Hosszú sorokban álltak az emberek a Charlie Hebdo legújabb számáért, amit 3 millió példányban nyomtattak ki.

A merénylet után egy héttel kiadott szám borítóján a síró Mohamed próféta látható és a "Je suis Charlie felirat".

Tömegek álltak sorba Charlie Hebdoért

Tömegek álltak sorba Charlie Hebdoért

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Elképesztö !!! Egy ilyen szomorú eset miatt ( terrortámadás )
az eddigi 60 ezres példány helyett most 3 millió (!) lap jelenik meg .
Bár én nem tartom jó ötletnek, hogy a cimlapon ismét egy
Mohamed karikatúra van...az ördög nem alszik !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Elképesztö !!! Egy ilyen szomorú eset miatt ( terrortámadás )
az eddigi 60 ezres példány helyett most 3 millió (!) lap jelenik meg .
Bár én nem tartom jó ötletnek, hogy a cimlapon ismét egy
Mohamed karikatúra van...az ördög nem alszik !!!
iteo
Honnan tudják, hogy ez Mohamed karikatúra, ha tilos ábrázolni?
tivoli
Milyen jól jövedelmez valakiknek ez a rémes eset. S milyen gusztustalan meglovagolni mások tragédiáját. :-((
perfekt
Azt gondolom,hogy ennek a "dacnak" megfizetik az árát , a Gallok--ne legyen igazam.
hetöndöe
@tivoli: "Nigériában 2000 embert öltek meg az iszlám szélsőségesek pénteken. Sokan vetik össze ezt a szörnyűséget a párizsi tragédia áldozatainak lényegesen alacsonyabb számával, és azt a következtetést vonják le, hogy mennyire szemforgatóak vagyunk mi, európaiak, hiszen az egyikről alig szólnak a hírek, míg a másik esemény kapcsán milliók vonultak az utcára, köztük számos vezető politikus, állami vezető is.
Ez nem végiggondolt vádaskodás. Nem véralgebráról van szó.
A párizsi mészárlásban a sajtószabadság elleni gyilkos agressziót is elítéljük, ami a demokrácia értékeinek egyik legbecsesebb eleme. Ennyiben érint minket közelebbről, mint a nigériai elborzasztó eset.
Tanulság azonban mégis van: az ártatlan nigériai áldozatok aligha gúnyolódtak a terroristák vallási meggyőződésén. Úgyhogy ezzel az érveléssel is egyszer s mindenkorra le kellene állni."
tivoli
@hetöndöe: tegnap, 23:50
"Simone Camille vagyok, újságíró, halott... Egy izraeli rakéta ölt meg, amikor Palesztinában forgattam 2014. Augusztus 13-án.Nem vagyok Charlie, csak ugyanolyan halott újságíró...Tud róla valaki ? Nem vagyok egyedül..., százával ezrével vagyunk áldozatai az állami terrorizmusnak...
Je suis Charlie OU Je ne suis pas Charlie ?
Mostantól legyen akkor mindenki Charlie ! De akkor tényleg mindenki ! Ha ezt jelenti a nagy sajtószabadság, akkor mostantól nincsenek sem tabuk, sem kivételek, sem védett személyek, csoportok, akiknél fel kell szisszenni...
Mostantól MINDENKI CHARLIE ! "
fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10888745_764679793616473_6257019237677061444_n.jpg?oh=e1151ec69b0978654917af0d5834ab78&oe=556B87AB&__gda__=1432898167_49b02ae74c2572b94fc663f9554a5fd0
Vilaghelyzete.com
tivoli
@hetöndöe: Elszomorító hírek, hogy nincs békesség a világban..
De, hogy jön ez ide? Ez afrikai ügy.
Bár lehet, hogy a fegyverek kapcsán..
hetöndöe
@tivoli: Ha komolyan nem érted az összefüggéseket,az szomorú és nagyfokú tudatlanságra vall.
tivoli
@hetöndöe: Miből gondolod, hogy nem értem?
tivoli
@sokanvagyunk: ma, 10:34
Ez egy nagyon jó kis összeállítás, bizonyítja amit a minap írtam, hogy a bevándorlók nem ingyenélők Franciaországban. Az afrikai gyarmatokról származó bevételek bőven fedezik a velük járó költségeket.
hetöndöe
@tivoli: Az évtizedek óta zajló Iszlám terrorizmus áldozatai vajon mind megsértették a valláukat ezeknek a retkeknek?
tivoli
@hetöndöe: tegnap, 23:29
Meg. Évszázadok óta.
Nem személy szerint az áldozatok, hanem a könyörtelen gyarmatosító, kizsákmányoló rendszerük.
tivoli
@tivoli: ma, 07:21
S nem elég, hogy elűzik őket ősi földjükről, még a vallásukat is kigúnyolják.
hetöndöe
@tivoli: Az afrikai és ázsiai iszlám országok lassan 100 éve függetlenek,senki nem gyarmatosítja őket,mint ahogy Magyarországot sem.Talán dolgozniuk kéne,nem pedig ellenségképeket gyártani a nyomoruk okaként.Ahol találtak olajat és ki tudják termelni,ott viszonylag normálisan élnek és nem gyílkolásszák egymást sem halomra.
Ahol nem dolgoznak és nagy a nyomor,ott hódít csak igazán teret a szélsőség.
tivoli
@hetöndöe: ma, 11:15
Ennek az állításodnak kicsit utána kellene nézned. Pontosításul.
hetöndöe
@tivoli: Maradjunk annyiban,ha annak idején nem lett volna gyarmatosítás,afrika még elmeradottabb lenne napjainkban,persze ez nem jelenti azt,hogy egyetértek a kolonializmussal.Annak már több évtizede vége,azóta azért kezdhettek volna valamit magukkal a gyílkolás megtanulása helyett.Talán megpróbálhatnának nem vallási szélsőségekre építő demokratikus államot építeni.
tivoli
@hetöndöe: ma, 12:54
Elolvastad a belinkelt cikket? Leírja, hogy mit tanulhattak volna meg és mit kellett megtanulniuk az afrikai népeknek...
Az elmaradottság nem adukártya esetükben, mert amit nem ismernek az emberek, az nem is hiányzik nekik. Boldogan meg lettek volna a gyarmatosítók népirtása nélkül is, s hogy elvették életterüket saját kapzsi céljaikért.
A gyilkolászást a gyarmatosítók honosították meg, vajon honnan van modern fegyverük, amivel gyilkolászhatnak?
És hihető számodra, hogy a kereszténység nem őshonos vallás Ázsiában és Afrikában?
hetöndöe
@tivoli: Ugye nem akarod azt mondani,hogy az összes afrikai és ázsiai iszlám ország le van igázva a fejlett nyugat által és azért gyílkolják egymást és másokat,mert menten ugrok egy hátast.:-)))
tivoli
@hetöndöe: ma, 13:23
Pedig erős a gyanúm, hogy az iszlám sehol nincs békén hagyva teljesen.
36
A Párizsban élő ismerősöm írja. "Mindenhol állig felfegyverzett katonák posztolnak, ez első ránézésre megdöbbentő, de az emberek nyugodtak és örülnek a katonai jelenlétnek." Mi ez, ha nem militarizálás. Az USA módszereit átveszi az EU.
Hollande elnök: "Csapataink továbbra is harcolnak a terrorizmus ellen Afrikában."
Én úgy tudom, hogy az Idegenlégió már legalább 100 éve Afrikában harcol. Ja. Hogy 20-30 éve még nem terrorista volt a célpont, hanem beduin.
Jól megcsinálták a rendőrállamot.
tivoli
@36: ma, 14:42
Semmi különbség, csak azóta a beduin terrorista lett.
36
@tivoli: Értem, hogy Svájc felnyomta a frankot a csillagos égbe. Az USA jól megfizethette. A sok piszkos pénzt, már úgy sem ott tartják, sem Cipruson, hanem Ausztriában. Az itt a nagy helyzet, hogy az euro és az EU jóléte bukóban van és össze akarják kötni az eurot a dollárral, csak hogy a nyugati jólét megmaradjon. Persze a gyarmatok megmaradnak befizetőnek, nyersanyagot adnak, szemétlerakó helynek jók.
Csak hát kell a fegyelem is. Hogy a sz..r is vigyázzba álljon a honpolgárban és természetesnek vegye a jogai korlátozását. Ehhez kell a terrorista. A francia ember, meg egyébként felgyújtotta a fél várost még pár éve, ha megvontak tőle valamit államilag. Most majd nem fog hisztizni, mert hát, terrorveszély van. A tömeg butaságára építenek egy új birodalmat. USA+EU
tivoli
@36: ma, 15:25
A francia talán a leghisztisebb fajta, ha valami nem tetszik neki, máris fenyegetőzik.

