs olyan, hogy ne háborúzzon! Balkán, arabok stb...mindegy hogy hol, csak lőjenek és tudjanak szállítani fegyvereket! Ilyen nincs, hogy szükség van rá, nem szabadott volna addig elmenni! Én nem a hidakat sajnálom, persze annak is van értéke, de azok az emberek és családok...na azokat sajnáld! A liberalizmusról meg semmi kedvem olvasni többet, mert hányok tőle, amikor meg hallom ezt a szót!! Amikor azt mondják, szólás szabadság, amikor azt mondják, mindent lehet...stb...hová a "picsába" vezet ez? Megmondom, háborúhoz!!!
bencemacska
@palika: Nem osztom a nézeteid. Még valamennyi igazat adnék, ha republikánus lenne az elnök, mivel ők érdekeltek a fegyvergyártásban!
A liberálisok nem érdekeltek a háborúban, és mindig tiltakoznak is a külföldön való hadviselés ellen.
Visszanézheted, hogy a nagyobb háborúkat mindig republikánus elnökök idején indították, nagy tiltakozások közepette.
A demokrata elnök jelöltek általában a háború befejezésének ígéretével kampányolnak!
palika
@bencemacska: Mindegy hogy republikánus vagy demokrata, amerika gazdasága a fegyvergyártásra épül, németek autógyártás, ruszkik földgáz illetve nyersolaj és lehetne sorolni, ez tény!!! Ezzel légyszi ne vitatkozz, mert ha valamit nem tudsz, az nem jelenti azt, hogy az nem jó, vagy az nincs!:-)) bocs
A kampány meg tudod mi, HAZUGSÁG, semmi máS! Mennyi idős is vagy? Téged még becsaphatnak, de majd ha a sorok között olvasol és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttél, nem fognak tudni, persze, ha liberálisok között élsz és nem hagyják, hogy kibontakozz, kinyílj, veszve vagy!!
bencemacska
@palika: Jó, hogy a korommal foglalkozol.
Örülök, hogy azt gondolod még gyűjtök tapasztalatot.
Ma születésnapom van!
palika
@bencemacska: Boldog születésnapot! Nem is bántalak többet, ma!:-))
bencemacska
@tivoli: Köszönöm, nagyon kedves vagy!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.