Mindkét fél részéről nagyobb önmérsékletre lett volna szükség a migránsválsággal és Magyarország kerítésépítési tervével kapcsolatos román-magyar vitában – jelentette ki Klaus Iohannis román államfő szerdai sajtóértekezletén, Bukarestben.

"Az ilyen vitákkal semmit sem lehet megoldani, ellenkezőleg, bonyolítják a két ország közötti viszonyt. Az a párbeszéd, amely lezajlott, nem illeszkedett a megszokott diplomáciai keretek közé" – állapította meg a román államfő.

Victor Ponta román kormányfő az utóbbi hetekben számos alkalommal éles szavakkal bírálta Magyarország bevándorlási politikáját, Európa szégyenének nevezve a budapesti döntéshozókat. A vádakat Szijjártó Péter minden alkalommal visszautasította. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a román kormányfő elveszítette önkontrollját, és egész Magyarországot megsértette.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sünike
Homlokos Petike! Csak benneteket sértett meg, engem nem. A ti marhaságotok miatt hálistennek nem minket néznek le. A világ szégyene többek között az is, hogy a dilettánsok téged ilyen pozícióba juttattak!
DR Eric CARTMEN
Már bocsánat !Az nem "kocsmadiplomácia" !! A külügyminiszterünk (hehehe ) több évtizedes diplomáciai tapasztalattal rendelkezik! Bár még a püffedt pávatáncostól nem tanulta meg hogy kell zsebredugott kézzel sétálni emberek között, de fejlődik! Szotyi köpködésben már nagyon tud ! Bunkóságban pedig lassan utoléri a vezért !
Toby
"...és egész Magyarországot megsértette."

Nana-nono, a kondaqrmány nem az egész Magyarország, a fidesznyik csürhe sem az, cöföstől, birkamenetestől együtt sem !
Ne felejtsük: a válsztók 1/4-e csinált qrmányt a bűnözőkből, amely felkerekítette 2/3-ra !
sentinel216
A diplomácia mindig a politika királynője volt. A zsiráf kantározó, zseléfejű lerántotta a büdöslábú disznókondások szintjére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.