A közgazdászok szerint Angela Merkel és a trojka azt követeli a görög kormánytól, hogy pisztolyt szegezzen a saját fejéhez és húzza is meg a ravaszt. Tekintélyes közgazdászok drámai nyílt levélben szólítják fel Angela Merkel német kancellárt, hogy járuljon hozzá görög adósság egy részének elengedéséhez. A The Nation cí­mű ame­ri­kai he­ti­lap hon­lap­ján közzétett levelet Thomas Piketty, Jeffrey Sachs , Heiner Flassbeck , Dani Rodrik és Simon Wren-Lewis írták alá.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Azt a ...! Az USA-ból tényleg ennyire máshogy látszik az Óvilág?
Ezek a jószívű urak már évekkel ezelőtt szólhattak volna a Templeton Befektetési Alapnak, hogy engedje el a magyarok adósságát, mert ezer évre előre eladósodtak, és vért vizelnek, hogy újabb kölcsönökkel törleszteni tudjanak. Ja, hogy azt nem lehet elengedni, mert az az amerikai nyugdíjasok pénze, és ha elengedik, akkor Joe bácsi nem kap nyugdíjat...? Az már legyen a Templeton gondja...(!?)
Január
@Csizmás Kond: Ciprasz nagyon jól összefoglalta a görög bajokat, de úgy látszik, hogy ez az Eu. betegsége is, hiszen Görögországot csak Magyarországra kellene változtatni és, mint ha hazánkról írták volna az elemzést, egész jól megállná a helyét.
Tehát teljesen át kellene alakítani az Eu. jelenlegi politikáját, hogy az legyen amiért valamikor az alapítók létrehozták, mert ma már rá sem ismernének...és mi sem ebbeaz Eu-ba léptünk be.
Csizmás Kond
@Január: Az a baj a mai uniós izével hogy más nem is Európáról szól...átvették a gazdasági hatalmak az irányítást...pl amikor amerika szerre megfőzi a tagállamokat hogy a génmamipulált termékeit itt tudja értékesíteni holott ez kitét volt hogy az unió ilyen termékeket nem enged be de egyenként lefizeti a tagállamok vezetőit majd közösön megszavaztatja és aki nem akarja az belefúlad.
..erről tárgyalnak a szabadkereskedelem helyett már évek óta és már van olyan tagállam aki helyeseli.
Január
@Csizmás Kond: Az szerintem a nagy gond, hogy most már kérdéseket sem lehet szinte feltenni ezzel a szabadkereskedelmi egyezmény témával az Eu-ban a tárgyalásokban résztvevők felé, mivel a tárgyalásokat nagy titoktartás övezi.
A végén meg lesz kötve az egyezmény Európai Unió és Amerika között - szinte diktátum formában - és az országok teljesen ki lesznek szolgáltatva az amerikai multiknak, mert ha ezeket sérelem éri akkor beperelhetik az országokat , akiknek tőkeerejük kisebb mint a multiké, és az országoknak annyi.
Ezt az egyezményt így megkötni európai öngyilkosság.
Ha badarságot írtam, akkor rosszul vagyok informálva.
Csizmás Kond
@Január: Sajnos ez az amire lassan-lassan mindenki kezd rálátni. Valamikor annyira sikeresen tudtak lobbizni a csatlakozási ügyben hogy képesek voltak magas vezetőket félrevezetni.
Mára, amikor sok-minden hintapolitika tisztázódott azzal védekeznek, hogy aláírtad a szerződést...pedig ezért az ilyen félrevezetős aláírásokat már a polgári törvény is képes megsemmisíteni a közéletben de náluk még mindig ez a fedezék.
...ez az ők demokráciájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.