Scenes from France gas factory attack todayhttp://on.mash.to/1dkUeDx

Posted by Mashable News on Friday, June 26, 2015

Egy ember meghalt és többen megsérültek egy feltehetően iszlamista merényletben pénteken egy vegyi üzemben, a közép-franciaországi Lyonhoz közeli Saint-Quentin-Fallavier-ben – közölték rendőrségi források. Cikkünk folyamatosan frissül.

Az Index az AFP hírügynökségre hivatkozva azt írja: az üzemnél megtalált áldozat fejét arab feliratok borítják, állítólag egy kerítésre volt felakasztva, a testét kicsit távolabb találták meg. Azt egyelőre nem tudni, mikor ölték meg, azonban úgy tűnik, hogy az áldozat nem az üzemben dolgozott. A Le Monda úgy tudja, két férfi autóval hajtott a gyár épületébe, ez robbanást okozott.

A CNN szerint az üggyel kapcsolatban letartóztattak egy férfit, a rendőrök jelenleg is kihallgatják.

Frissítés: az elfogott férfi nem hajlandó beszélni, iratok nincsenek nála.

Frissítés 2.: Az Index arról is beszámolt, hogy délután háromra összehívták a védelmi bizottság ülését a francia köztársasági elnöki hivatalba. A Rhône-Alpes régióban megerősítették a fontosabb intézmények védelmét.

Frissítés 3.: Azonosították a közép-franciaországi Lyonhoz közeli Saint-Quentin-Fallavier egyik vegyi üzeme ellen elkövetett feltehetően iszlamista merénylet elkövetőjét – közölte pénteken a helyszínen Bernard Cazeneuve belügyminiszter.

"Annyit már tudunk, hogy Yassim Salhiról van szó, akit radikalizálódás miatt 2006-ban megfigyeltek, de 2008-ban nem újították meg a megfigyelést. Nem bűntett előéletű" – mondta a miniszter. Hozzátette, hogy feltételezett tettestársakat is őrizetbe vettek.

A férfi, akit a támadás helyszínén vették őrizetbe, 1980 márciusában született, és Lyon közelében, Saint-Priest településen lakik.

Frissítés 4.: Azonosították a közép-franciaországi Lyonhoz közeli Saint-Quentin-Fallavier egyik vegyi üzeme ellen elkövetett, feltehetően iszlamista merénylet áldozatát, aki egy lyoni üzletember – közölték pénteken a francia hatóságok. A 45 éves férfi közlekedési vállalatának behajtási engedélye volt az – egyebek között gázpalackokat gyártó – Air Products amerikai cég telepére, amelynek udvarára a feltételezett merénylő egy gépkocsival berontott és ott robbanást idézett elő, amelyben az üzem két dolgozója könnyebben megsérült. A merénylet halálos áldozatának fejét a vegyi üzem kerítésére erősítve találták meg.

Az ügyben eddig három embert vettek őrizetbe: a 35 éves Yassin Salhit, akit a támadással gyanúsítanak, valamint a feleségét és egy feltételezett tettestársat.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Nagy fejetlenség van most a keresztény világban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Itt már csakis a piócás ember segíthet.
KERKA
Aztán csak jönnek jönnek és jönnek.
36
@verőce21: Igen. Amikor az az egyik legfontosabb "problémája" a nyugati világnak, hogy az egyneműek házasságát törvényesítse és az hogy huszon éves fiatalok, pszichés okra hivatkozva, eutanáziát alkalmazzanak, akkor kijelenthetjük, hogy a kereszténységet, ha valaki őrzi és gyakorolja manapság, az hatalmas érték. Egyébként, a franciák vallási semelegessége,(ez a mocskos jakobinus gyökerű-liberál bolsevik, szabadkőműves, köztársaság istenítés) itt bukik meg, mert nem tudnak, nem foglalkozni a vallási gyökerű eseményekkel.
hetöndöe
@36:

Az úgy teljesen véletlenségből nem lehetséges,hogy az a bűnös,aki minden ok nélkül embereket fejezget le?
36
@hetöndöe: Az ok nélküli lefejezés, valóban elfogadhatatlan. Nem növeli a bizalmat, a kultúrák és vallások között. De ez a dolog, akár emlékeket is hozhat föl a franciákban. 1939-ig, nyilvánosan fejeztek le elítélteket guilotine-al. Bárki megnézhette. 1977-ben hajtották végre az utolsó ítéletet, "diszkrét" körülmények között. Szóval, maga az aktus, lehet hogy most felhozza az elfogyasztott csigát a pocakból. De elgondolkodtató hogy kísért a múlt...
hetöndöe
@36:

Az se baj,hogy a franciák ezt bűnözőkkel tették?Terelés az élet megrontója pubikám!:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.