A többiben igazad volna, de a jólét nem valószínű, hogy a dolláreurón fog múlni. Sokkal inkább a volt gyarmatok további kizsigerelésén, ami még tovább növeli majd a terrorveszélyt.
36
@tivoli: Igen. Szerintem ezért kezdték pont a franciáknál a fúzió legitimizálását. A franciát, nem tudták átnevelni USA mintára. de Gaule tábornok, a francia szuverenitást tartotta elsőrendűnek, hadseregben, gazdaságban, öntudatban és az utána következő elnökök is. Van a Francia Köztársaság és kész. Annak minden eszméjével a forradalom álltal kiharcolva. A német tanárokat, a II. VH után csapatostul vitték ki az USA-ba, "amerikai demokráciát" tanulni. Neveljenek engedelmes, szorgalmas, önmegtartóztató, spórolós, puritán német polgárokat, inkább protestáns mintára. Merkel nagyon jó a jenkiknek. NDK területen született. Tehát, a szabadságot megtanulta értékelni.(Nem mintha létezne abszolút és mindenkinek igazságos szabadság) Nem igazán ragaszkodik a nemzeti édekekhez, kompromisszum kész, mert összekeveri a szélsőséggel. Nála pont a kommunizmus a szélsőség. Evangélikus lelkész volt az apja és ebben a protestáns szellemben nevelkedett. Tökéletes az USA-nak, hisz államalapítóik is protestáns szellemben élték az életüket és képzelték, képzelik el amerikát. Csak semmi túlzott elkötelezettség, inkább hagyjuk a dolgokat Istenre néha hivatkozzunk rá de legyen mindenkinek szíve szerint a meggyőződése. Az NSZK lakói már készen voltak erre, az 1960-as években. És mára tele vannak bevándorló szimpátia tüntetéssel. Hol tüntetnek a bevándorlás ellen?! A volt NDK területén. Mert még mindíg él bennük a kommunizmus emléke és alacsonyabb az életszínvonaluk a nyugati területeken élőknél, még ma is.
Persze hogy kell az állandó terror emlegetése. Mert kiegyenlít és felsorakoztatja az embereket, mintegy a demokráciát veszélyeztető eszme ellen.
tivoli
@36: ma, 17:19
Szerintem a demokrácia és a terrorizmus édestestvérek. Mivel olyan nincs is, hogy demokrácia, mert az is sért az érdeket. S ha sért, már nem demokrácia. A terrorizmus éppen ebből a sértődésből ered.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.